Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 28 augustus 2019

Gemeentelijk nieuws 28 augustus 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
Visverbod op vijver Olmenhof • Schrijf je nu in voor de toekomsttafels • OCMW: Parkeerplaats te huur • Politie LRH: Klacht of aangifte? Maak vanaf 1 oktober een afspraak in het wijkkantoor • Herk Geniet • Activiteiten 'De Cirkel' • Luisterconcert GeBak

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Visverbod op vijver Olmenhof
Op de visvijver van het park Olmenhof is een verdachte drijflaag vastgesteld. Dat wijst op de aanwezigheid van blauwalgen. Daarom heeft de burgemeester op advies van de dienst Leefmilieu een visverbod op de vijver uitgevaardigd. Blauwalgen vormen een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico’s in voor mens en dier bij opname door de mond of contact met de huid. Hoe lang het visverbod van toepasssing is, is nog niet duideiljk.
 
Schrijf je nu in voor de toekomsttafels en laat mee je stem horen over het toekomstig beleid
Neem deel aan één van de twee ‘toekomsttafels’ op woensdag 4 en 18 september waarop het bestuur graag met jullie in gesprek gaat over een aantal grote speerpunten uit de ontwerpbeleidsnota.
De participatieavond op 4 september vindt plaats in de parochiezaal van Schakkebroek.
Voor de tweede avond op 18 september zijn jullie van harte welkom in het nieuwe gebouw van De Speeldoos aan de Trompetweg.
Een unieke kans om als één van de eerste Herkenaren het toekomstige gebouw van onze buitenschoolse kinderopvang te ontdekken. Beide avonden starten om 20 uur.
Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Laat in je mailtje duidelijk weten op welke avond en met hoeveel personen we je mogen verwachten.
 
Parkeerplaats te huur in keldergarage ’t Vezerhuis
Het OCMW heeft één vaste parkeerplaats te huur in de keldergarage van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 70 euro per maand.
De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeuren los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis. Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats. Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort. Interesse? Neem dan contact op met Bart Princen van het OCMW op tel. 013 78 09 54.
 
Klacht of aangifte? Maak vanaf 1 oktober een afspraak in het wijkkantoor van de politie
Wil je een klacht indienen of een aangifte doen in het politiekantoor op de Guldensporenlaan? Dan moet je hier vanaf 1 oktober een afspraak voor maken. In de 3540 die je vrijdag in je bus vindt, staat nog dat het werken op afspraak ingevoerd wordt vanaf 1 september. De politie heeft nu beslist dit uit te stellen tot 1 oktober.
 
Tot voor kort was het enkel mogelijk om een afspraak te maken in het hoofdkantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad in Hasselt. Vanaf 1 oktober kan dit dus ook in je eigen wijkkantoor.
 
Je wijkinspecteur op Facebook
De wijkinspecteurs van Herk-de-Stad zijn nu ook actief op Facebook! Op de Facebookpagina ‘Wijkpolitie Herk-de-Stad’ houden zij je op de hoogte van alle nieuwigheden in onze stad op het vlak van mobiliteit, veiligheid en overlast. Zeker de moeite om leuk te vinden dus!
 
Herk Geniet sluit zomervakantie af
Naar jaarlijkse traditie sluiten we op de laatste zondag van de zomervakantie de vakantie feestelijk af in het Olmenhof. Dit jaar doen we dat op zondag 1 september in het park Olmenhof met een festival voor jong en oud met leuke muziek van Ale & Alley en de L&M Band, circustheater, springkastelen, een gezellig terrasje and last but not least frieten en burgers! Het terras opent om 12 uur. Van 13 tot 18 uur is er onophoudelijk animatie. Fun gegarandeerd voor jong en oud, dus kom zeker gezellig met ons de vakantie afsluiten!
 
Tijdschema
12 uur: Opening terras
13 uur: Live muziek met Ale & Alley
14 uur: Orkest Bazar (circus)
15 uur: Live muziek met Tuesday Night Music Club
16 uur: Orkest Bazar (circus)
17 uur: Live muziek met L&M Band
18 uur: einde
 
Uitstap naar Antwerpen haven en Schipperskwartier: volzet
Alle plaatsen voor de uitstap naar de haven van Antwerpen en het Schipperskwartier zijn intussen volzet. De inschrijvingen zijn afgesloten.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Kom op maandag 2 september naar de Muzieknamiddag in De Cirkel. Van 13 tot 16 uur is er muziek van Renzo. De toegang is gratis.
 
Gehoorverlies: impact en aanpak
Donderdag 12 september – 13.30 uur in De Cirkel
 
Je leert meer over de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies op vlak van communicatief, sociaal en verstandelijk functioneren en welbevinden. Een overzicht van de beschikbare hoorhulpmiddelen laat je zien dat je er tijdig iets aan kan doen. Je krijgt ook tips over hoe mensen mét en zonder gehoorverlies beter kunnen communiceren.
Deelnameprijs: 5 euro.
Vooraf inschrijven.
 
Luisterconcert GeBak met hartverwarmende teksten
De KVG afdeling Kermt-Herk-de-Stad organiseert op zondag 15 september om 14.30 uur in De Markthallen het luisterconcert van GeBak. GeBak bestaat uit Elly en Koen
Elly verstaat de kunst om hartverwarmende teksten te schrijven, herkenbaar, bemoedigend, getuigend, ... én Nederlandstalig! Met de zachte gitaarklanken en vooral die warme stem, brengt Koen het lied tot leven en laat niemand onberoerd. Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro, aan de kassa betaal je 10 euro. Kaarten kan je bestellen bij Peter Haesevoets via 0496 85 44 47 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .