Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 29 mei 2019

Gemeentelijk nieuws 29 mei 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• BE-alert • Gemeentediensten gesloten op 30 en 31 mei • Zitdagen belastingen • Parkeerplaatsen te huur in residentie ’t Vezerhuis • Jeugdhuis XL: Closet SALE XL • Muzieknamiddag in De Cirkel • Openbare verkoop van brandhout en andere materialen • Hondenwandeling • Wielrennen: 13de Wilfried Cretskens Classic • Wielerwedstrijd voor "Nieuwelingen" • Mindfulness: de vijf elementen van Lu Jong

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Schrijf je vandaag nog in op BE-alert
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom gebruikt onze gemeente BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kunnen we een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Het is officiële, correcte informatie, direct van de bron.
 
BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.
 
Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Herk-de-Stad maar werkt bijvoorbeeld in Hasselt? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
 
Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee bent, of een uitstap maakt naar de zoo.
 
Inschrijven is volledig gratis. Surf dus snel naar www.be-alert.be en maak je inschrijving in orde.
 
Gemeentediensten gesloten op 30 en 31 mei
Op donderdag 30 mei (Hemelvaart) en vrijdag 31 mei zijn de gemeentediensten en het OCMW gesloten. We helpen je intussen graag verder via www.herk-de-stad.be.
 
Zitdag belastingen in De Markthallen
Op maandag 3 juni helpen de medewerkers van FOD Financiën je in De Markthallen met het invullen van je belastingaangifte. Breng zeker je EID mee, net als die van je wettelijk samenwonende partner, echtgenoot of echtgenote. Kom je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht. Ook alle stukken in verband met belastingverminderingen en aftrekken zoals leningen, kinderopvang en onderhoudsuitkeringen mag je zeker niet vergeten.
 
Meer informatie? Contacteer de FOD Financiën op 0257 257 57.
 
Parkeerplaatsen te huur in residentie ’t Vezerhuis
Het OCMW van Herk-de-Stad heeft twee parkeerplaatsen te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 70 euro per maand.
 
De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis. Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.
 
Interesse? Neem contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.
 
 
Closet SALE XL in Jeugdhuis XL
In Jeugdhuis XL wordt op zondag 2 juni van 13 tot 19 uur Closet Sale XL georganiseerd, the place to be voor vintage lovers en tweedehands fanatiekelingen! Kom lekker snuisteren in de kleerkasten van de standhouders en geniet ondertussen van leuke achtergrondmuziek en een drankje! Iedereen is welkom! Snuister je niet graag, maar heb je zelf kleren waar je nodig van af wilt? Dan kan je je ook inschrijven als standhouder. Er wordt een bankettafel en een bank per deelnemer voorzien. Een rek moet je eventueel zelf meebrengen. Deelnemen is gratis.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 3 juni is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. Kom van 13 tot 16 uur genieten van de muziek van de R.R. Band. De toegang is gratis.
 
Openbare verkoop van brandhout en andere materialen
Het gemeentebestuur houdt op zaterdag 8 juni vanaf 10 uur in het gemeentelijk magazijn, Industrieweg 1098, een openbare verkoop van goederen in het bezit van de stad.
 
Er worden verschillende loten brandhout geveild. Die zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg. Daarnaast wordt een papiersnijder, een WC-wagen op wielen en grote en kleine bloembakken in silex openbaar verkocht. Deze goederen zijn te bezichtigen op de dag van verkoop van 9 tot 10 uur, op woensdag 5 juni van 14.40 tot 15.30 uur en op vrijdag 7 juni van 9 tot 11 uur in het gemeentelijk magazijn. Ook een lichte vracht Ford Transit met open kipbak uit 1988 wordt verkocht. Hiervoor moet je voor maandag 17 juni om 17 uur een bod onder gesloten omslag richten aan het college van burgemeester en schepenen. Meer informatie krijg je op www.herk-de-stad.be.
 
Hondenwandeling met fijne attentie voor elk dier
Wandelliefhebbers zijn op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei welkom voor de hondenwandeling van de Dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad. Er zijn tochten van 3, 5 en 8 kilometer. Vertrekken kan tussen 10 en 16 uur aan De Markthallen. Deelnemers betalen 3 euro per hond. Elke hond krijgt bovendien een fijne attentie. Met de opbrengst wordt een project rond huiskattensterilisatie in Herk-de-Stad gesteund. Iedereen is welkom, met of zonder hond.
 
Meer informatie krijg je via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0473 36 48 09.
 
13de Wilfried Cretskens Classic
Hemelvaartsdag donderdag 30 mei wordt de dertiende editie van de Wilfried Cretskens Classic, een semiklassieker voor wielertoeristen, georganiseerd door WTC Berkentrappers. Je fietst doorheen de Kempen en Haspengouw en kan kiezen uit afstanden van 60, 80, 100, 130 of 160 kilometer. De familierit is 35 kilometer lang. Inschrijven kan in sportcentrum Herkules vanaf 7 uur. Toiletten en douches zijn aanwezig. Meer info krijg je via 0475 97 29 32 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Wielerwedstrijd voor " Nieuwelingen " te Herk-de-Stad.
Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op donderdag 30 mei een wielerwedstrijd voor Nieuwelingen. De start en aankomst is voorzien aan garage Hanegreefs. Het parcours bestaat uit achttien ronden, goed voor 69 kilometer, en loopt langs volgende wegen: Diestersteenweg - Dokter Vanweddingenlaan - Pikkeleerstraat - Rummenweg - Grote Hoolstraat - Keernestraat en Diestersteenweg. De start is om 14.30 uur.
 
Mindfulness: de vijf elementen van Lu Jong
Zondag 2 juni 2019 van 9.30 tot 16.30 uur aan het prieel in park Olmenhof
(bij slecht weer in De Markthallen)
 
Vroeger waren de korte workshops mindfulness zeer gegeerd, nu gaan we een volledige dag aan de slag om helemaal tot rust te (leren) komen. Aarde, water, vuur, wind en ruimte ... deze vijf elementen vind je in de natuur én in jezelf. Deze dag bouwen de Lu Jong oefeningen op rond deze elementen. De eenvoudige oefeningen ontspannen je. Je lichaam krijgt een boost en je weerstand verhoogt. De focus ligt op beweging, ademhaling en wervelkolom. Er wordt rekening gehouden met mogelijke fysieke beperkingen. Lenigheid is geen vereiste.
 
Standaardtarief: 18 euro│ Sociaal tarief: 10 euro
Max. 16 deelnemers!
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.
i.s.m. Vormingplus Limbug