Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Nieuwe maatregelen in de strijd tegen corona • Is jouw situatie door Covid veranderd? • CoronAlert-app • Aanbod dienst Jeugd tijdens herfstvakantie • De digitale electriciteitsmeter: zin en onzin • Herstel je kleding zonder naaimachine • Stijn Meuris: Tirade #4 Belgarije (try-out) • Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving • Wandelen met De Cirkel

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Nieuwe maatregelen in de strijd tegen corona
 
De regering heeft de maatregelen in de strijd tegen corona opnieuw verstrengd. Dat is nodig omdat er nu gemiddeld elke dag meer dan 2.300 nieuwe bevestigde besmettingen bijkomen in ons land. De nieuwe regels gaan in op vrijdag 9 oktober 2020 en zullen al zeker gedurende één maand van kracht zijn.
 
👉 Nauwe contacten moeten beperkt worden tot maximum drie personen per individu. Dit gaat over mensen waarmee je kan knuffelen of die je kan aanraken.
 
👉 Je mag maximaal vier mensen thuis uitnodigen, bovenop je huisgenogen.
 
👉 Cafés moeten terug sluiten om 23 uur. Er mogen maximaal vier personen aan één tafel zitten. De regels voor restaurants wijzigen niet.
 
👉 Niet-georganiseerde samenscholingen (samenkomsten op straat, in een park,...) worden beperkt tot maximaal vier mensen.
 
👉 Thuiswerken wordt sterk aangeraden.
 
Het blijft uiteraard ook belangrijk om steeds 1,5 meter afstand te houden, je handen regelmatig te ontsmetten en bij drukte of wanneer je de afstand niet kan bewaren een mondmasker te dragen.
 
Er volgen trouwens strenge controles op het naleven van de nieuwe coronaregels.
 
Is jouw situatie door Covid veranderd?
 
Is jouw situatie door COVID19 veranderd? Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19 crisis kan steun vragen. Deze steun is niet beperkt tot enkel de leefloners, maar is bestemd voor iedereen die, na een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, door het OCMW erkend wordt als behoeftig. Download onze brochure voor meer informatie en contacteer jouw OCMW voor meer informatie over de steun die aan jou kan verleend worden.
 
Download en gebruik CoronAlert-app
 
CoronAlert, de applicatie voor de smartphone die een seintje geeft, wanneer je dicht in de buurt bent geweest van iemand die corona had, of intussen blijkt te hebben, is sinds vandaag voor iedereen beschikbaar. Je kan de app vanaf downloaden in de App Store of via Google Play.
 
Om samen corona te verslaan, moeten we sneller weten wie besmet is. Enkel zo kunnen we de verspreiding stoppen. Misschien ben je drager van het virus, omdat je in nauw contact kwam met iemand die het virus heeft. Dan willen we je snel kunnen verwittigen om jezelf en de anderen te beschermen.
De app helpt ons om elkaar te beschermen en de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen. Coronalert maakt gebruik van technologie om de contactopsporing in België te versnellen.
 
Als je de app gebruikt, kun je:
  • te weten komen of je nauw contact hebt gehad met een andere Coronalert-gebruiker die positief testte op het coronavirus, zonder dat je weet wie het is;
  • anoniem je nauwe contacten waarschuwen wanneer je zelf positief zou testen op het coronavirus;
  • samen zorgen voor een snellere contactopsporing;
  • helpen om de verspreiding van het virus te stoppen.
 
Meer info krijg je op https://coronalert.be/nl/.
 
Aanbod dienst Jeugd tijdens herfstvakantie
 
Ook deze herfstvakantie pakt de dienst Jeugd weer uit met een supertof programma. Van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 november zijn er alle dagen van 13.30 tot 16.30 uur leuke activiteiten voor kinderen van zes tot elf jaar. Op dinsdag 3 november staat er een workshop Tie Dye op het programma. Sokken en een linnen zak krijgen een mooie kleur met deze hippe verftechniek. Op woensdag duiken we samen de keuken in en gaan we een driegangenmenu op tafel toveren. En dit allemaal in een Halloween jasje. Op donderdag worden er leuke spelletjes tegen elkaar gespeeld, zoals bijvoorbeeld een chaosquiz, ladder competitie en een ‘Wie is de mol’-spel. Een gevarieerd aanbod en een groot anti-verveel gehalte. Op vrijdag 6 november is er van 14 tot 16 uur de vertoning van de film Huisdierengeheimen 2, voor kinderen van zes tot elf jaar. Meer info en inschrijven kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
De digitale electriciteitsmeter: zin en onzin
 
Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius stelselmatig digitale meters. Op zich verandert er niks voor de gebruikers.
Maar waarom dan digitale meters? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? Welke mogelijkheden zal een digitale meter in de toekomst brengen?
 
Over de combinatie van een digitale meter met zonnepanelen doen heel wat verhalen en geruchten de ronde. Tijdens deze infosessie hoort u de juiste feiten en worden heel wat mythes ontkracht.
 
 
Meer info
Wonen in West-Limburg organiseert i.s.m. Stebo en het Energiehuis Limburg een infosessie voor inwoners van Herk-de-Stad, Lummen en Halen op maandag 26 oktober om 19u30, Markthallen Herk-de-Stad.
De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht via https://energiehuislimburg.be/infosessies
Wegens de coronamaatregelen zullen er slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten worden.
 
Herstel je kleding zonder naaimachine
 
Woensdag 14 oktober van 19.30 tot 22 uur in De Markthallen
 
Een losse naad, een gaatje in je bloes, een scheur, een losse knoop,… Wil je dat zelf kunnen herstellen? Je oefent in deze workshop de verschillende basistechnieken van het naaien in. Dit wordt gedaan zonder naaimachine. Er wordt ook besproken welke materialen je nodig hebt om vlot te werken. Je mag enkele kapotte kledingstukken meebrengen of je kan oefenen op proeflapjes.
Standaardprijs: 12 euro│ Kortingsprijs: 8 euro │ Verhoogde tegemoetkoming: 3 euro
Inschrijven via: www.vormingplus-limburg.be of 011 56 01 00
Let op: max. 12 deelnemers
i.s.m. Dienstencentrum De Cirkel
 
Stijn Meuris
Tirade #4 Belgarije (try-out)
zaterdag 31 oktober 2020 om 20.15 uur in De Markthallen
 
Na drie zeer geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een jaartje pauze omwille van andere projecten, brengt Stijn Meuris de vierde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit dit jaar alweer van geen ophouden weet - en Meuris evenmin. Wat had je verwacht?
Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris in BELGARIJE de stand én de stilstand van het land.

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De drie vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar o zo complexe tochtgat aan de Noordzee.
 
Tickets:
VVK: 12 euro – Kassa: 14 euro (max. 120 plaatsen)
 
Tickets en info: www.demarkthallen.be
 
 
 
Wandelen met De Cirkel
 
Op dinsdag 13 oktober organiseert dienstencentrum De Cirkel de maandelijkse wandeling. Het vertrek is voorzien om 13 uur aan De Cirkel. De deelnameprijs bedraagt 2 euro.