Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Agenda
Agenda
Agenda Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
[H]Eerlijk Herk 
Zondag, 21. Mei 2017, 14:00 - 18:00
 Hits : 113 
(H)Eerlijk Herk
Zondag 21 mei 2017
van 14.00u tot 18.00u

[H]Eerlijk Herk
Park Olmenhof

alt web links  

Het gemeentebestuur van Herk-de-Stad organiseert in samenwerking met de Wereldraad op zondag 21 mei de derde editie van (H)Eerlijk Herk.

(H)Eerlijk Herk staat garant voor een gezellige en onvergetelijke namiddag met het hele gezin. Je maakt er kennis met unieke producten uit zowel je eigen regio als uit de hele wereld. Nieuw tijdens deze derde editie is de showcooking waarbij live enkele eenvoudige gerechtjes/hapjes met Fairtrade producten worden gemaakt. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op een springkasteel of tijdens een workshop percussie. Handige en ook minder handige bezoekers maken in de workshop ‘Upcycle’ een leuk hebbedingetje uit afgedankte materialen. Mis zeker ook de fantastische straattheateract Car-o-chieno niet!

Ontdek of herontdek tijdens deze derde editie van (H)Eerlijk Herk het mooie stadspark Olmenhof. De voorbije jaren zijn er heel wat werkzaamheden uitgevoerd zodat het park er weer mooi bijligt. De activiteiten concentreren zich aan de zijde van het Prieel.

Wereld- en streekproductenmarkt: maak kennis met bekende en minder bekende streekproducten, maar ook met leuke juwelen, beelden en andere hebbedingetjes uit alle hoeken van de wereld.

Culinair solidair met showcooking: lokale verenigingen laten je proeven van hapjes uit alle windstreken van de wereld. Nieuw dit jaar is de showcooking verzorgt door de hotelopleiding van Qrios Sint-Martinus Herk-de-Stad. Voorzien van de nodige deskundige uitleg worden er live enkele gerechten klaargemaakt waarbij zowel Fairtrade producten als regionale streekproducten worden gebruikt. Smakelijk en verrassend! Uiteraard kan er geproefd worden!
Nog in de culinaire sfeer zijn de twee workshops waarbij je kennis kan maken met en proeven van Fairtrade wijn en Fairtrade chocolade. Deelnemers kunnen bovendien een uitgebreide workshop aan huis winnen.

Spel en animatie: kindergrime en springkastelen zijn voorbehouden voor de kinderen. Daarnaast kan jong en oud echter deelnemen aan een workshop percussie of een workshop “Upcycle” waar je leert met afgedankte spullen toch leuke originele hebbedingetjes te maken. Jong en oud zijn ook van harte welkom in de verteltent waar Tom je meeneemt naar Zuid-Amerika.

Straattheater: Theatergezelschap Hendrik & co is te gast met het geweldige leuke Car-o-chieno installatie/voorstelling. Of hoe geen enkele inspanning te veel is om een dame te verwennen met het meest uitzonderlijke kopje koffie ter wereld.

(H)Eerlijk Herk is gratis toegankelijk. Kom met de fiets! Parkeergelegenheid voor auto’s in de omgeving is beperkt!


Locatie Park Olmenhof
Contact Stadsbestuur en Wereldraad Herk-de-Stad

Terug