Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Sint-Maartenfeest • Geef je melding aan technische dienst digitaal door • De Markthallen: Portland • Week van de Smaak: een kennismaking met de Romeinse keuken • Activiteiten 'De Cirkel' • Toneelgroep Sint-Martinus brengt de klucht “Schoon Volk” • Breng herbruikbare spullen naar TTC Schulen • Radiobeurs in De Markthallen • Sinterklaas • Qrios: Bijkomende startdata voor “Thermomix Lovers”

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Sint-Maartenfeest 2019
Op maandag 11 november vieren we weer Sint-Maarten in Herk-de-Stad: het volksfeest bij uitstek!
 
Vanaf 17 uur openen de drank -en eetstanden op de Markt. Vanaf 17.30 uur vertrekt de Sint-Maartenstoet aan het Trompetplein. In de stoet stappen de steltenlopers van Merchtem mee, een heel spektakel samen met Sint-Martinus te paard. Verder vrolijken led-danseressen samen met onze jeugdverenigingen de stoet op.
Parcours stoet: Trompetplein, Guldensporenweg, Pater Vanwingplein, Hasseltsestraat, Ridderstraat, Hofstraat, Sint-Maartenstraat, Wendelenplein, Zoutbrugstraat, Diestsestraat, Markt.
 
Kinderdisco voor de jeugd, randanimatie en vuurwerk voor iedereen, back to the sixties met het optreden van The Milkmen, uitgebreide hapjes en tapjes, de niet te missen Herkse pannenkoeken en de straffe 11.11.11-borrels maken dit feest compleet.
 
Opgelet! Vanaf 8 uur ‘s morgens tot 24 uur is de Markt en de Diestsestraat vanaf het Servaes Vaesplein tot aan de Zoutbrugstraat afgesloten voor alle verkeer. Vanaf 12 uur wordt het parkeerverbod uitgebreid vanaf de Zoutbrugstraat tot aan de Hasseltsestraat, het Wendelenplein en de parkeerplaatsen rond de kerk.
Tijdens de Sint-Maartenstoet van 17.30 tot 18.30 uur wordt alle gemotoriseerd verkeer verboden in heel het centrum, het Trompetplein, de Guldensporenlaan en de Hasseltsesteenweg van de Doelstraat tot aan de Vezerlaan.
 
Geef je melding aan technische dienst digitaal door
Soms kan het gebeuren dat je plotseling wordt geconfronteerd met een verzakking in het wegdek, een omgevallen boom in een waterloop, onduidelijke signalisatie, papier dat niet opgehaald is, … Alle problemen in verband met de infrastructuur van de gemeente kan je online melden via het e-loketformulier op www.herk-de-stad.be/digitaal-loket/iets-melden of via de stadsapp. Niet alle voorzieningen behoren toe aan de stadswerking, zoals bijvoorbeeld kapotte straatverlichting of huisvuil of groenafval dat niet opgehaald is. Deze problemen kan je beter rechtstreeks laten weten aan de betrokken instantie. Hiervan vind je ook een handig overzicht op www.herk-de-stad.be/digitaal-loket/iets-melden. Geen internet bij je thuis? Meld dan je probleem aan de balie van het stadhuis. Dit kan ook telefonisch via 013 38 03 10.
 
Portland na Pukkelpop nu in De Markthallen
Na hun succesvolle doortocht op Pukkelpop staat Portland op donderdag 7 november om 20.15 uur op het podium van De Markthallen.
Ontdek het Belgisch muziektalent Portland, winnaar van De Nieuwe Lichting 2018 en finalist van Humo’s Rockrally 2016. "Fris, folkachtig maar heel hedendaags. Een mooi dekentje van muziek", wordt Portland omschreven
Portland, dat zijn Jente, Sarah, Gill en Arno, afkomstig uit het Leuvense. Deze indierockband flirt graag met elektrische sounds en ze durven al eens meerstemmig te zingen.
Tickets kosten in voorverkoop 10 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 15 euro.
 
