Herk in Het Belang van Limburg

 • In Herk-de-Stad mist vanochtend
  30 september 2022

  Vandaag begint de ochtend in Herk-de-Stad met mist. De wind is gematigde en komt uit het zuiden, de temperatuur bedraagt maximaal 14 graden. Zaterdag wordt een gedeeltelijk bewolkte dag met hevige regenbuien bij een temperatuur rond de 15 graden en een stevige wind.

 • Maasmechelse mensensmokkelaar krijgt twee jaar cel voor wietplantage in Herk
  29 september 2022

  Een 40-jarige Maasmechelaar is donderdag in Hasselt veroordeeld tot 24 maanden cel voor de uitbouw van een cannabisplantage in Herk-de-Stad. Momenteel verblijft de man in een Kroatische cel op verdenking van mensensmokkel.

 • SMAK brengt kunst tot bij patiënten revalidatiecentrum in Herk-de-Stad
  27 september 2022

  Een gids van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent zakte dinsdag af naar het revalidatiecentrum van het Jessaziekenhuis in Herk-de-Stad met een koffer vol moderne kunst. De patiënten trokken grote ogen, zeker toen uit de koffer een kastje kwam dat gemaakt was van…mest.

 • Samana Herk-de-Stad op herfstwandeling
  27 september 2022

  Samana Herk-de-Stad heeft de herfst ingezet met een wandeling in de mooie natuur van het park Olmenhof.

 • Eerste repaircafé in dienstencentrum De Cirkel in Herk-de-Stad
  26 september 2022

  In dienstencentrum De Cirkel in Herk-de-Stad vond vorige zaterdag de eerste editie van het Repaircafé plaats. In zo’n café is iedereen welkom met spullen die defect zijn. Vrijwilligers proberen het dan te herstellen. Vrijwilliger Gustaaf De Ryck kreeg onder meer een platenspeler voorgeschoteld. Met dat toestel kwamen Jan Moors en zijn zoon Casper naar het Repaircafé. “We hebben de platenspeler op vakantie in Frankrijk op de kop getikt op een markt in Ancy-le-Franc, een plaatsje in de Bourgognestreek”, zegt Jan Moors. De platenspeler is bestemd voor zoon Casper op zijn kot. Casper kijkt er in elk geval naar uit. “Ik heb een aantal vinylplaten en die collectie wil ik nog uitbreiden.” ?