Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Dienst Omgeving gesloten op 2, 3 en 4 december • Markthallen: Black Friday Weekend • Herkse kunstenaars • Najaarsschoonmaak op kerkhoven •Shop in de eindejaarsperiode bij de Herkse handelaars • Toerisme HDS: Winterse fotozoektocht • Welk Limburg wil jij? • Oxfam Cadeaudagen • PLAN Brunch • Bewust omgaan met voeding • Bib: De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden • Activiteiten 'De Cirkel'

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Dienst Omgeving gesloten op 2, 3 en 4 december
De dienst Omgeving is uitzonderlijk gesloten op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 december. Tijdens deze dagen gebeurt een conversie van de data naar een nieuw en gebruiksvriendelijker dossierbehandelingssysteem. Het overzetten en testen van de date duurt twee werkdagen. Tijdens deze periode is er een opleiding voor de medewerkers van de dienst Omgeving. Op woensdag 3 december wordt het systeem getest en worden de laatste foutjes eruit gehaald. Vanaf donderdag 5 december is de dienst Omgeving opnieuw normaal geopend.
 
BLACK FRIDAY WEEKEND
 
Volgende tickets aan de helft van de prijs gedurende 3 dagen*:
-Lucien Van Impe en Freddy Maertens over de koers - Nu 7,5 euro i.p.v. 15 euro
-Baerts & Van Hoecke met HERKenbaar Klassiek - Nu 5 euro i.p.v. 10 euro
-Circus Ronaldo met La Cucina dell' Arte - Nu 7,5 euro i.p.v. 15 euro
-Winterland '76 met The Beatles na The Beatles - Nu 7,5 euro i.p.v. 15 euro
*Enkel geldig bij bestellingen vanaf 9 uur op vrijdag 29/11/19, zaterdag 30/11/19 en zondag 1/12/19 via www.demarkthallen.be of vrijdag aan de balie tussen 9 en 1200 uur. Vrijdagnamiddag is de balie gesloten.
Niet cumuleerbaar met andere kortingen.
 
Herkse kunstenaars
24 november – 15 december 2019
Vernissage op 24 november om 11 uur in De Markthallen
 
Verborgen achter best veel Herkse huisgevels gonst het van de artistieke bedrijvigheid: van geboren natuurtalenten, over uitmuntende autodidacten en verdienstelijke kunstbeoefenaars…
 
Onze Herkse kunstenaars zijn misschien niet de ‘groten’ der aarde maar uit hun werk en engagement komen prachtige en zeer gevarieerde creaties voort. Reden genoeg om hen dit jaar voor de achttiende keer een platform aan te bieden in De Markthallen.
 
Najaarsschoonmaak op kerkhoven vanaf 9 december
Op 9 december start de technische dienst met de najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen. Als je de bloemen of bloemstukjes wilt, houden moet je ze dus ten laatste op 9 december gaan halen.
 
Shop in de eindejaarsperiode bij de Herkse handelaars en win leuke prijzen
 
De Herkse Middenstand pakt ook dit jaar weer uit met een eindejaarsactie. Elke klant die van 1 tot 31 december zijn aankopen verspreidt over de verschillende deelnemende handelszaken maakt kans op leuke prijzen. In elke Herkse brievenbus valt eind november een stempelkaart in de brievenbus. Bij elk bezoek bij een deelnemende handelaar ontvang je vanaf 1 december los van het aankoopbedrag één stempel. Wie tien stempels verzameld heeft, kan zijn of haar kaart afgeven bij een deelnemende handelaar naar keuze en maakt kans op een mooie prijs zoals een luxueus verwenarrangement, een ballonvlucht over Herk-de-Stad of waardebonnen te spenderen bij de deelnemende winkels. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 22 januari in De Markthallen tijdens een feestelijke receptie, opgevrolijkt door mentalist Piet Kusters. Daarnaast verloot elke deelnemende handelaar zelf ook drie prijzen. Elke klant die gedurende de actieperiode een aankoop doet, krijgt een invullotje waarna op het einde van de actieperiode een onschuldige hand drie winnaars trekt. De prijzen worden vooraf bekend gemaakt op de facebookpagina van ‘Shop in Herk’ en worden uitgestald bij de deelnemende handelaars.
 
Winterse fotozoektocht door Herk-de-Stad
Heb je oog voor details of ben je een echte speurneus? Dan is onze winterse fotozoektocht zeker iets voor jou! Haal tussen 2 december en 2 maart je formulier bij Toerisme Herk-de-Stad en zet de foto’s in de juiste volgorde. Wie de zoektocht tot een goed einde brengt ontvangt een kleine verrassing. Er zijn aparte vragenlijsten voor kinderen en volwassenen. Iedereen kan dus op pad.
Deelnameprijs: 2,5 euro per formulier.
Vertrek en aankomst van de fotozoektocht bij Toerisme Herk-de-Stad.
 
Welk Limburg wil jij?
Het provinciebestuur van Limburg werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg (BRL). De provincie heeft een conceptnota opgemaakt.
De conceptnota geeft de ambitie voor de ruimtelijke ontwikkeling van Limburg kernachtig weer, schetst een gewenst perspectief voor de toekomst in 2040 en bevat een aantal ruimtelijke strategieën om dat wensbeeld te bereiken.
 
