Herk in Het Belang van Limburg

 • Buren vinden padel de hel: steeds meer klachten over overlast door padelvelden
  20 mei 2022

  De komende vijf jaar verwacht Sport Vlaanderen een verdubbeling van het aantal padelcourts in Vlaanderen. Leuk voor de enthousiaste padelspeler, zuur voor de buur. Die klaagt tot op ministerieel niveau over lichthinder en lawaai.

 • Steeds meer ongevallen met elektrische fiets: politie Hasselt organiseert rijles voor 55-plussers
  17 mei 2022

  De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) gaat fietslessen voor senioren organiseren. Vandaag is de elektrische fiets of e-bike helemaal ingeburgerd bij de ouderen, maar helaas hebben zijn hun fiets niet altijd even goed onder controle waardoor ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval.

 • 70 jaar geleden werd kapel O.L. Vrouw van Banneux gebouwd op de Heide in Berbroek
  16 mei 2022

  In 1952 bouwden en bekostigden de inwoners van de Heide in Berbroek een kapel gewijd aan O.L. Vrouw van Banneux (Maagd der Armen). Op zondag 19 oktober 1952 werd de kapel ingewijd door Mgr Kerkhofs, bisschop van Luik. Limburg ressorteerde toen nog onder het bisdom Luik. Er werd toen ook een gewijde steen ingemetseld in het altaar.

 • Leerlingen Sint-Martinus in Herk-de-Stad kiezen beste Disneyduo in The Masked Teacher
  16 mei 2022

  Basisschool Sint-Martinus van Herk-de-Stad organiseerde ‘The Masked Teacher’ met als thema ‘Disney’. “Vier duo’s van leerkrachten verkleedden zich in bekende Disneyfiguren”, legt directeur Rohnny Michiels uit. “Zo zongen zij een liedje. Veertien dagen lang kregen de kinderen daarvan filmpjes te zien. Het was aan de leerlingen was om het beste duo te kiezen. Uit die selectie kwamen Mickey en Minnie Mouse als winnaars uit de bus. Onder het pak van Mickey en Minnie zaten meester Gunter Vaes en juf Nele Durwael. “Dit was ook voor ons een leuke ervaring”, vertellen ze in koor met de andere verklede leerkrachten. “We hebben er heel veel pret aan beleefd.”

 • Vierdejaars Sint-Martinusscholen op driedaagse in Amsterdam
  13 mei 2022

  Een groep van 175 leerlingen uit het vierde jaar van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad ging vorige week op reis naar Amsterdam. De reis werd vakoverschrijdend voorbereid in verschillende lessen zodat de leerlingen de stad vanuit verschillende domeinen leerden begrijpen.