Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 5 juni 2019

Gemeentelijk nieuws 5 juni 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Informatiecampagne aanhangwagens • Openbare verkoop van brandhout en andere materialen • BE-alert • Bib: Leesclub Leesgezelle(n) • De Cirkel: Veilig op weg met je elektrische fiets • Speelpleinwerking Kameleon

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Informatiecampagne aanhangwagens
 
In juni voert de politie Limburg Regio Hoofdstad een sensibiliseringscampagne rond lichte aanhangwagens. Dit zijn aanhangwagens met een maximum toegelaten massa van 750 kilogram.
 
Tijdens verschillende actiedagen aan alle recyclageparken in de politiezone krijgen bestuurders een informatiefolder mee en wordt hun aanhangwagen aan een technische controle onderworpen. Bestuurders waarvan de aanhangwagen niet in orde is, kunnen hem na herstelling opnieuw laten controleren door de politie. Het is ook mogelijk om je aanhangwagen vrijwillig te laten nakijken. Hiervoor kan je een afspraak maken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vanaf 1 juli wordt er effectief een proces-verbaal opgesteld wanneer je aanhangwagen niet in orde is.
 
Op de website van de politie Limburg Regio Hoofdstad vind je meer informatie over de wettelijke uitrusting van een aanhangwagen. De informatiefolders liggen ook ter beschikking in het recyclagepark.
Meer informatie: Verkeersdienst politie Limburg Regio Hoofdstad, tel. 011 938 438, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Openbare verkoop van brandhout en andere materialen
Het gemeentebestuur houdt op zaterdag 8 juni vanaf 10 uur in het gemeentelijk magazijn, Industrieweg 1098, een openbare verkoop van goederen in het bezit van de stad.
 
Er worden verschillende loten brandhout geveild. Die zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg. Daarnaast wordt een papiersnijder, een WC-wagen op wielen en grote en kleine bloembakken in silex openbaar verkocht. Deze goederen zijn te bezichtigen op de dag van verkoop van 9 tot 10 uur, op woensdag 5 juni van 14.40 tot 15.30 uur en op vrijdag 7 juni van 9 tot 11 uur in het gemeentelijk magazijn. Ook een lichte vracht Ford Transit met open kipbak uit 1988 wordt verkocht. Hiervoor moet je voor maandag 17 juni om 17 uur een bod onder gesloten omslag richten aan het college van burgemeester en schepenen. Meer informatie krijg je op www.herk-de-stad.be.
 
 
Schrijf je vandaag nog in op BE-alert
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom gebruikt onze gemeente BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kunnen we een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Het is officiële, correcte informatie, direct van de bron.
 
BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.
 
Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Herk-de-Stad maar werkt bijvoorbeeld in Hasselt? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
 
Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo.
 
Inschrijven is volledig gratis. Surf dus snel naar www.be-alert.be en maak je inschrijving in orde.
 
Leesclub Leesgezelle(n)
Donderdag 13 juni – 20 uur in de bibliotheek
 
Tijdens de laatste bijeenkomst van dit schooljaar wordt het boek Noord van Sien Volders besproken. Het boek draait rond een jonge Canadese zilversmid die afreist naar een afgelegen stadje in Yukon Territory om grip op haar leven te krijgen.
Ben je nog niet zeker of de leesclub wel iets is voor jou? Wil je er daarom graag eens bijzijn om te beleven hoe zo een bijeenkomst werkt? Mail dan even naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. om je in te schrijven.
 
Veilig op weg met je elektrische fiets
Donderdag 13 juni - 13.30 uur in De Cirkel
 
Elektrisch fietsen is heel populair. We frissen de verkeersregels op en geven je tal van tips zodat je veilig de weg op kan, alleen of in groep. De trapondersteuning geeft je immers het gevoel dat je altijd ‘met de wind in de rug’ rijdt. Hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans op een valpartij of ongeval, en hoe zwaarder de gevolgen.
Deelnameprijs: 5 euro. Inschrijven is verplicht via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
i.s.m. Vormingplus
 
Schulensmeer
Dinsdag 11 juni - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro met na de wandeling koffie en gebak
 
Speelpleinwerking Kameleon bezorgt kinderen opnieuw toffe zomervakantie
Van ma 1 juli t.e.m. ma 12 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.
 
Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er de hele zomer lang Speelpleinwerking Kameleon. Alle pleinactiviteiten vinden plaats op Campus Ursula van de Sint-Martinusscholen (Diestersteenweg 5). Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld. Bij slecht weer kan er binnen gespeeld worden.
 
De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen:
Biebels (3 tot 5-jarigen), Gabbers (6 tot 8-jarigen), Tieners (9 tot 11-jarigen) en de Toppers (12 tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. Kinderen moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn!
 
De kostprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een vieruurtje en is je kind verzekerd.
 
Inschrijven?
Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).
 
Online inschrijven kan via www.spwkameleon.be. Breng zeker een ondertekende versie van de medische fiche en speelregels mee op de eerste dag dat jouw kind komt.
 
 
Meer info :
Gsm: 0478 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
Website: www.spwkameleon.be
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon
 
Op 1 juli wordt de zomervakantie afgetrapt met een grote startdag van 13.00 tot 17.30 uur aan sportcentrum Herkules.