Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Voorzorgsmaatregelen Coronavirus • Boempatat: ontmoetingsmomenten voor mensen met kindjes • Vlug en goed poetsen, het kan! • Winterwandeling • Praatcafé voor patiënten met kanker en hun naaste omgeving • Herkse afdeling van Fietsersbond • Krokusfilm Toy story 4 • Gezinsbond Donk: Inschrijven voor tweedehandsbeurs • De Watergroep gaat op zoek naar de droogste mop

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Voorzorgsmaatregelen Coronavirus
 
In de regio Wuhan in China is er een uitbraak van een nieuw coronavirus. In België is er één geval van het nieuwe coronavirus vastgesteld, bij een gerepatrieerde landgenoot uit Wuhan. De Belgische gezondheidsautoriteiten zijn waakzaam voor andere gevallen in ons land.
 
Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:
 
• Was uw handen regelmatig
• Bedek uw mond en neus bij het hoesten en niezen
• Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)
 
Boempatat: ontmoetingsmomenten voor mensen met kindjes
maandag 2 maart van 9 tot 12 uur
in het Huis van het Kind, Trompetplein 2, 3540 Herk-de-Stad
 
De ‘Boempatat-momenten’zijn ontmoetingsmomenten voor mama’s, papa’s en andere vertrouwenspersonen zoals oma’s, opa’s,pleegouders, … en hun kindje(s) van nul tot drie jaar.
Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen hun ouders een praatje slaan. Ook
de allerkleinsten, die nog niet echt kunnen spelen, zijn welkom.
Het onthaal gebeurt door een medewerker van het Huis van het Kind die steeds aanwezig is.
Er is leuk speelgoed aanwezig voor baby’s en peuters die in een veilige omgeving kunnen spelen. Voor de mama’s en papa’s staat een kop koffie of thee klaar. De allerkleinsten worden getrakteerd op een stukje fruit.
 
Benieiwd? spring dan gerust eens binnen.
Inschrijven voor 27 februari via www.herk-de-stad.be/huisvanhetkind
of via 013 55 41 81
 
Vlug en goed poetsen, het kan!
 
Welke poetsproducten heb je nodig in huis? Op welke manier poets je best om het meteen goed te doen? Hoe zorg je ervoor dat je achteraf geen rugpijn hebt? En hoe organiseer je het onderhoud van je huis? Je ontdekt het allemaal tijdens deze workshopreeks. We wisselen tips af met doen. Je gaat naar huis met een poetsplan voor je eigen huis.

Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of 011 56 01 00

Let op: max. 16 deelnemers!

Prijzen*:
Standaardprijs: 18 euro│ Kortingsprijs: 10 euro │Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro

*Iedereen moet kunnen deelnemen aan deze activiteit. Daarom worden verschillende prijzen gehanteerd.
-De kortingprijs is van toepassing voor studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering en personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (max. secundair onderwijs behaald)
-Bij verhoogde tegemoetkoming hebben personen met een erg beperkt budget recht op een fikse korting. Neem contact op met Rap op Stap via www.horizontvzw.be/contact of je in aanmerking komt voor dit kortingstarief.
 
 
Winterwandeling van Toerisme Herk-de-Stad
 
Wil je na de drukte van eindejaar even onthaasten en genieten van de rust die de natuur in de winter te bieden heeft? Neem dan op zondag 1 maart zeker deel aan de winterwandeling van Toerisme Herk-de-Stad.
De wandelroute is ongeveer 5 km lang met vertrek en aankomst aan de kerk van Donk.
Blikvangers onderweg zijn Hoeve de Waterkant en de kasteeltuin van Landwijk. Op beide plaatsen kan je deelnemen aan een rondleiding.
Bij het kasteel voorzien we een gezellige winterbar.
Iedereen kan vrij starten tussen 13 en 14.30 uur. Inschrijven doe je ter plaatse.
Deelnemen kost 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.
 
