Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 11 september 2019

Gemeentelijk nieuws 11 september 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Laat jouw stem horen over het toekomstige beleid • Magnapop in De Markthallen • Leesclub Leesgezelle(n) • Kantikune en Rise Up • Prachtig resultaat voor kletsnat Zomerterras • Opendeurdag brandweerpost Herk-de-Stad • Vinzwemmen in het Schulensmeer  • Luisterconcert GeBak

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Laat jouw stem horen over het toekomstige beleid
Na de succesvolle toekomsttafels in Schakkebroek ben je op woensdag 18 september welkom op de tweede avond waarop het bestuur graag met jou in gesprek gaat over een aantal grote speerpunten uit de ontwerpbeleidsnota. De participatieavond vindt plaats op 18 september in het nieuwe gebouw van De Speeldoos aan de Trompetweg. De avond start om 20 uur. Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Laat in je mailtje duidelijk weten met hoeveel personen we je mogen verwachten.
 
Magnapop in De Markthallen
Magnapop staat op donderdag 12 september om 20.15 uur op het podium van De Markthallen. De Amerikaanse band Magnapop vind je terug in het rijtje The Breeders, The Pixies, The Posies, Nada Surf enz. Het kwartet uit Atlanta brak menig potje in de indierockscene in de jaren 90 met tracks als ‘Lay It Down’, ‘Slowly, Slowly’ en ‘Open The Door’. Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal dat elk moment kan uitkomen. Support van Harker (UK). Tickets kosten in voorverkoop 17 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 19 euro.
 
Leesclub Leesgezelle(n)
Donderdag 19 september – 20 uur in de bib
De leesclub van Herk-de-Stad start haar nieuwe leesjaar met de bespreking van het boek ‘De thuiskomst’ van Anna Enquist. Dat is een historische roman over het leven van Elizabeth Batts (1741-1835), de vrouw van de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook. Enquist romantiseert het leven van Elizabeth met behulp van historische feiten. Batts' zeemansvrouwenleven valt uiteen in een leven met, een leven zonder en een gedeelte wachten op ‘de thuiskomst’ van James. Uiteindelijk overleeft ze zowel haar man als haar zes kinderen en blijft alleen achter. De lezer krijgt een goed beeld van haar eenzaamheid.
 
Kantikune en Rise Up brengen muzikale ‘ode aan de wereld’
De koren ‘Kantikune’ en Rise Up brengen op zondag 22 september om 11 uur in de kerk van Schulen een ‘Ode aan de Wereld’.
Kantikune is Esperanto voor "samen-zingen". Samenzang is zowat het handelsmerk van het koor. Als het even kan, worden bij optredens steeds enkele liedjes aangeleerd aan het publiek.
Kantikune kiest er uitdrukkelijk voor om koorzang te koppelen aan maatschappelijk engagement. Via hun optredens trachten ze de stem te versterken van mensen/groepen die te weinig gehoord worden in onze samenleving en in de wereld.
Kantikune brengt een gevarieerd repertoire met liederen uit alle werelddelen. Het koor zingt zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Naast gitaren, fluiten, violen, klarinet, accordeon en percussie, geven enkele etnische instrumenten een speciaal kleurtje: charango, ronroco, cuatro de Venezuela, mpalogo en diverse kleine ritme-instrumenten.
Het showkoor Rise Up is swingend, verrassend, heerlijk om naar te kijken, innemend om naar te luisteren. De zang is van groot belang, maar het visuele aspect evenzeer. Iedereen op het podium zingt én danst. Geen aparte dansgroep, geen afzonderlijk koor. Nee, het koor brengt tegelijk de show. Kleine solo’s, dat wel, maar vooral de hele groep zal de toon zetten.
Tickets kosten 5 euro zijn te bestellen via www.demarkthallen.be.
I.s.m. De Wereldwinkel, De Markthallen en de Bib
 
Prachtig resultaat voor kletsnat Zomerterras
Ondanks het natste weekend van de zomer van 2019 kon het 'Zomerterras met Kunst, Cultuur en Ambacht in de bio-hoogstamboomgaard t.v.v. het Project U/TURN vzw voor De Warmste Week' in Herk-de-Stad toch weer op heel wat belangstelling rekenen. Meer zelfs, er werd 10.003,61 euro ingezameld voor het project U/Turn. Dit bedrag wordt in december via De Warmste Week 2019 aan U/Turn vzw overhandigd.