Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 3 juli 2019

Gemeentelijk nieuws 3 juli 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Tussen 2 juli en 28 september kunnen huisvuilzakken naar het recyclagepark  • Prieelconcert: Congazz • Infomarkt - Life DELTA: herinrichting Schulensmeer • 11 juli-viering met tentoonstelling van Jan Latinne • Stadhuis en OCMW gesloten op 11 juli • Toerisme Herk-de-Stad: Zomerse zoektocht  • Bekendmaking wijziging Atlas van de Buurtwegen Daelersveld • Voetbalbeker van Groot-Herk in Donk • Zomerterras ten voordele van Project U/Turn

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Tot 28 september kan je huisvuilzakken naar het recyclagepark brengen
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je een beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je uitzonderlijk van 2 juli tot 28 september deze zak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
  • Je mag enkel bordeaux huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen.
  • Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil.Als je nog andere fracties bijhebt, rij je via een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden.
  • Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in bordeaux huisvuilzakken op het park binnenbrengen.
Als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten. Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij je langs komt.
 
Ondanks de hoge temperaturen blijven de openingsuren van de recyclageparken ongewijzigd.
 
Gratis prieelconcert in het park Olmenhof
 
Donderdag 4 juli
Congazz
Los Lobos meets Buena Vista Social Club.
Zin in een cocktail van salsa, rumba...?
Deze Gentse band brengt Cuba en Latijns Amerika naar Herk-de-Stad! Vergeet je dansschoenen niet!
 
Terras open met food & drinks: 19.00 uur
Optreden: 20.30 uur
Gratis toegang!
 
Infomarkt - Life DELTA: herinrichting Schulensmeer

In de Demervallei op het grondgebied van Diest, Halen, Lummen en Herk-de-Stad loopt momenteel het LIFE-project Delta. Binnen dit project werken Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Milieumaatschappij en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren aan de uitbouw en het herstel van Europees beschermde habitats en soorten in het Schulensbroek en Webbekomsbroek.
 
Eén van de ingrepen die uitgevoerd worden, is een ecologische herinrichting van het Schulensmeer. Deze herinrichting heeft als doel om een leefgebied voor beschermde moerasvogels te creëren en de waterkwaliteit te verbeteren.
 
Om de plannen toe te lichten aan de omwonenden en bezoekers van het gebied, gaat er een infomarkt door.
 
Wanneer: woensdag 10 juli tussen 15 en 20u
Waar: Bezoekerscentrum 't Vloot - Schulensmeer, Demerstraat 60 in 3560 Lummen
 
11 juli-viering met tentoonstelling van Jan Latinne
Herk-de-Stad viert dit jaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op zondag 7 juli in Fille d’Oscar in Donk.
Dat gebeurt met de vernissage van de tentoonstelling van de veelzijdige Limburgse kunstenaar Jan Latinne.
Naast schilderijen, zeefdrukken en tekeningen maakt hij ook glasvezelsculpturen. In het werk van Jan Latinne worden we geconfronteerd met een carrousel aan kleur, spel en beweging waarin we zelf de weg moeten zoeken naar de emotie van de kunstenaar. Zijn werken stralen een vreugde en enthousiasme uit.
De vernissage start om 15 uur met gelegenheidstoespraken, muziek van pianist Steven Thoelen en een receptie.
 
Zomerse zoektocht van Toerisme Herk-de-Stad
 
Beleef, ontdek en leer Herk-de-Stad deze zomer kennen op een leuke en ontspannende manier!
Tot 20 september kan je deelnemen aan de fietstocht ‘appels op gouden benen’. Per fiets verken je de regio in en om Herk-de-Stad op een trip van 25 km. Onderweg los je twintig vragen op. De zoektocht wijst je de weg via het fietsroutenetwerk Limburg. De vertrek- en aankomstplaats is knooppunt 195, vlakbij het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad in de Pikkeleerstraat. Een zoekboekje koop je bij Toerisme Herk-de-Stad of brasserie Olmenhof en kost 5 euro.
Alle antwoorden gevonden? Bezorg dan je antwoordformulier aan Toerisme Herk-de-Stad terug. Misschien win je wel een leuke verrassing. Alle deelnemers worden persoonlijk verwittigd.
 
 
 
 
 
 
Bekendmaking wijziging Atlas van de Buurtwegen Daelersveld
 
Rooilijnplannen maken meestal deel uit van een ander plan (bv een verkavelingsplan of een ander ruimtelijk uitvoeringsplan een RUP).
De termijnen van het opbaar onderzoek kunnen daarom wel eens verschillen.
 