Praatcafé voor patiënten met kanker en hun naaste omgeving
Donderdag 5 maart van 13.30-15.30 uur
in Arenberghof, Vanarenberglaan 8, Schulen
 
Kleur- en stijladvies
Kleuren geven emoties weer, beïnvloeden ons welbehagen en bepalen onze uitstraling. In dit praatcafé geeft schoonheidsconsulente Karin Klawuhn, die veel ervaring heeft met werken met mensen met kanker, kleur- en stijladvies. Ze gaat ook in op je schoonheidsvragen. Het praatcafé, waarop je lotgenoten kan ontmoeten, staat open voor mannen en vrouwen.
Gratis deelname.
Vooraf inschrijven gewenst.
i.s.m. Kom op tegen Kanker
 
Herkse afdeling van Fietsersbond in oprichting
 
In Herk-de-Stad wordt een afdeling van de Fietsersbond opgericht. De Fietsersbond is een onafhankelijke vereniging, die met steun van actieve leden en bondgenoten de belangen van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel behartigt. In Herk-de-Stad zal de Fietsersbond deel uitmaken van de Verkeerscommissie om onder meer langs deze weg haar bezorgdheden te delen met het gemeentebestuur.
Fietsen is gezond, het is goedkoop, het is snel in de stad, het bevordert sociale contacten, het vervuilt niet. Daarom promoot de Fietsersbond fietsen op alle overheidsniveaus, bij bedrijven, werkgevers (Voka, Unizo VKW), werknemers (de vakbonden) en het brede middenveld (Greenpeae, Okra,…) als hefboom om duurzame oplossingen te realiseren op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening, economie, klimaat, milieu en gezondheid. Via acties en campagnes worden mensen ertoe aangezet om te fietsen. Fietsen moet uiteraard ook veilig kunnen. Op dat vlak wil de Herkse afdeling van de Fietsersbond het gemeentebestuur advies geven. Daarvoor worden fietsers gezocht: fietsers die hun fiets gebruiken voor gewone verplaatsingen , maar ook recreatieve fietsers. Iedereen die mee wil denken over een fietsvriendelijk Herk de Stad is welkom.
Heb je interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Krokusfilm Toy story 4
Zaterdag 28 februari om 14 uur in De Markthallen
 
Woody, Buzz Lightyear en de rest van de bende gaan op pad samen met ‘Forky’, een nieuw speeltje dat Bonnie zelf in elkaar heeft geknutseld van een plastic vorkje. Voor Woody en zijn vrienden is hun missie als speelgoed altijd duidelijk geweest: hun speelvriendje gelukkig maken. Maar Forky beschouwt zichzelf niet als speelgoed. Wanneer hij wegloopt, gaat Woody hem achterna opdat Bonnie haar nieuwe favoriete speeltje niet voorgoed kwijt zou zijn…
Voor kinderen vanaf 5 jaar.
Deelnameprijs: 4 euro.
 
Inschrijven voor het aanbod kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
 
Inschrijven voor tweedehandsbeurs Gezinsbond Donk
 
De Gezinsbond van Donk organiseert op zondag 15 maart van 10 tot 12.30 uur in de parochiezaal van Donk een tweedehandsbeurs voor babyspullen, baby- en kinderkleding tot zestien jaar en speelgoed. Inschrijven kan vanaf 17 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 46 20 49. Leden betalen 5 euro per tafel, niet-leden 8 euro.
 
De Watergroep gaat op zoek naar de droogste mop
Win jij voor onze gemeente?
 
Wist je dat België een waterschaars land is? Ons land staat op een alarmerende 23e plaats van 164 landen. Vlaanderen kampt, als enige regio in West-Europa, zelfs met extreme waterschaarste. Hoog tijd om er, samen met De Watergroep, iets aan te doen.
Hoe?
Door droge moppen te delen! Want hoe droger de humor, hoe minder waterverspilling, toch? Met de actie dedroogstemop.be wil De Watergroep zoveel mogelijk mensen bewust maken van de problematiek rond waterschaarste. Drinkwater is een kostbaar goed en onze watervoorraden raken snel op. Het vertellen van droge moppen is alvast één manier om (virtueel) water te besparen.
Surf daarom naar dedroogstemop.be en deel er jouw beste, droge mop. De grappigste droogstoppels worden op 22 maart, op Wereldwaterdag, beloond met een originele prijs.
 
Natuurlijk draait deze actie niet enkel om het delen van droge moppen. Uiteindelijk is
waterschaarste niet écht om te lachen. Via dedroogstemop.be geven we met De Watergroep tal van tips om spaarza(a)m(er) om te gaan met drinkwater.
De Watergroep is het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Het levert drinkwater aan 3,2 miljoen klanten in 177 Vlaamse gemeenten. De missie spreekt voor zich: “De Watergroep maakt water op maat. Vandaag, voor de generatie van morgen.”
Surf snel naar dedroogstemop.be, deel jouw grap en ontdek alle tips om water te besparen. 24 uur op 24 heerlijk drinkbaar water uit onze kraan: het is een luxe. Laat ons dit kostbaar goed niet verspillen.