Tijdens de publieke raadpleging van 21 november 2019 tot en met 21 januari 2020 kan je de conceptnota inkijken op www.limburg.be/beleidsplanruimte, in het provinciehuis en in de 42 gemeentehuizen in Limburg. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijke reacties, opmerkingen of suggesties over de conceptnota indienen:
  • Per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Per aangetekende brief aan de provincie Limburg, afdeling ruimtelijke planning, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt
  • Door afgifte tegen ontvangstbewijs in het Provinciehuis, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt
Tijdens de infomarkt op 2 december 2019 kan je meer informatie en toelichting krijgen over de conceptnota. De infomarkt vindt plaats in de Boudewijnzaal van het Provinciehuis, Universiteitslaan 1 in Hasselt (toegang via Bosstraat) en is doorlopend publiek toegankelijk van 19 u. tot 21 u.
Alle actuele informatie over het BRL-proces en de toekomstige inspraak- en participatiemomenten is terug te vinden op www.limburg.be/beleidsplanruimte.
 
Oxfam Cadeaudagen
zaterdag 30 november en zondag 1 december, telkens van 10 tot 17.30 uur in De Markthallen
 
Zoek je nog het ideale eindejaarsgeschenk? Breng dan zeker een bezoek aan de Oxfam Cadeaudagen met onder meer het weeweekafee (met o.a. het nieuwe bier JUSTE), diverse proeverijen (zoals de wijnduo’s in promotie) en talrijke geschenkideeën.
 
Gratis toegang.
 
PLAN Bruncht in Herk-de-Stad
Datum: zondag 8 december 2019
Uur: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: De Markthallen, Markt 2 in Herk-de-Stad.
De deelnameprijs is 15 € per volwassene en 7 € voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
 
Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan rechtstreeks bij de leden van de werkgroep of door overschrijving op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van PLAN Limburg met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen.
 
Meer info:
  • Yvan en Maria Peeters-Vandersmissen, tel. 013/ 55.35.61, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Nick en Dorien Mols-Boesmans, tel. 0495/44.00.70 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ivan Somers, tel. 013/55.49.08, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Bewust omgaan met voeding
In het Huis van het Kind aan het Trompetplein organiseren het Lokaal Overleg Kinder-en Gezinsbeleid Herk-de-Stad en het Huis van het Kind op dinsdag 3 december om 19.45 uur een infoavond rond bewust omgaan met voeding.
 
Je kan er kiezen uit vier workshops.
 
Workshop 1
Borstvoeding: Tips en Tricks voor moeders - Charlotte Gijsens, De vertrouwde vroedvrouw
Workshop 2
Moeilijk eetgedrag bij peuters en kleuters - Christel Daenen, psycho-pedagoog en Sara Lathouwers, regioverpleegkundige Kind&Gezin.
Workshop 3
Gezonde brooddoos voor lagere schoolkinderen - Ingrid Engelen, diëtiste, dieetdienst Wit-Gele Kruis Limburg.
Workshop 4
Voedingstips voor meer concentratie in het secundair onderwijs - Ilse Stevens, orthomoleculair nutrionist, BIOKcenter.
 
Vanaf 22 uur is er een praatcafé met infostanden van partners van het Huis van het Kind.
 
Verplicht inschrijven via www.herk-de-stad.be/vormingsavondgezondevoeding (aantal inschrijvingen is beperkt).
 
De toegang is grais.
 
De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden
Vrijdag 6 december om 20 uur in De Markthallen – lokaal 11
Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden.
Creatief Schrijven vzw en De Standaard organiseren samen met meer dan honderd bibliotheken over heel Vlaanderen om 20 uur stipt een hip en speels taalspel waarbij iedereen welkom is. Ook de bibliotheek en het Davidsfonds van Herk-de-Stad doen dit jaar voor het eerst mee. Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt.
De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.
Test je talenknobbel en waag je kans op 6 december!
 
Gratis toegang. Welkom vanaf 19.30 uur.
Info en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving
De Cirkel en Kom op tegen Kanker organiseert op donderdag 28 november van 13.30 tot 16 uur in de hobbyzaal in de Arenberghof Vanarenberglaan in Schulen een praatcafé voor mensen met kanker en hun naasten. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie en is er tijd en ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Je kan er eenvoudig contact leggen met lotgenoten. Het thema van dit praatcafé is ‘gezond aperitieven’. Gratis deelname. Vooraf inschrijven!
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Dienstencentrum De Cirkel organiseert op maandag 2 december van 13 tot 17 uur een muzieknamiddag. Yvan Vesters zorgt voor de muziek. De toegang is gratis.
 
Rij Vaardig
Donderdag 5 december - 13.30 uur in De Cirkel
Hoe blijf je een vaardige autobestuurder in het verkeer dat alsmaar drukker wordt? Als bestuurder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Een rijlesgever geeft je tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden.
Deelnameprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven.
i.s.m. Vlaamse Stichting Verkeerskunde