Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Najaarsschoonmaak op kerkhoven • Vergeet je quotum huisvuilzakken niet! • Markthallen: Blokken in de Blokbar :: Lucien Van Impe & Freddy Maertens over de koers • Hartendiefconcert t.v.v. Kom op tegen Kanker • Shop in de eindejaarsperiode bij de Herkse handelaars • Toerisme HDS: Winterse fotozoektocht • PLAN Brunch • Bewust omgaan met voeding • Bib: De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden • Activiteiten 'De Cirkel'

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Najaarsschoonmaak op kerkhoven vanaf 9 december
Op 9 december start de technische dienst met de najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen. Als je de bloemen of bloemstukjes wilt, houden moet je ze dus ten laatste op 9 december gaan halen.
 
Vergeet je quotum huisvuilzakken niet!
Tot eind december kan je nog je quotum huisvuilzakken van dit jaar afhalen. Dat kan in het gemeentehuis, in De Cirkel of bij de lokale handelaars.
 
Blokken in de Blokbar
De examens staan weer voor de deur en er moet geblokt worden.
De Markthallen stelt daarom lokalen ter beschikking waar je in alle rust kan blokken.
Dit kan van 6 december t.e.m. 18 januari, telkens van 9 tot 17 uur.
Behalve op zondagen

 
Lucien Van Impe & Freddy Maertens over de koers
Zaterdag 14 december
Mannen in geel en groen
Een onvergetelijke muzikale avond met twee van de beste wielrenners aller tijden. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.
Deuren: 20u - Voorstelling: 20u15
Tickets:
VVK: 15 euro
Kassa: 17 euro
<18 jaar: 8 euro
Logo cultuurcheque
 
Hartendiefconcert t.v.v. Kom op tegen Kanker
15 december 2019 in de Sint-Martinuskerk
Een concert van het a capella colectief Epiphony
start: 15 uur
Tickets: vvk: 5 euro - kassa: 7 euro
reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bij Carmen Aerts - Kristien Dessers - Drukkerij Vanwing

 
Shop in de eindejaarsperiode bij de Herkse handelaars en win leuke prijzen
 
De Herkse Middenstand pakt ook dit jaar weer uit met een eindejaarsactie. Elke klant die van 1 tot 31 december zijn aankopen verspreidt over de verschillende deelnemende handelszaken maakt kans op leuke prijzen. In elke Herkse brievenbus valt eind november een stempelkaart in de brievenbus. Bij elk bezoek bij een deelnemende handelaar ontvang je vanaf 1 december los van het aankoopbedrag één stempel. Wie tien stempels verzameld heeft, kan zijn of haar kaart afgeven bij een deelnemende handelaar naar keuze en maakt kans op een mooie prijs zoals een luxueus verwenarrangement, een ballonvlucht over Herk-de-Stad of waardebonnen te spenderen bij de deelnemende winkels. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 22 januari in De Markthallen tijdens een feestelijke receptie, opgevrolijkt door mentalist Piet Kusters. Daarnaast verloot elke deelnemende handelaar zelf ook drie prijzen. Elke klant die gedurende de actieperiode een aankoop doet, krijgt een invullotje waarna op het einde van de actieperiode een onschuldige hand drie winnaars trekt. De prijzen worden vooraf bekend gemaakt op de facebookpagina van ‘Shop in Herk’ en worden uitgestald bij de deelnemende handelaars.
 
Winterse fotozoektocht door Herk-de-Stad
Heb je oog voor details of ben je een echte speurneus? Dan is onze winterse fotozoektocht zeker iets voor jou! Haal tussen 2 december en 2 maart je formulier bij Toerisme Herk-de-Stad en zet de foto’s in de juiste volgorde. Wie de zoektocht tot een goed einde brengt ontvangt een kleine verrassing. Er zijn aparte vragenlijsten voor kinderen en volwassenen. Iedereen kan dus op pad.
Deelnameprijs: 2,5 euro per formulier.
Vertrek en aankomst van de fotozoektocht bij Toerisme Herk-de-Stad.
 
PLAN Bruncht in Herk-de-Stad
Datum: zondag 8 december 2019
Uur: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: De Markthallen, Markt 2 in Herk-de-Stad.
De deelnameprijs is 15 € per volwassene en 7 € voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
 
Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan rechtstreeks bij de leden van de werkgroep of door overschrijving op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van PLAN Limburg met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen.
 
Meer info:
  • Yvan en Maria Peeters-Vandersmissen, tel. 013/ 55.35.61, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Nick en Dorien Mols-Boesmans, tel. 0495/44.00.70 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ivan Somers, tel. 013/55.49.08, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden
Vrijdag 6 december om 20 uur in De Markthallen – lokaal 11
Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond Het Groot Dictee Heruitgevonden.
Creatief Schrijven vzw en De Standaard organiseren samen met meer dan honderd bibliotheken over heel Vlaanderen om 20 uur stipt een hip en speels taalspel waarbij iedereen welkom is. Ook de bibliotheek en het Davidsfonds van Herk-de-Stad doen dit jaar voor het eerst mee. Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem. De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt.
De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.
Test je talenknobbel en waag je kans op 6 december!
 
Gratis toegang. Welkom vanaf 19.30 uur.
Info en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Rij Vaardig
Donderdag 5 december - 13.30 uur in De Cirkel
Hoe blijf je een vaardige autobestuurder in het verkeer dat alsmaar drukker wordt? Als bestuurder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Een rijlesgever geeft je tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden.
Deelnameprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven.
i.s.m. Vlaamse Stichting Verkeerskunde
 
Slim met water
Donderdag 12 december – 13.30 uur in De Cirkel
Je krijgt tips en informatie over hoe je zuinig kan omgaan met water. Wat zijn de voordelen van kraantjeswater? Hoe moet je je waterfactuur begrijpen? Samen zoeken we naar antwoorden op verschillende vragen om je verbruik en dus ook je waterfactuur te verlagen. Breng zeker je jaarafrekening water mee.
Gratis deelname. Vooraf inschrijven.