Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 26 juni 2019

Gemeentelijk nieuws 26 juni 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Stadhuis en OCMW uitzonderlijk gesloten op donderdag 27 juni • Tussen 2 juli en 28 september kan je huisvuilzakken naar het recyclagepark brengen • Melden stormschade 4 juni 2019 • Prieelconcerten • Toerisme Herk-de-Stad: Zomerse zoektocht • 11 juli-viering met tentoonstelling van Jan Latinne • Speelpleinwerking Kameleon • De Cirkel: Fietstocht en Zumba AFGELAST • Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden • Factuur betaald? Of toch niet

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Stadhuis en OCMW uitzonderlijk gesloten op donderdag 27 juni
Op donderdag 27 juni zijn het stadhuis en de OCMW-diensten uitzonderlijk gesloten. Dat is het gevolg van de aanpassing van het informaticanetwerk in beide gebouwen. Via www.herk-de-stad.be helpen we je uiteraard 24 uur op 24 verder. Op vrijdag 28 juni zijn alle diensten opnieuw normaal geopend.
 
Tussen 2 juli en 28 september kan je huisvuilzakken naar het recyclagepark brengen
Heb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je een beperkte stockageruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je uitzonderlijk van 2 juli tot 28 september deze zak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
  • Je mag enkel bordeaux huisvuilzakken van Limburg.net binnenbrengen.
  • Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil.Als je nog andere fracties bijhebt, rij je via een aparte ronde zodat de kilo’s huisvuil apart gewogen en geregistreerd worden.
  • Je kan enkel tussen 2 juli en 28 september huisvuil in bordeaux huisvuilzakken op het park binnenbrengen.
Als je geen problemen hebt om je huisvuilzak te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten. Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij je langs komt.
 
Ondanks de hoge temperaturen blijven de openingsuren van de recyclageparken ongewijzigd.
 
Melden stormschade 4 juni 2019
De zware storm die op 4 juni over Vlaanderen raasde, heeft op diverse plaatsen schade aangericht. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt of dit stormweer als een algemene ramp kan worden erkend. Wie schade heeft geleden, kan dit melden bij de gemeente via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en dit voor 1 augustus. De gemeente verzamelt alle informatie van de getroffenen met het oog op het indienen van een erkenningsaanvraag. Je moet wel altijd eerst contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Meer info welke schade eventueel erkend wordt door het rampenfonds vind je op https://overheid.vlaanderen.be/komt-mijn-schade-in-aanmerking. De volledige procedure indien de storm als ramp erkend wordt, vind je terug op www.herk-de-stad.be.
 
Gratis prieelconcerten in het park Olmenhof
 
Donderdag 27 juni
O’ Jay & The Southern Company
O’Jay & The Southern Company draait de klok terug naar het gouden soul/swing tijdperk van de jaren ’60 & ‘70. De mooiste klassiekers van oa. Marvin Gaye, Ray Charles, Sam & Dave, Jackie Wilson, Lou Rawls, Sammy Davis Jr., O.V. Wright, Otis Redding, Wilson Pickett & Sam Cooke worden met de juiste attitude en een overdosis soul ten berde gebracht door een negenkoppige band.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donderdag 4 juli
Congazz
Los Lobos meets Buena Vista Social Club.
Zin in een cocktail van salsa, rumba...?
Deze Gentse band brengt Cuba en Latijns Amerika naar Herk-de-Stad! Vergeet je dansschoenen niet!
 
Terras open met food & drinks: 19.00 uur
Optreden: 20.30 uur
Gratis toegang!
 
Zomerse zoektocht van Toerisme Herk-de-Stad
 
Beleef, ontdek en leer Herk-de-Stad deze zomer kennen op een leuke en ontspannende manier!
Tot 20 september kan je deelnemen aan de fietstocht ‘appels op gouden benen’.
Per fiets verken je de regio in en om Herk-de-Stad op een trip van 25 km. Onderweg los je twintig vragen op. De zoektocht wijst je de weg via het fietsroutenetwerk Limburg.
De vertrek- en aankomstplaats is knooppunt 195, vlakbij het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad in de Pikkeleerstraat. Een zoekboekje koop je bij Toerisme Herk-de-Stad of brasserie Olmenhof en kost 5 euro. Alle antwoorden gevonden? Bezorg dan je antwoordformulier aan Toerisme Herk-de-Stad terug. Misschien win je wel een leuke verrassing.
Alle deelnemers worden persoonlijk verwittigd.
 