Week van de Smaak: een kennismaking met de Romeinse keuken
Vrijdag 8 november – 20 uur in De Markthallen – lokaal 11
 
Laat je tijdens deze culinaire lezing onderdompelen in de Romeinse eet- en drankcultuur. Wat waren de inspiratiebronnen van de Romeinse keuken? Hoe zagen hun eetgewoonten eruit? Wie waren de beroemde koks in die tijd? En welke invloed heeft de Romeinse keuken op onze huidige eetcultuur?
Ontdek het antwoord op bovenstaande vragen en nog zoveel meer op 8 november.
Gratis toegang. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
sjaals knopen
Donderdag 14 november – 13.30 uur in De Cirkel
 
Heb je thuis sjaals liggen in prachtige kleuren en prints, maar weet je deze niet te knopen? Leer het tijdens deze workshop waar je met verschillende soorten sjaals aan de slag gaat. Je gaat naar huis met een handvol tips en tricks. Zelf meebrengen: enkele sjaals (klein vierkant, groot vierkant en lang exemplaar).
Deelnameprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven.
 
Kerstmarkt Oberhausen
10 december – vertrek 9u uur kerkhof Herk-de-Stad
 
Met het winkelcentrum CentrO in Oberhausen zit je echt in een kerstmarkt, een sprookje van fonkelende groene kerstbomen met kristallen en bonte kerstballen en fascinerende lichtjes. De kerstmarkt telt circa honderdvijftig kraampjes waar je allerlei leuke hebbedingen kunt scoren en je te goed kunt doen aan glühwein, aardappelpannenkoeken, braadworst en noem maar op. Je kunt de kerstmarkt bovendien prima combineren met een middagje shoppen en kerstinkopen doen.
Deelnameprijs: 15 euro. Inschrijven verplicht.
 
Toneelgroep Sint-Martinus brengt de klucht “Schoon Volk”
van Julia Engelen in regie van Johnny Hayen
 
 
Korte inhoud
Professor Filip De Doncier werkt in zijn gezondheidscentrum aan een reformer die een mens volledig transformeert naar een gezonde en jongere uitgave. Zijn werknemer Luca wil het centrum goedkoop overnemen. Anouk, de schoonheidsspecialiste, helpt Luca daarbij. Mathilde, de interieurverzorgster, heeft de situatie door en probeert de professor te beschermen. Maar dan komt deurwaarder Rosalie met de mededeling dat de bank beslag wil leggen op de toestellen omdat de hypotheek niet werd betaald. Ondertussen komen de klanten voor allerlei behandelingen, zoals ook Francine die wil dat het centrum haar man Gerard transformeert naar een Chippendale. Ook de vriendinnen Henriëtte en Laura, de selfie-ster Ellen en het model Jamy komen langs voor behandelingen. Maar dan verdwijnen er halssnoeren en geld. Mathilde wordt als de schuldige aangewezen en moet met de hulp van Cato de masseuse alles uit de kast halen om haar onschuld te bewijzen.
 
Hoe dit verder afloopt kan je zien op 22 en 23 november om 20 u. en 24 november om 15 u. in De Markthallen.
Reserveren kan op tel. 0478 34 81 57 of via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Breng herbruikbare spullen naar TTC Schulen
Tafeltennisclub Schulen (TTC Schulen) en Kringwinkel Reset organiseren op vrijdag 8 en zaterdag 9 november opnieuw een inzamelactie van herbruikbare spullen.
Je kan op vrijdag 8 november van 18 tot 21 uur en op zaterdag 9 november van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur al je herbruikbare spullen brengen naar de lokalen van TTC Schulen in de sporthal in Schulen waar Kringwinkel Reset dan speciale containers heeft staan. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen
 
