Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Gemeentediensten gesloten op vrijdag 22 mei • Opnieuw wekelijkse woensdagmarkt in Herk-de-Stad • Doe mee aan de grootste BuurtBistro

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Gemeentediensten gesloten op vrijdag 22 mei
 
Alle gemeentediensten zijn op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei (brugdag) uitzonderlijk gesloten.

Omdat Herk kermis door het coronavirus dit weekend geannuleerd is, zijn onze diensten op maandag 25 mei gewoon open.

 
Opnieuw wekelijkse woensdagmarkt in Herk-de-Stad

Vanaf woensdag 20 mei mag de wekelijkse woensdagmarkt in Herk-de-Stad weer georganiseerd worden.
De Nationale Veiligheidsraad legde wel een aantal beperkingen op. Zo wordt er maximaal 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan elk kraam toegelaten. Er wordt ook gewerkt met eenrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen. Medewerkers van de gemeente zien hierop toe. Daarom vragen we respect en eventueel geduld als het maximumaantal mensen op de markt dat reglementair voorzien is bereikt is. De markkramers en hun personeel dragen verplicht een mondmasker. Bezoekers van de wekelijkse markt zijn dit niet verplicht, maar we bevelen het ten stelligste aan om ook een mondmasker te dragen. Elke marktkramer moet ook voldoende middelen voorzien om de handhygiëne te garanderen. Voeding en drank mogen niet geconsumeerd worden op de markt. Aan automobilisten die op woensdag op het marktplein parkeren vragen we om hun voertuig zeker voor 12 uur te verplaatsen. Samen maken we er zo een aangename en veilige wekelijkse markt van.
 
Doe mee aan de grootste BuurtBistro
 
Met de Grootste BuurtBistro steken we de horeca een hart onder de riem. Voorlopig zit uiteten gaan of een snack ter plaatse nuttigen er nog niet in... Gelukkig zijn er in Herk-de-Stad een heel aantal traiteurs, slagers, frituren, eethuizen en bakkers waar je een lekkere maaltijd kan bestellen en leten leveren of afhalen!
 
Wanneer zelf koken geen optie is, denk dan zeker aan deze lokale voedingsleveranciers. Je steekt er de Herkse zaken een hart mee onder de riem in deze niet-evidente tijden, en je bent zeker van een lekkere maaltijd!
 
Doe mee met jouw bubbel!
Spreek een tijdstip af met je virtuele gasten en nodig hen uit voor een online video gesprek op 23 mei. Open het lijstje met deelnemende zaken, maak een keuze, en plaats je bestelling. Online ontbijt, brunch, lunch, apero, diner... Alles kan, zolang je maar in je kot blijft, iets lekkers bestelt en geniet met vrienden, familie of buren via online video!
Jouw zaak toevoegen?
 
Wil jij je zaak toevoegen aan de website van de Grootste BuurtBistro? Registreer hem dan via https://degrootstebuurtbistro.be/zaak-toevoegen/.