Nieuwsbrief Herk-de-Stad Activiteiten in De Cirkel • Picknickconcert met Vaja Kon Dioz • Seniorennamiddag • Doe-Dag bij AH Podium • Bib: Digi-assistent • Maand van de Sportclub • Schulense panoven centraal op Open Monumentendag • Vormingsavond voor alerte ouders • Startdag tennisclub Sporta TC

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Activiteiten in De Cirkel
 
Senior Sportief Fietstocht
Maandag 3 september – vertrek 13.30 uur op de parking van Herk FC (Pikkeleerstraat)
Een mooie fietstocht doorheen Herk-de-Stad en omstreken, zowel geoefende als niet-geoefende fietsers zijn hier welkom. Bij aankomst staat er taart en koffie klaar in De Cirkel.
Gratis deelname.
 
Crea- en spelnamiddag
Maandag 3 september
Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Gratis deelname.
 
Maandelijkse wandelingen
Schulen
Dinsdag 4 september – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro (incl. koffie en gebak)

Uitstap naar Valkenswaard
Donderdag 6 september - vertrek om 9 uur aan kerkhof Herk-de-Stad.
 
In de voormiddag kan je kiezen tussen een rondleiding in het Sigaren- en valkerijmuseum of een bezoek aan de Vlindertuin van Someren. In het Valkerijmuseum ontdek je hoe de mensen vroeger leefden, wat hen aantrok in de valkenontvangst en hoe ze hun valken vingen en trainden. In het Sigarenmuseum zie je hoe de sigarenmakers hun vak beoefenden. Wie voor de vlindertuin kiest, beleeft de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten maar leven ook vele vlinders, reptielen, vogels, vissen en schildpadden. In de namiddag kan je een vrij bezoek brengen aan Valkenswaard met op donderdag de wekelijkse markt.
 
Deelnameprijs:
Keuze 1: Vlindertuin – 35 euro
Keuze 2: Sigaren- en Valkerijmuseum – 30 euro
Lunch is inbegrepen.
 
Inschrijven verplicht. Bezoek Vlindertuin is beperkt tot 30 personen, het Sigaren- en Valkerijmuseum tot 26 personen.
 
Begeleide fietstocht voor senioren
 
Maandag 3 september, 14 uur parking Herk FC in de Pikkeleerstraat.
 
Gratis deelname aan een fietstocht van ongeveer 25 km. aan een gemoedelijk tempo doorheen Herk-de-Stad en omstreken. Bij aankomst staat er taart en koffie klaar in de Cirkel. Deelnemers zijn verzekerd.
Klik op dit tekstelement om je tekst in te brengen.
 
Sport Overdag voor senioren
In Sportcentrum Herkules kan je als senior wekelijks deelnemen aan ‘Sport Overdag’ voor senioren en dit op maandagen, woensdagen en donderdagen.
Elke maandag van 10 tot 11 uur: onderhoudsgymnastiek onder begeleiding van een lesgever.
 
Elke woensdag van 10.30 tot 12 uur: recreatief en vrijblijvend ‘vonetbal’ (een combinatie van volley- en netbal) zonder begeleiding.
Een tienbeurtenkaart kost 20 euro (verzekering inbegrepen) en is zowel geldig voor de onderhoudsgymnastiek op maandagen als het vonetbal op woensdagen. Geïnteresseerden mogen de eerste keer gratis meedoen.
Elke donderdag vanaf 13.30 uur: curvebowls
Een tienbeurtenkaart voor het curvebowlen kost 10 euro. Geïnteresseerden mogen de eerste keer gratis deelnemen.
 
Picknickconcert met Vaja Kon Dioz (A tribute to Vay Con Dios)
 
Zondag 2 september 2018 - 12 uur
 
Als er één Belgische band is die wereldwijd naam en faam maakte, is het Vaya Con Dios.De negenkoppige tribute band Vaja Kon Dioz creëert de sfeer en de sound alsof Vaya Con Dios teruggekeerd is en dit met invloeden van jazz, pop en gipsy.
In de playlist vind je naast alle overbekende hits (What’s a Woman, Nah Neh Nah, Puerto Rico…) ook de songs die Vaya Con Dios live on stage bracht tijdens talrijke binnen –en buitenlandse concerten.
 
Locatie: Park Olmenhof, Pikkeleerstraat 14
Afhalen picknick: vanaf 11.00 uur
Optreden: 12.00 uur
Gratis toegang!
 
Wie graag een kant en klare fairtrade picknick wil, kan die bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27. Tel 013 32 51 80. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Bestellen kan tot en met 25 augustus.
 