11 juli-viering met tentoonstelling van Jan Latinne
Herk-de-Stad viert dit jaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op zondag 7 juli in Fille d’Oscar in Donk. Dat gebeurt met de vernissage van de tentoonstelling van de veelzijdige Limburgse kunstenaar Jan Latinne. Naast schilderijen, zeefdrukken en tekeningen maakt hij ook glasvezelsculpturen. In het werk van Jan Latinne worden we geconfronteerd met een carrousel aan kleur, spel en beweging waarin we zelf de weg moeten zoeken naar de emotie van de kunstenaar. Zijn werken stralen een vreugde en enthousiasme uit. De vernissage start om 15 uur met gelegenheidstoespraken, muziek van pianist Steven Thoelen en een receptie.
 
Speelpleinwerking Kameleon bezorgt kinderen opnieuw toffe zomervakantie
Van ma 1 juli t.e.m. ma 12 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.
 
Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er de hele zomer lang Speelpleinwerking Kameleon. Alle pleinactiviteiten vinden plaats op Campus Ursula van de Sint-Martinusscholen (Diestersteenweg 5). Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld. Bij slecht weer kan er binnen gespeeld worden.
 
De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen:
Biebels (3 tot 5-jarigen), Gabbers (6 tot 8-jarigen), Tieners (9 tot 11-jarigen) en de Toppers (12 tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. Kinderen moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn!
 
De kostprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een vieruurtje en is je kind verzekerd.
 
Inschrijven?
Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).
 
Online inschrijven kan via www.spwkameleon.be. Breng zeker een ondertekende versie van de medische fiche en speelregels mee op de eerste dag dat jouw kind komt.
 
 
Meer info :
Gsm: 0478 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
Website: www.spwkameleon.be
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon
 
Op 1 juli wordt de zomervakantie afgetrapt met een grote startdag van 13.00 tot 17.30 uur aan sportcentrum Herkules.
 
Fietstocht en Zumba AFGELAST
Omwille van de hitte gaat de geplande fietstocht donderdag van dienstencentrum De Cirkel naar Scherpenheuvel niet door. Ook de lessen Zumba voor senioren woensdag in sportcentrum Herkules zijn afgelast.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 12 augustus is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom van 13 tot 16 uur genieten van de muziek van One for All. De toegang is gratis.
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe telefoonvrijwilligers: vrouwen en mannen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Mensen die iets voor een ander willen betekenen door het bieden van een luisterend oor. Ze maken het mogelijk dat mensen in nood 24 uur per dag kunnen bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.
 
In november start de basisopleiding die meerdere avonden/dagdelen duurt.
 
Dus, ben je sociaal voelend en wil je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week vier uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk voor jou in petto!
Meer weten over Tele-Onthaal ? Bezoek de website www.tele-onthaal.be.
 
Factuur betaald? Of toch niet …
Heb je een factuur ontvangen én betaald, maar krijg je een aantal weken later een aanmaning in de bus? Dan ben je wellicht slachtoffer van een vervalste factuur. De Economische Inspectie stelt vast dat er opnieuw een verhoging is van het aantal meldingen over factuurfraude en wil zowel de consumenten als de bedrijven hiervoor waarschuwen.
Factuurfraude is fraude waarbij oplichters een factuur vervalsen: ze onderscheppen de papieren of elektronische factuur en wijzigen het rekeningnummer. Als de ontvanger deze vervalste factuur betaalt, betaalt hij dus de oplichters. Factuurfraude komt in alle sectoren voor maar vooral de bouwsector wordt geviseerd.
Drie vuistregels om niet in de val te lopen van factuurfraude vind je op www.herk-de-stad.be.