Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 4 september 2019

Gemeentelijk nieuws 4 september 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Magnapop in De Markthallen • Politie LRH: Klacht of aangifte? Maak vanaf 1 oktober een afspraak in het wijkkantoor • De Cirkel: Gehoorverlies: impact en aanpak • Vinzwemmen in het Schulensmeer  • Luisterconcert GeBak

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Magnapop in De Markthallen
Magnapop staat op donderdag 12 september om 20.15 uur op het podium van De Markthallen. De Amerikaanse band Magnapop vind je terug in het rijtje The Breeders, The Pixies, The Posies, Nada Surf enz. Het kwartet uit Atlanta brak menig potje in de indierockscene in de jaren 90 met tracks als ‘Lay It Down’, ‘Slowly, Slowly’ en ‘Open The Door’. Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal dat elk moment kan uitkomen. Support van Harker (UK). Tickets kosten in voorverkoop 17 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 19 euro.
 
Klacht of aangifte? Maak vanaf 1 oktober een afspraak in het wijkkantoor van de politie
Wil je een klacht indienen of een aangifte doen in het politiekantoor op de Guldensporenlaan? Dan moet je hier vanaf 1 oktober een afspraak voor maken. In de 3540 die je vrijdag in je bus vindt, staat nog dat het werken op afspraak ingevoerd wordt vanaf 1 september. De politie heeft nu beslist dit uit te stellen tot 1 oktober.
 
Tot voor kort was het enkel mogelijk om een afspraak te maken in het hoofdkantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad in Hasselt. Vanaf 1 oktober kan dit dus ook in je eigen wijkkantoor.
 
Je wijkinspecteur op Facebook
De wijkinspecteurs van Herk-de-Stad zijn nu ook actief op Facebook! Op de Facebookpagina ‘Wijkpolitie Herk-de-Stad’ houden zij je op de hoogte van alle nieuwigheden in onze stad op het vlak van mobiliteit, veiligheid en overlast. Zeker de moeite om leuk te vinden dus!
 
Gehoorverlies: impact en aanpak
Donderdag 12 september – 13.30 uur in De Cirkel
 
Je leert meer over de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies op vlak van communicatief, sociaal en verstandelijk functioneren en welbevinden. Een overzicht van de beschikbare hoorhulpmiddelen laat je zien dat je er tijdig iets aan kan doen. Je krijgt ook tips over hoe mensen mét en zonder gehoorverlies beter kunnen communiceren.
Deelnameprijs: 5 euro.
Vooraf inschrijven.
 
Vinzwemmen in het Schulensmeer
In het Schulensmeer kan je op zondag 15 september zwemmen met vinnen.
Je kan kiezen uit afstanden van 100 en 1000 meter (13 uur) of 2000 en 4200 meter (13.30 uur). Er is een briefing om 12.30 uur in Het Vloot.
De prijsuitreiking is voorzien om 16.30 uur. Inschrijven kan via Jos Leemans: 0478 48 56 86 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Luisterconcert GeBak met hartverwarmende teksten
De KVG afdeling Kermt-Herk-de-Stad organiseert op zondag 15 september om 14.30 uur in De Markthallen het luisterconcert van GeBak. GeBak bestaat uit Elly en Koen
Elly verstaat de kunst om hartverwarmende teksten te schrijven, herkenbaar, bemoedigend, getuigend, ... én Nederlandstalig! Met de zachte gitaarklanken en vooral die warme stem, brengt Koen het lied tot leven en laat niemand onberoerd. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro, aan de kassa betaal je 10 euro.
Kaarten kan je bestellen bij Peter Haesevoets via 0496 85 44 47 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .