Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws augustus 2019

Gemeentelijk nieuws augustus 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Kermis Herk Centrum • Muzieknamiddag in De Cirkel • Teeltschade door hitte-droogte • Zomeractiviteiten voor tieners • Toerisme Herk-de-Stad: Ontdek het Herkermysterie • MTB-Toerrit Herker- en Demervallei • Zomerterras ten voordele van Project U/Turn •  Workshops tijdens infodag Qrios

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Kermis in Herk Centrum
 
Op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 is het opnieuw kermis in Herk Centrum. Op zaterdag openen de attracties rond 18 uur, zondag en maandag rond 15 uur. Op maandag 12 augustus kan je vanaf 17 uur ook gezellig kuieren op de traditionele avondmarkt. De gemeentediensten zijn op maandag 12 augustus gewoon open. Op donderdag 15 augustus (OLV Hemelvaart) zijn de diensten wel gesloten.
 
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Op maandag 12 augustus is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom van 13 tot 16 uur genieten van de muziek van Ron van Dijck. De toegang is gratis.
 
Teeltschade door hitte-droogte
 
Landbouwers die door de uitzonderlijke hitte en droogte getroffen zijn door schade aan teelten kunnen een beroep doen op de vaststellingen door de schattingscommissie. De schattingscommissie doet de officiële vaststelling van schade aan land- en tuinbouwteelten door natuurlijke omstandigheden.
De uitzonderlijke hitte en droogte zijn tot op heden wel nog niet erkend als ramp in het kader van schade aan landbouwteelten. Oogstverlies, met als gevolg uitzonderlijke beroepsverlies, beïnvloedt de regels van de forfaitaire grondslagen van aanslag en vermindering van de onroerende voorheffing. Om de tussenkomst van de schattingscommissie te organiseren wordt om voor 8 augustus 2019 aan het gemeentebestuur van Herk-de-Stad de geleden schade kenbaar te maken via het formulier dat je kan downloaden op herk-de-stad.be/omgeving/landbouw/teeltschade en kan mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Meer informatie krijg je via 013 38 03 37.
 
 
 
Zomeractiviteiten voor tieners
 
In augustus organiseert de dienst Jeugd nog drie activiteiten voor tieners tussen elf en zestien jaar.
Op dinsdag 20 augustus trekken we van 13.30 tot 16.30 uur de keuken in voor onze versie van ‘Komen Eten’. Fastfood met eigen twist.
Hou je van een uitdaging? Op donderdag 22 augustus kan je van 13.30 tot 16.30 uur de basistechnieken leren van het handletteren. Artistiek zijn is geen must!
Op woensdag 28 augustus kan je van 13 tot 16 uur mee naar een escaperoom in Hasselt.
Info en inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Ontdek het Herkermysterie
 
Met het Herkermysterie ontdek je Herk-de-Stad op een kindvriendelijke, speelse manier.
Samen met je kinderen of kleinkinderen speur je via een wandeling van 3,50 km naar de juiste oplossingen en probeer je het codewoord te vinden.
De vertrek- en aankomstplaats is het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad in de Pikkeleerstraat.
Een zoekboekje koop je voor 2,50 euro bij Toerisme Herk-de-Stad of brasserie Olmenhof. In elk boekje zit bovendien een verrassing verstopt voor onderweg.
Voor alle kinderen die het codewoord kunnen ontcijferen wacht er bij Toerisme Herk-de-Stad een kleine attentie.
 
Toerrit door Herker- en Demervallei
 
Op donderdag 15 augustus kunnen mountainbikers voor de negentiende keer deelnemen aan de MTB-Toerrit Herker- en Demervallei. Inschrijven kan van 8 tot 10.30 uur in sporthal Schulen, Manestraat in Schulen. Je kan kiezen uit afstanden van 30, 40, 50 en 60 kilometer.
 
Zomerterras ten voordele van Project U/Turn
 
De Vrienden van Project U/TURN vzw organiseren op zaterdag 17 en zondag 18 augustus de tweede editie van het Zomerterras met Kunst, Cultuur en Ambacht t.v.v. het Project U/TURN vzw voor De Warmste Week 2019.
 
Dit jaar zal de bio-hoogstamboomgaard aan de St-Truidersteenweg 161 tjokvol exposanten staan op 17 augustus (vanaf 14 u) en 18 augustus (vanaf 10 u). Kunst, Cultuur en Ambacht komen op zaterdagnamiddag en zondag ruim aan bod. Met verrassende kunstwerken, vol liefde voor het métier, met ambachten waarvan wij dachten dat ze al lang uitgestorven waren. Rustig kuieren tussen kunst, cultuur en ambacht dat kan perfect tijdens het Zomerterras.
Ook wie van muzikaal entertainment houdt, zal aan zijn of haar trekken komen. Op zaterdagnamiddag is er een salsa workshop en treden drie muziekgroepen met veel uitstraling op: Box, Crossover en The Catsmokes. Zondag zorgt Jazz Air opnieuw voor een rustige, jazzy namiddag en Marc Steenbergen sluit de tweedaagse muzikaal en in topvorm af.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Er zal een ambachtelijk gemaakte paardenmolen staan, er is kindergrime, Imec-RVO bezorgt de jongeren ‘wetenschappelijk verantwoord’ entertainment, Toine jongleert met ballen als een volleerde goochelaar en Sara en haar team zorgen voor onvergetelijke sprookjesmomenten.
En ten slotte: de hapjes en de tapjes op het Zomerterras onder (hopelijk) een weldoende zomerzon zullen opnieuw op heel wat bijval kunnen rekenen. Alle opbrengsten komen ook in 2019, in het kader van de Warmste Week, integraal ten goede aan het Project U/TURN vzw.
De speciaal voor U/TURN ontwikkelde rolstoel, waaraan de opbrengst van de eerste editie heeft bijgedragen, zal er op de tweedaagse ook bij zijn.
Toegang gratis!