 
Seniorennamiddag met een feestmaaltijd en muziek
 
De Seniorenadviesraad en De Cirkel organiseren op zaterdag 15 september in de feestzaal op de campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de jaarlijkse Seniorennamiddag. De deuren gaan open om 11.30 uur. Je geniet er van een heerlijke feestmaaltijd, muziek door ’t Kafkoor en er zijn toespraken. ’t Kafkoor brengt gekende en geliefde nummers vanaf de jaren ‘60. Uiteraard ontbreken de vele meezingers niet. Tijdens de pauze is er nog koffie en taart. De toegang bedraagt 5 euro. Kaarten zijn nog tot 7 september te koop in de De Cirkel. Meer info krijg je via 013 52 26 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Doe-Dag op 1 september bij AH Podium
 
De Academie Haspengouw Podium is al jarenlang een zekerheid in Haspengouw: de plek bij uitstek om je creatieve podium-kriebels vorm te geven. De plek waar je kan worden wie je bent!

Volgend schooljaar mag je een hele hoop nieuwigheden verwachten!
 
Nieuwe structuur
Het kunstonderwijs krijgt een nieuwe structuur. Wat wil dat voor jou zeggen?
Je kan nieuwe vakken volgen in de academie. En je kan vroeger aan de slag.
Vanaf 6 jaar kan je nu al initiatie volgen. Je maakt, spelenderwijs, kennis met theater, muziek en dans. Twee jaar lang ervaar je wat een podium je kan bieden.
Wanneer je acht bent maak je dan een overtuigde keuze. Je kan dan verder dansen, theater spelen of een instrument kiezen. Nieuw is dat je dat instrument nu ook onmiddellijk mag leren bespelen. Vroeger moest je eerst een jaar notenleer volgen. Dat is veranderd. Bovendien volg je nu nog maar één uurtje notenleer. Daarnaast krijg je een vak groepsmusiceren en je instrumentles natuurlijk.
Ook voor volwassenen en onze huidige leerlingen komen veel nieuwe mogelijkheden: een kortlopend traject muziekgeschiedenis voor concertliefhebbers, muzy-lab en chordlab voor de hipsters, compositie voor de Mozarts van deze tijd …
 
1 september: Doe-Dag
 
Op de Doe-Dag van 1 september leer je al deze vakken en opties kennen.
Acht jarigen (3e leerjaar) kunnen instrumenten uitproberen tijdens een proefles. Zo maken ze een goeie instrumentkeuze. Ben je jonger? Dan kan je een les ‘initiatie’ komen volgen.
Ook voor dans en theater zijn er proeflessen.

Volg je al les en wil je graag de verschillende nieuwe keuzevakken eens uitproberen? Ook dat kan op de DOE-Dag.
 
Alles gaat door in de hoofdschool in Sint-Truiden. Koning Leopold II-straat 5 van 10-14 uur.
 
Meer info:www.ahpodium.be
 
 
Digi-assistent
 
Donderdag 6 september - 10-11 uur
 
Thema’s
6 september: installeren en gebruiken van e-ID kaart, upgraden van je browser zodat deze geschikt is voor e-ID Belgium.
Graag even vooraf je komst laten weten met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Maand van de Sportclub september 2018
 
Welke sportclub zit jou als gegoten?
Elk jaar in de maanden mei en september organiseert Sport Vlaanderen samen met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale clubs de ‘Maand van de Sportclub’. Ook in onze gemeente verwelkomen diverse deelnemende clubs je in september met een leuk programma dat je de kans geeft om hun sporttak aan den lijve te ondervinden. Heb je een sportclub in gedachten die je altijd al eens beter wilde leren kennen? Grijp dan je kans… en je sportschoenen! Kijk uit naar het volledige programma dat begin september terug te vinden is op www.herk-de-stad.be/maandvandesportclub.
 
Schulense panoven centraal op Open Monumentendag
 
De laatste Schulense panoven wordt op zondag 9 september tijdens de Open Monumentendag in de kijker gezet. In een weide in de Pannestraat in Schulen kan je van 14 tot 18 uur een stenen gebouwtje bezoeken dat op het eerste zicht een gewone schapenstal is. Maar vergis je niet! Deze stal is het laatste zichtbare overblijfsel van de Schulense pannenindustrie en dus enorm belangrijk voor het Herkse erfgoed. De ruïne was de oven van Henri Raymaekers die tot in de jaren 1920 als pannenbakker werkte. Meer info over de Schulense panoven vind je op www.pannestraat.be.
 
Op zondag 9 september kan je een mooie wandeling in de natuur, langs plaatsen waar vroeger ook panovens waren, combineren met een bezoek aan de laatste Schulense panoven. Daar krijg je van Patrick Boucneau meer uitleg over dit stukje Schulens erfgoed. Ludo Thys geeft een demonstratie en de familie Vanaken zorgt voor een hapje en een drankje.
 
Vormingsavond voor alerte ouders met drie workshops
 
Op dinsdag 18 september kan je om 19.30 uur in De Markhallen naar een vormingsavond voor alerte ouders en andere opvoeders. Je kan kiezen uit workshops: EHBO bij jonge kinderen, seksueel getint gedrag bij jongere kinderen en drugs- en alcoholpreventie bij jongeren.
Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 55 41 81.
 
Startdag tennisclub Sporta TC
 
Op zaterdag 2 september nodigt tennisclub Sporta TC u uit op onze startdag. Op deze dag kan jong en oud gratis kennismaken met onze tennisclub.

Meer info en inschrijven: www.sportatc.be