Het college van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Herk-de-Stad maakt hierbij bekend dat de gemeenteraad in zitting van 13 mei 2019, de wijziging van de Atlas van de Buurtwegen en voorlopige vaststelling van het ontwerp van rooilijnplan – afschaffing delen van buurtweg nr. 32 en 34 op de respectievelijke percelen 1e Afd. Sie A nrs. 150A 151 152A 152B 153K 183A 183B 186A 186D 187C 188B 189C 191E 191G, gelegen ter plaatse Daelersveld, heeft aanvaard.
 
Het dossier ligt ter inzage van het publiek in het gemeentehuis – Technische Dienst planning gedurende een termijn van 30 dagen met ingang van 8 juli 2019 tot en met 7 augustus 2019 elke werkdag tijdens de kantooruren (maandag 14u00-19u30, dinsdag t.e.m. vrijdag 9u00-12u00).
 
Opmerkingen en bezwaren moeten uiterlijk de laatste dag van het openbaar onderzoek (7 augustus 2019) gestuurd worden aan het college van burgemeester en schepenen per aangetekende brief of afgegeven tegen ontvangstbewijs.
 
Meer Info
Technische Dienst–Planning: 013 38 03 10 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
 
Voetbalbeker van Groot-Herk op zaterdag 27 juli
 
De eerste elftallen van de Herkse voetbalclubs Donk, Amandina, BS Sport en Herk FC strijden op zaterdag 27 juli voor de voetbalbeker van Groot-Herk. De winnende ploeg mag zich een jaar lang de beste ploeg van Herk-de-Stad noemen. De wedstrijden vinden plaats op de terreinen van SC Donk in de Hurbroekstraat. Het tornooi wordt geopend om 13.30 uur met de partij tussen Herk FC en BS Sport. Om 15 uur volgt de ontmoeting tussen SC Donk en Amandina VC. Om 16.30 uur staat de match tussen de verliezers van de voorronde voor de derde en vierde plaats op het programma. De finale tussen de winnaars van de voorrondes wordt om 18 uur gespeeld. Kom zeker je favoriete Herkse ploeg naar de overwinning schreeuwen!
 
Zomerterras ten voordele van Project U/Turn
 
De Vrienden van Project U/TURN vzw organiseren op zaterdag 17 en zondag 18 augustus de tweede editie van het Zomerterras met Kunst, Cultuur en Ambacht t.v.v. het Project U/TURN vzw voor De Warmste Week 2019.
 
Dit jaar zal de bio-hoogstamboomgaard aan de St-Truidersteenweg 161 tjokvol exposanten staan op 17 augustus (vanaf 14 u) en 18 augustus (vanaf 10 u). Kunst, Cultuur en Ambacht komen op zaterdagnamiddag en zondag ruim aan bod. Met verrassende kunstwerken, vol liefde voor het métier, met ambachten waarvan wij dachten dat ze al lang uitgestorven waren. Rustig kuieren tussen kunst, cultuur en ambacht dat kan perfect tijdens het Zomerterras.
Ook wie van muzikaal entertainment houdt, zal aan zijn of haar trekken komen. Op zaterdagnamiddag is er een salsa workshop en treden drie muziekgroepen met veel uitstraling op: Box, Crossover en The Catsmokes. Zondag zorgt Jazz Air opnieuw voor een rustige, jazzy namiddag en Marc Steenbergen sluit de tweedaagse muzikaal en in topvorm af.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Er zal een ambachtelijk gemaakte paardenmolen staan, er is kindergrime, Imec-RVO bezorgt de jongeren ‘wetenschappelijk verantwoord’ entertainment, Toine jongleert met ballen als een volleerde goochelaar en Sara en haar team zorgen voor onvergetelijke sprookjesmomenten.
En ten slotte: de hapjes en de tapjes op het Zomerterras onder (hopelijk) een weldoende zomerzon zullen opnieuw op heel wat bijval kunnen rekenen. Alle opbrengsten komen ook in 2019, in het kader van de Warmste Week, integraal ten goede aan het Project U/TURN vzw.
De speciaal voor U/TURN ontwikkelde rolstoel, waaraan de opbrengst van de eerste editie heeft bijgedragen, zal er op de tweedaagse ook bij zijn.
Toegang gratis!