Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Doe de woontest • EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren • Activiteiten in de krokusvakantie • KGV: Infoavond rond tegemoetkomingen voor mensen met een handicap • Gezinsbond Donk: Inschrijven voor tweedehandsbeurs

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Doe de woontest
 
Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook.
Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Wordt het contact met onze buren beter? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt?
 
Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.
Daarom lanceert de Vlaamse overheid samen met lokale besturen Thuis in de Toekomst. Via deze online woontest geef jij jouw bestuur informatie over hoe je graag wilt wonen: wat je belangrijk vindt en wat niet. En daarmee kunnen jullie samen plannen voor de toekomst maken.
Bovendien krijg je al een kleine inkijk in het wonen van morgen.
 
Nieuwsgierig? Doe nu de woontest op thuisindetoekomst.be.
 
EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren
8 februari - 1 maart
Vernissage op zaterdag 8 februari om 20 uur.
 
Urban exploring is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Michelle Van Casteren haar passie voor fotografie combineert ze met haar zin voor avontuur wat resulteert in prachtige beelden. Plaatsen waar zelden mensen komen worden puur weergegeven. Van de binnenkant van een nucleaire koeltoren tot een eeuwenoud kasteel. Ze legt de schoonheid van ons architecturale erfgoed vast voor het totaal verloren gaat.
 
Openingsuren expo:
maandag van 9 tot 19 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur,
vrijdag van 9 tot 12 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Zaterdag gesloten.
Gratis toegang!
 
Activiteiten in de krokusvakantie
 
Later als ik groot ben!
Ook voor de kleuters van vier tot zes jaar werken we in de krokusvakantie rond een thema.
De dienst Jeugd werkt leuke activiteiten uit op maat van de allerkleinsten. Laat je kleuter op donderdag 27 februari of vrijdag 28 februari van 10 tot 12 uur in De Markthallen uitrazen. Deelnameprijs: 4 euro per dag.
 
Krokusfilm Toy story 4
Woody, Buzz Lightyear en de rest van de bende gaan op pad samen met ‘Forky’, een nieuw speeltje dat Bonnie zelf in elkaar heeft geknutseld van een plastic vorkje. Voor Woody en zijn vrienden is hun missie als speelgoed altijd duidelijk geweest: hun speelvriendje gelukkig maken. Maar Forky beschouwt zichzelf niet als speelgoed. Wanneer hij wegloopt, gaat Woody hem achterna opdat Bonnie haar nieuwe favoriete speeltje niet voorgoed kwijt zou zijn…
Voor kinderen vanaf 5 jaar.
Deelnameprijs: 4 euro.
 
Inschrijven voor het aanbod kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
 
Infoavond rond tegemoetkomingen voor mensen met een handicap
 
KVG afdeling Kermt-Herk-de-Stad organiseert op dinsdag 18 februari 2020 in samenwerking met KVG Limburg een infoavond rond het thema tegemoetkomingen. Deze infoavond vindt plaats in dienstencentrum De Cirkel van 19.30 tot 22 uur.
Alle mensen hebben recht op een inkomen. Meestal is dit een loon of een vervangingsvergoeding. Mensen met een handicap kunnen recht hebben op een tegemoetkoming, eventueel bovenop hun loon of pensioen. Een tegemoetkoming komt, zoals het woord het zegt, tegemoet in de extra kosten die men heeft door zijn verlies aan zelfredzaamheid. Gratis toegang.
Meer info en inschrijven:
KVG Limburg: 011 23 22 04 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
DC De Cirkel: 013 52 26 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Inschrijven voor tweedehandsbeurs Gezinsbond Donk
 
De Gezinsbond van Donk organiseert op zondag 15 maart van 10 tot 12.30 uur in de parochiezaal van Donk een tweedehandsbeurs voor babyspullen, baby- en kinderkleding tot zestien jaar en speelgoed. Inschrijven kan vanaf 17 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 46 20 49. Leden betalen 5 euro per tafel, niet-leden 8 euro.