Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 12 juni 2019

Gemeentelijk nieuws 12 juni 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Speelpleinwerking Kameleon • Fruitsappenfuif • BE-alert • Bib: Leesclub Leesgezelle(n) • De Cirkel: Muzieknamiddag • Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden • Initiatie petanquen • BBQ-avond Harmonieorkest Herk-de-Stad

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Speelpleinwerking Kameleon bezorgt kinderen opnieuw toffe zomervakantie
Van ma 1 juli t.e.m. ma 12 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.
 
Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er de hele zomer lang Speelpleinwerking Kameleon. Alle pleinactiviteiten vinden plaats op Campus Ursula van de Sint-Martinusscholen (Diestersteenweg 5). Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld. Bij slecht weer kan er binnen gespeeld worden.
 
De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen:
Biebels (3 tot 5-jarigen), Gabbers (6 tot 8-jarigen), Tieners (9 tot 11-jarigen) en de Toppers (12 tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. Kinderen moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn!
 
De kostprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een vieruurtje en is je kind verzekerd.
 
Inschrijven?
Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).
 
Online inschrijven kan via www.spwkameleon.be. Breng zeker een ondertekende versie van de medische fiche en speelregels mee op de eerste dag dat jouw kind komt.
 
 
Meer info :
Gsm: 0478 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
Website: www.spwkameleon.be
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon
 
Op 1 juli wordt de zomervakantie afgetrapt met een grote startdag van 13.00 tot 17.30 uur aan sportcentrum Herkules.
 
Fruitsappenfuif in De Markthallen
Ook dit jaar is er weer een knallende fruitsappenfuif voor alle kinderen van het vierde t.e.m. het zesde leerjaar.
Alle fuifgangers zijn welkom op vrijdag 21 juni tussen 20 en 22 uur in De Markthallen.
De dienst Jeugd zorgt voor de juiste beats en sapjes. Het eerste drankje is gratis. Daarna betaal je 1 euro per consumptie.
Inschrijven voor 20 juni via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Leesclub Leesgezelle(n)
Donderdag 13 juni – 20 uur in de bibliotheek
 
Tijdens de laatste bijeenkomst van dit schooljaar wordt het boek Noord van Sien Volders besproken. Het boek draait rond een jonge Canadese zilversmid die afreist naar een afgelegen stadje in Yukon Territory om grip op haar leven te krijgen.
Ben je nog niet zeker of de leesclub wel iets is voor jou? Wil je er daarom graag eens bijzijn om te beleven hoe zo een bijeenkomst werkt? Mail dan even naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. om je in te schrijven.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 17 juni is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom van 13 tot 16 uur genieten van de muziek van Ron van Dijck. De toegang is gratis
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt luisterhelden
 
Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe telefoonvrijwilligers: vrouwen en mannen met ruimte in hoofd, hart en agenda. Mensen die iets voor een ander willen betekenen door het bieden van een luisterend oor. Ze maken het mogelijk dat mensen in nood 24 uur per dag kunnen bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.
 
In november start de basisopleiding die meerdere avonden/dagdelen duurt.
 
Dus, ben je sociaal voelend en wil je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week vier uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk voor jou in petto!
Meer weten over Tele-Onthaal ? Bezoek de website www.tele-onthaal.be.
 
Initiatie petanquen
PC De Venne organiseert op woensdag 26 juni om 20 uur een initiatie petanque. Een gediplomeerd initiator komt op de terreinen in de Hurbroekstraat 1 (voetbalterrein Donk) het spelletje uitleggen. Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Op zaterdag 17 augustus bezoekt PC De Venne de club ‘De Zeemeermin’ in Middelkerke om er een tornooi te spelen. De bus vertrekt om 8 uur aan de kerk in Donk. Terug thuis rond 22 uur. Meer info krijg je bij Valère Jacobs via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0498 834345.
 
Barbecue-avond van Harmonieorkest Herk-de-Stad
Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 22 juni vanaf 17 uur op campus Amandina de 34ste barbecue-avond. Je hebt de keuze uit drie soorten menu’s: klein (met 1 stuk vlees), medium (met 2 stukken vlees) en groot (met drie stukken vlees). Inschrijven voor 18 juni.
Info en inschrijvingen: 013 55 43 57 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .