Herk in Het Belang van Limburg

 • Waarom er precies 49 gedichten in nieuw boekje van Johan De Graeve staan
  02 oktober 2023

  ‘Atomenbom.’ is de titel van de nieuwe dichtbundel van Johan De Graeve (68) uit Herk-de-Stad. In zijn poëzie verwerkt hij wetenschap, geaccentueerd met onder meer cijfers en leestekens. “De bundel bevat zeven hoofdstukken met telkens zeven gedichten”, legt de auteur uit. “7 x 7 maakt 49. Het cijfer zeven is van oudsher een heilig getal. Een van de gedichten draagt overigens de titel 7². In de 49 gedichten beschrijf ik de mens en de wereld. Wie de 7² gedichten leest, vindt een inkijk in mijn hart en ziel, waarnaar de lezer als op een archeologische site op zoek kan gaan.” Titel van het eerste gedicht is 23,5°. “Dat is geen verwijzing naar de temperatuur, maar wel naar de stand van de aarde ten opzichte van de zon. Daarmee is het leven hier allemaal begonnen. Mijn ochtendwandelingen met de hond bezorgen me heel veel inspiratie. Woorden, zinsneden die me te binnen schieten spreek ik dan op mijn smartphone in om ze na thuiskomst op papier te zetten.”

 • Herk FC maakt drie keer achterstand ongedaan en pakt punt tegen Turkse Rangers
  01 oktober 2023

  Herk FC (eerste provinciale) knokte tot driemaal terug na een achterstand en pakte zo een punt tegen Turkse Rangers: 3-3.

 • Uitbreiding industriezone Daelemveld iets kleiner na klacht bij Raad van State
  01 oktober 2023

  Herk-de-Stad maakt samen met VOKA-KvK en ondernemersclub H2O opnieuw werk van de uitbreiding van het industrieterrein Daelemveld. Daarvoor is een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) in opmaak. De uitbreidingszone is met 4,3 ha iets kleiner, nadat het vorige RUP door de Raad van State werd vernietigd.

 • Herk FC voert verjongingskuur door: “Wij willen hier ‘mannenvoetbal’ leren kennen”
  29 september 2023

  Theunissen (29), Buekers (29) en Maesen (35) stopten, Gerits (28, Zepperen-Brustem) en Peeters (29, Zonhoven) sloegen hun tenten elders op. Een brok routine vertrok en om die leegte op te vullen, trok eersteprovincialer Herk FC een achttal jonge spelers aan, van wie geen enkele ouder dan 22 jaar. Ayoub Fadlaoui (20), Kasper Haenen (22) en Wout Strauven (20) hebben intussen al een basisplaats te pakken.

 • Stem nu op de Beste Kebab van Limburg en win één jaar lang gratis kebab
  29 september 2023

  Samen met jou gaan we op zoek naar de Beste Kebab van Limburg. Stem mee en maak kans op één jaar lang gratis kebab in jouw favoriete kebabzaak.