Nieuwsbrief Herk-de-Stad
 

 

• Kippen mogen weer vrij rondlopen • Bloesemdagen in Herk-de-Stad • Doe-boekje voor kinderen in paasvakantie • Tekeningenspeurtocht van AH Beeld

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

 
Kippen mogen weer vrij rondlopen
 
De ophokplicht, die sinds 15 november van kracht was, is sinds dinsdag 6 april versoepeld voor particulieren. Dat betekent dat particulieren hun kippen, ganzen of ander pluimvee opnieuw vrij mogen laten rondlopen. De voorbije weken zijn er geen nieuwe gevallen van vogelgriep meer ontdekt in ons land.

Sinds 15 november moesten vogels en pluimvee in hun hok blijven zodat ze niet in contact zouden komen met wilde vogels. Dit om te vermijden dat tamme dieren door wilde dieren zouden besmet worden met het vogelgriepvirus H5, een erg besmettelijke en dodelijke ziekte. Sinds eind januari zijn er bij tamme dieren geen nieuwe besmettingen meer ontdekt. Daardoor moeten sinds dinsdag 6 april dieren van particulieren niet meer opgehokt of afgeschermd worden. Ze moeten wel nog binnen gevoederd worden, zodat er geen wilde vogels worden aangetrokken door het voer.
 
 
 
Bloesemdagen in Herk-de-Stad
 
Toerisme Herk-de-Stad organiseert nog tot en met 25 april de jaarlijkse Bloesemdagen. Er kan gewandeld en gefietst worden tussen de mooiste bloesems. De fietsroutes zijn voorzien van een permanente bewegwijzering. Er kan dus het hele jaar door op gefietst worden. In de zomer en het najaar, wanneer de bloesems getransformeerd zijn tot blozende appels, sappige peren, of lekkere zoete kersen, zijn deze routes ook zeker en vast de moeite. De wandelroutes zijn enkel tijdens de bloesemdagen van bewegwijzering voorzien.
 
Bloesemfietsen
Volg de fruitroute van 25 km of de bloesemroute van 18 km of allebei.
De routes starten aan Toerisme Herk-de-Stad.
Om deel te nemen betaal je 2 euro per persoon (inclusief fietskaartje, verzekering en een zakje lekkere appels). Kinderen nemen gratis deel.
Bloesemwandelen
Wandel tussen de mooiste bloesems langs een bewegwijzerd parcours van 6 km of 8 km.
De start is voorzien aan Toerisme Herk-de-Stad.
Om deel te nemen betaal je 2 euro per persoon (inclusief wandelkaartje, verzekering en een zakje lekkere appels). Kinderen nemen gratis deel.
Bloesemspeurtocht
Volg de wandelroute van 6km en scan de QR-codes die je onderweg tegenkomt. Bij het scannen van de codes krijg je een opdracht. Breng alle opdrachten tot een goed einde en ontdek zo het codewoord. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten varieert waardoor de speurtocht geschikt is om met het hele gezin te ondernemen. Om deel te nemen betaal je 2 euro per persoon (inclusief speurboekje, verzekering en een zakje lekkere appels). Kinderen nemen gratis deel.
Inclusief speurboekje, verzekering en een zakje lekkere appels*.
Toerisme Herk-de-Stad is tot en met zondag 25 april dagelijks geopend van 10 tot en met 16 uur.
 
Doe-boekje voor kinderen in paasvakantie
 
De paasvakantie ziet er ook dit jaar weer anders uit.
 
De dienst Jeugd heeft een doe-boekje ontworpen waarmee veel kinderen, ouders, begeleiders, etc zich in de paasvakantie kunnen bezighouden.
 
Een kleine verzameling van activiteiten, tips & tricks om zich een poosje te amuseren. Leuk voor de kinderen, handig voor ouders!
 
Je kan het boekje downloaden op www.herk-de-stad.be/doeboekje
 
 
 
Tekeningenspeurtocht van AH Beeld
 
Hou jij van tekenen en doe je graag zoektochten?! Dan is de tekeningenspeurtocht van Academie Haspengouw Beeld zeker iets voor jou!

Ga naar www.ahbeeld.be om jouw favoriete tekenblad en de speurkaart te downloaden en te printen. Werk de tekening of slogan af in een techniek naar keuze en hang ‘m voor je raam. Moedig je buren/klasgenoten/vrienden/familie aan hetzelfde te doen. Ga op wandel en probeer zoveel mogelijk tekeningen te spotten. Op je speurkaart kan je icoontjes afstrepen per gevonden tekening. Wie maakt het mooiste werkje en wie vindt er de meeste tekeningen?