Radiobeurs in De Markthallen
In De Markthallen vindt op zondag 10 november van 9.30 tot 13 uur de dertiende editie van de Radiobeurs van de Radiovrienden plaats. De radiobeurs is een initiatief van Luc Claes uit Schulen. Ettelijke tientallen standhouders bieden er een ruime keuze in toestellen van diverse merken. Je kan er oude, antieke radio’s met toebehoren ruilen en verkopen. Het herstelatelier is een extraatje bij de beurs. Een team van specialisten kijkt oude radio’s die de bezoekers van de beurs meenemen. Indien dat technisch mogelijk is, wordt het toestel ter plaatse ook meteen hersteld, helemaal gratis. Voor eventuele nieuwe onderdelen moet er wel betaald worden.
Info: Luc Claes, tel. 0477 48 50 54, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Sinterklaas komt op zondag 17 november naar Herk-de-Stad
Sinterklaas en zijn Pieten komen op zondag 17 november op uitnodiging van KWB Sinterklaascomité en het gemeentebestuur naar De Markthallen. Sinterklaas wordt om 14.30 uur aan het klooster afgehaald. Alle kinderen zijn uiteraard welkom. Samen met de harmonie Sint-Martinus gaat het vervolgens richting De Markthallen. Na de voorstelling deelt de Sint aan ieder kind wat lekkers uit.
Op zaterdag 23 en zondag 24 november brengen de Sint en zijn pieten een bezoek bij de kinderen thuis. Alle kinderen geboren in 2010 en jonger krijgen een mooi geschenk. De knechten van de Sint komen vooraf bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens de omhaling kan zijn bijdrage ook nog meegeven aan de Sint in een gesloten omslag.
 
Zaterdag 23 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:
Driespoortweg, Henri Knutsplein, Herkenrodestraat, Meester Mintenplein, Voetbogenstraat
Pikkeleerstraat, Oppum, Hertenplein, De Pierpontstraat, Vezerlaan, Dr. Vanweddingenlaan, Ridderstraat
Doelstraat, Blijkbaan, Houwijkerstraat, Kl. Kruisstraat, Amandinaweg, Groot-veldweg, Bleukweg, Kragenstaat, Vogelzangstr. Gr. Kruisstraat
Hofstraat, Servaes Vaesplein, Diestsestraat, Markt, Hasseltsestraat, Molenstraat, Hasseltsesteenweg, Guldensporenlaan, Endepoelstraat, Hazenveldweg
Stevoortweg, Ruitstraat, Popelierestraat, Wijerkensweg, Veearts Strauvenlaan
 
Zondag 24 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:
Lazerijstraat, Silverijserstraat, Deken Van Herckstraat,
Paul Vangeelstraat, Ursulinenstraat, Industrieweg, Dalemstraat, Halbekerstraat
Kulkenhofstraat, Oude Tramweg, Rummenweg, Timmerstraat, Zoutbrugstraat
St.-Truidersteenweg, Smolderstraat, Jodestraat
St.-Maartensstraat, Wendelenplein, Kleine en Grote Hoolstraat, Diestsesteenweg
Keibergstraat, Eggelstraat, Diepenpoelstraat, Keernestraat, Bommerstraat, Zevenheldenlaan, Oude straat
 
Bijkomende startdata voor “Thermomix Lovers”.
Werken met een Thermomix is niet nieuw, maar wil je leren wat de mogelijkheden van het toestel zijn dan is deze module iets voor foodies, hobbykoks, professionelen, enz… Thermomix vervangt heel wat apparaten in je keuken. Met dit toestel worden je culinaire mogelijkheden eindeloos en bespaar je bovendien veel tijd! Kortom, de Thermomix is in staat om je heel wat werk uit handen te nemen, en dit in een razendsnel tempo. In acht lessen leer je onder begeleiding lekkere gerechten maken met de Thermomix. Het inschrijvingsgeld bedraagt 60 euro, het cursusgeld 125 euro.
 
Schrijf je nu in!!
Thermomix Lovers woensdagnamiddag 1 x per maand start 20 november 2019 / 8 lessen
Thermomix Lovers woensdagavond tweewekelijks start 27 november 2019 / 8 lessen
Inschrijvingsgeld € 60, cursusgeld € 125
Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.qrios.be | 013 33 88 98