demarkthallen • Zondag 9 februari: Baerts & Van Hoecke in concert • Expo van Michelle Van Casteren 9 februari :: 1 maart Vernissage op 8 februari om 20.00 uur • ‘Hoe omgaan met dementerenden?’ door Marieke Verbiest :: Maandag 10 februari van 14.00 tot 16.30 uur • Snelle en gezonde lunchboxes :: Woensdag 12 februari van 19.30 tot 22.30 uur • Vlug en goed poetsen, het kan! :: Dinsdag 3 en 10 maart van 19.30 tot 22.30 uur

Bron: Nieuwsbrief De Markthallen - Herk-de-Stad

Herk-enbaar klassiek op zondag 9 februari
in de aanloop naar Valentijn:
 
Baerts & Van Hoecke in concert (hobo, trompet & piano)
 
In de aanloop naar Valentijn hebben we een romantisch uitje voor jullie in petto. Jeroen Baerts (hobo) en Simon Van Hoecke (trompet) zijn twee klassiek geschoolde muzikanten, beiden actief als orkestmusicus en beiden docent aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Bovendien zijn ze beiden afkomstig uit Herk-de-Stad. Ze bundelen hun krachten tijdens een uniek recital met herkenbare klassieke muziek, maar ook pareltjes uit het repertoire voor hobo en trompet.
Nils Van der Plancken begeleidt hen op de vleugelpiano.
 
Muziek – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 10 euro – kassa: 12 euro (via www.demarkthallen.be)
Aanvang om 11.00 uur
 
Expo van Michelle Van Casteren
9 februari – 1 maart
Vernissage op 8 februari om 20.00 uur
 
Urban exploring is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Michelle Van Casteren haar passie voor fotografie combineert ze met haar zin voor avontuur wat resulteert in prachtige beelden. Plaatsen waar zelden mensen komen worden puur weergegeven. Van de binnenkant van een nucleaire koeltoren tot een eeuwenoud kasteel. Ze legt de schoonheid van ons architecturale erfgoed vast voor het totaal verloren gaat.
 
Openingsuren expo:
Maandag van 9.00 tot 19.00 uur. Andere werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdagnamiddag. Zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang!
 
 
Homeland
 
 
 

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden
(incl. koffie en versnapering)

Vooraf inschrijven is niet nodig.
 
i.s.m. Academie Okra - Davidsfonds
‘Hoe omgaan met dementerenden?’ door Marieke Verbiest
Maandag 10 februari van 14.00 tot 16.30 uur
 
Alzheimer is zonder twijfel een vreselijke ziekte en er is geen ouder wordend mens die zich hierover geen zorgen maakt. Angst om het zelf te krijgen, angst dat je partner het krijgt… Wie in zijn familie al met alzheimer geconfronteerd werd, weet ook dat omgaan met dementerenden allesbehalve evident is. Niemand is hierop door het leven voorbereid.
Marieke Verbiest is klinisch neuropsychologe en gespecialiseerd in dat verzorgende en begeleidende aspect van dementie. Want er verandert veel als iemand dementie krijgt. Niet enkel doen zich geheugenproblemen voor, maar zeer vaak ziet men ook bevreemdend gedrag. Karaktereigenschappen die al aanwezig waren, komen nu vaak veel sterker tot uiting. In andere gevallen treden echte gedragsveranderingen op. Men stelt bovendien vast dat iemand met dementie meer op zichzelf gericht raakt. Hij of zij kan zich niet meer zo goed in de ander inleven en leeft meer en meer in een eigen wereld.
Deze en tal van andere veranderingen roepen voor de familie en de omgeving van de persoon met dementie altijd veel vraagtekens op. De lezing van Marieke Verbiest is bedoeld om tenminste enkele van die vraagtekens weg te nemen.
 
Snelle en gezonde lunchboxes
 
Woensdag 12 februari van 19.30 tot 22.30 uur
 
Voor drukbezette mensen en ouders in tijdsnood is het soms moeilijk een gezonde en gevarieerde lunchbox klaar te maken. Samen maken we een aantal snelle en gezonde lunchboxes: gezonde boterhammen, gezonde wraps, salades,… We overlopen ook tips voor een gezonde lunchbox voor kinderen.
 
Standaardprijs: 22 euro - Kortingsprijs: 15 euro -
Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro
 
Verplicht inschrijven op www.vormingplus-limburg.be of via 011 560 100
 
Let op: max. 12 deelnemers
 

Let op: max. 16 deelnemers
Vlug en goed poetsen, het kan!
 
Dinsdag 3 en 10 maart van 19.30 tot 22.30 uur
 
Welke poetsproducten heb je nodig in huis? Op welke manier poets je best om het meteen goed te doen? Hoe zorg je ervoor dat je achteraf geen rugpijn hebt? En hoe organiseer je het onderhoud van je huis? Je ontdekt het allemaal tijdens deze workshopreeks. We wisselen tips af met doen. Je gaat naar huis met een poetsplan voor je eigen huis.
 
Standaardprijs: 18 euro - Kortingsprijs: 10 euro -
Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro
 
Verplicht inschrijven op www.vormingplus-limburg.be of via 011 560 100