Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 19 juni 2019

Gemeentelijk nieuws 19 juni 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Stadhuis en OCMW uitzonderlijk gesloten op donderdag 27 juni • Melden stormschade 4 juni 2019 • Prieelconcerten • Toerisme Herk-de-Stad: Zomerse zoektocht • Speelpleinwerking Kameleon • De Cirkel: Maandelijkse fietstochen • Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden • Initiatie petanquen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Stadhuis en OCMW uitzonderlijk gesloten op donderdag 27 juni
Op donderdag 27 juni zijn het stadhuis en de OCMW-diensten uitzonderlijk gesloten. Dat is het gevolg van de aanpassing van het informaticanetwerk in beide gebouwen. Via www.herk-de-stad.be helpen we je uiteraard 24 uur op 24 verder. Op vrijdag 28 juni zijn alle diensten opnieuw normaal geopend.
 
Melden stormschade 4 juni 2019
De zware storm die op 4 juni over Vlaanderen raasde, heeft op diverse plaatsen schade aangericht. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt of dit stormweer als een algemene ramp kan worden erkend. Wie schade heeft geleden, kan dit melden bij de gemeente via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en dit voor 1 augustus. De gemeente verzamelt alle informatie van de getroffenen met het oog op het indienen van een erkenningsaanvraag. Je moet wel altijd eerst contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij. Meer info welke schade eventueel erkend wordt door het rampenfonds vind je op https://overheid.vlaanderen.be/komt-mijn-schade-in-aanmerking. De volledige procedure indien de storm als ramp erkend wordt, vind je terug op www.herk-de-stad.be.
 
 
Gratis prieelconcerten in het park Olmenhof
 
Donderdag 27 juni
O’ Jay & The Southern Company
O’Jay & The Southern Company draait de klok terug naar het gouden soul/swing tijdperk van de jaren ’60 & ‘70. De mooiste klassiekers van oa. Marvin Gaye, Ray Charles, Sam & Dave, Jackie Wilson, Lou Rawls, Sammy Davis Jr., O.V. Wright, Otis Redding, Wilson Pickett & Sam Cooke worden met de juiste attitude en een overdosis soul ten berde gebracht door een negenkoppige band.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donderdag 4 juli
Congazz
Los Lobos meets Buena Vista Social Club.
Zin in een cocktail van salsa, rumba...?
Deze Gentse band brengt Cuba en Latijns Amerika naar Herk-de-Stad! Vergeet je dansschoenen niet!
 
Terras open met food & drinks: 19.00 uur
Optreden: 20.30 uur
Gratis toegang!
 
Zomerse zoektocht van Toerisme Herk-de-Stad
 
Beleef, ontdek en leer Herk-de-Stad deze zomer kennen op een leuke en ontspannende manier! Tot 20 september kan je deelnemen aan de fietstocht ‘appels op gouden benen’. Per fiets verken je de regio in en om Herk-de-Stad op een trip van 25 km. Onderweg los je twintig vragen op. De zoektocht wijst je de weg via het fietsroutenetwerk Limburg.
De vertrek- en aankomstplaats is knooppunt 195, vlakbij het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad in de Pikkeleerstraat.
Een zoekboekje koop je bij Toerisme Herk-de-Stad of brasserie Olmenhof en kost 5 euro.
Alle antwoorden gevonden? Bezorg dan je antwoordformulier aan Toerisme Herk-de-Stad terug. Misschien win je wel een leuke verrassing. Alle deelnemers worden persoonlijk verwittigd.
 
Speelpleinwerking Kameleon bezorgt kinderen opnieuw toffe zomervakantie
Van ma 1 juli t.e.m. ma 12 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.
 
Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er de hele zomer lang Speelpleinwerking Kameleon. Alle pleinactiviteiten vinden plaats op Campus Ursula van de Sint-Martinusscholen (Diestersteenweg 5). Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld. Bij slecht weer kan er binnen gespeeld worden.
 
De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen:
Biebels (3 tot 5-jarigen), Gabbers (6 tot 8-jarigen), Tieners (9 tot 11-jarigen) en de Toppers (12 tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. Kinderen moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn!
 
De kostprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een vieruurtje en is je kind verzekerd.
 
Inschrijven?
Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).
 
Online inschrijven kan via www.spwkameleon.be. Breng zeker een ondertekende versie van de medische fiche en speelregels mee op de eerste dag dat jouw kind komt.
 
 
Meer info :
Gsm: 0478 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon
 
Op 1 juli wordt de zomervakantie afgetrapt met een grote startdag van 13.00 tot 17.30 uur aan sportcentrum Herkules.
 
Maandelijkse fietstochten van De Cirkel
 
Route Scherpenheuvel
Donderdag 27 juni – vertrek om 12 uur aan De Cirkel
Rit van ongeveer 38 km.
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe telefoonvrijwilligers: vrouwen en mannen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Mensen die iets voor een ander willen betekenen door het bieden van een luisterend oor. Ze maken het mogelijk dat mensen in nood 24 uur per dag kunnen bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.
 
In november start de basisopleiding die meerdere avonden/dagdelen duurt.
 
Dus, ben je sociaal voelend en wil je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week vier uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk voor jou in petto!
Meer weten over Tele-Onthaal ? Bezoek de website www.tele-onthaal.be.
 
Initiatie petanquen
PC De Venne organiseert op woensdag 26 juni om 20 uur een initiatie petanque. Een gediplomeerd initiator komt op de terreinen in de Hurbroekstraat 1 (voetbalterrein Donk) het spelletje uitleggen. Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op zaterdag 17 augustus bezoekt PC De Venne de club ‘De Zeemeermin’ in Middelkerke om er een tornooi te spelen. De bus vertrekt om 8 uur aan de kerk in Donk. Terug thuis rond 22 uur. Meer info krijg je bij Valère Jacobs via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0498 834345.