demarkthallen

 

• Bart Van Loo: De Bourgondiërs • Winterland '76 speelt Beatles... na The Beatles (try-out) • Tiny Legs Tim: Elsewhere Bound • uitverkochte shows • Inschrijven Paasvakantie dienst jeugd • Upcycling: geef rubber en leer een nieuw leven

Bron: Nieuwsbrief De Markthallen - Herk-de-Stad

Bart Van Loo: De Bourgondiërs
Maandag 9 maart om 14.00 uur
 
i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad
 
Meesterverteller Bart Van Loo schreef een monumentaal boek over ‘De Bourgondiërs’ en daar geeft hij nu een lezing over. Hij neemt ons op sleeptouw doorheen duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? Inderdaad, de Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.
 
Boeiend voor iedereen, zelfs voor hen die vroeger geschiedenis maar een saai vak vonden. Want ‘saai’: het past bij Bart Van Loo als een hotdog bij een dakvenster!

Vooraf inschrijven is niet nodig.
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering), cash te betalen aan de inkom.
Kom zeker op tijd want we verwachten hier wel wat volk.
 
Winterland '76 speelt Beatles... na The Beatles (try-out)
Vrijdag 13 maart om 20.15 uur
 
Winterland '76 is op zoek gegaan naar de verborgen parels en de vergeten diamanten in het rijke repertoire van de vier Beatles ná de Beatles en steekt daarnaast hun bekendere songs in een nieuw jasje.
 
Win een duo-ticket
Wie schreef samen met Paul McCartney aan het nummer 'My Brave Face'? Mail je antwoord voor 8 maart naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Tickets via www.demarkthallen.be
VVK: 15 euro - Kassa: 17 euro
Staand publiek (toog open)
 
Tiny Legs Tim: Elsewhere Bound
Donderdag 2 april om 20.15 uur
 
Zoals steeds gebruikt Tim (en zijn muzikanten) elementen uit de oude Delta Blues en combineert die met zijn eigen sterke identiteit als songwriter. Verwacht je dus aan een avondje vol blues muziek!

Tickets via www.demarkthallen.be
VVK 15 euro – Kassa: 17 euro - <18 j: 8 euro
Cultuurcheque geldig (max. 2 keer per jaar)
 
Nog 12 plaatsen beschikbaar = scène sur scène, zittend publiek, ongenummerd!
 
 
 
Zo 08/03: Familievoorstelling 'De kleine vuurtorenwachter'
Vr 20/03: Op de koffie met Danny Fabry (seniorennamiddag) : Tickets voor het najaar zijn te koop vanaf 20 maart aan de kassa.
Do 30/04: Raymond van het Groenewoud
Do 14/05: Willy Sommers
 
Wachtlijst bij uitverkochte shows
Je kan je altijd inschrijven op de wachtlijst. Mochten er tickets terug vrijkomen, bellen we je op. Graag je naam, adres, telefoonnummer en aantal gewenste tickets mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
Paasvakantie
 
Tijdens de paasvakantie voorziet de dienst jeugd een aantal leuke activiteiten voor kinderen. Meer informatie en inschrijven kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
-maandagnamiddag 6 april t.e.m. woensdag 8 april: KUNSTKAMP
-donderdag 9 april: uitstap naar TOVERLAND (volzet, maar je kan je zeker nog inschrijven op de wachtlijst)
-vrijdagnamiddag 10 april: FILM
-zaterdagvoormiddag 11 april: KLEUTER PAASSPEL in het Olmenhof
-dinsdagvoormiddag 14 april t.e.m. vrijdag 17 april: KLEUTERPALEIS
-dinsdagnamiddag 14 april t.e.m. 17 april: KINDERPALEIS
 
Upcycling: geef rubber en leer een nieuw leven
Woensdag 22 april van 19.30 tot 22.30 uur
 
Bij upcycling wordt aan oude materialen een nieuwe en duurzame functie gegeven. Het 'afval' krijgt een tweede leven. Door bewust om te gaan met de beschikbare grondstoffen spaar je zowel geld als het milieu. In deze workshop gaan we aan de slag met leer van kapotte riemen, handtassen, jassen en rubber van binnenbanden. Met behulp van o.a. lederponsen en slagstempels maken we van deze materialen de mooiste juwelen, sleutelhangers en portemonnees. Zo maak je voor iedereen die je lief is, inclusief jezelf natuurlijk, een passend, persoonlijk en origineel cadeau.
 
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of
via 011 56 01 00
 
Standaardprijs: 25 euro│ Kortingsprijs: 20 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 5 euro
Let op: max. 12 deelnemers