Steuncomité voor Silke Forier organiseert eerste actie

Begin mei 2015 werd de 5-jarige Silke Forier uit Schulen ernstig ziek. De diagnose was bijzonder hard: severe aplastische anemie (SAA). Een nagenoeg onbekende, maar vooral ernstige en zeldzame ziekte waarbij het beenmerg een verstoorde aanmaak vertoont van alle mogelijke cellen die bloed produceren.

 

stratenactie in Schulen

 

facebook.png

Silke is sindsdien in behandeling in het UZ Leuven. Een eerste en permanente opdracht voor de dokters is het herstel van haar immuunsysteem. Begin augustus onderging Silke haar eerste kuur met een speciaal op maat gemaakte medicatie die vanuit de VS komt. Het duurt echter meerdere maanden vooraleer de resultaten hiervan zichtbaar en tastbaar zullen zijn. Eén kuur kost ca. 8000 euro en wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds. Voor een jong gezin is het heel moeilijk deze hoge medische kosten alleen te dragen. Daarom hebben enkele vrienden, buren en familieleden een steuncomité opgericht.

Als eerste actie is er een stratenactie in Schulen uitgewerkt. Sinds deze week trekken een aantal vrijwilligers van deur tot deur om steunkaarten t.w.v. 5 euro te verkopen. Je kan ook rechtstreeks een bedrag naar keuze overschrijven op de speciale steunrekening BE21 7360 1690 1003 met vermelding “steun Silke”.  

Iedereen die wil kan Silke en haar familie ook een hart onder de riem steken door hen een bemoedigende boodschap te sturen via www.facebook.com/steunsilke. Hier kan je ook Silkes genezingsproces volgen en op de hoogte blijven van andere hulpacties.