Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 22 mei 2019

Gemeentelijk nieuws 22 mei 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Officiële opening vernieuwd centrum van Berbroek • Zitdagen belastingen • De Markthallen: Bestel je tickets voor het seizoen 2019-2020 • Week van de Opvoeding: Peter Adriaenssens • Parkeerplaatsen te huur in residentie ’t Vezerhuis • Kermis in Herk centrum • Hondenwandeling • Wielrennen: 13de Wilfried Cretskens Classic - Wielerwedstrijd voor "Nieuwelingen" • Mindfulness: de vijf elementen van Lu Jong • Infodag Volwassenenonderwijs Qrios

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Officiële opening van vernieuwd centrum van Berbroek
Met de aanleg van paadjes in dolomiet, de groenaanleg en het leggen van grasmatten werd in april de laatste hand gelegd aan de herinrichting van het centrum van Berbroek. De werken maakten het centrum veiliger en aantrekkelijker. Dat gebeurde met de aanleg van een verhoogd plateau, brede voetpaden, veel groen en nieuwe verlichting. Het centrum wordt op zaterdag 25 mei ter gelegenheid van Berbroek Terrast officieel geopend. We starten deze opening om 13.30 uur bij de Galgemolen met een korte historische toelichting. Nadien wandelen we in groep naar het vernieuwde centrum voor het officiële gedeelte van de opening en een receptie.
 
Zitdag belastingen in De Markthallen
Ook dit jaar helpen de medewerkers van de FOD Financiën je bij het invullen van je belastingaangifte. Ook als je nog geen belastingbrief gekregen hebt, mag je toch komen. Je vindt hen in de grote zaal van De Markthallen op maandag 3 juni van 9 tot 15 uur.
 
Er wordt gewerkt met een nummertjesautomaat voor de deur waar je een volgnummer kan nemen.
 
Breng wel altijd je EID mee, net als die van je wettelijk samenwonende partner, echtgenoot of echtgenote. Kom je voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht. Ook alle stukken in verband met belastingverminderingen en aftrekken zoals leningen, kinderopvang en onderhoudsuitkeringen mag je zeker niet vergeten.
 
Meer informatie? Contacteer de FOD Financiën op 0257 257 57.
 
Bestel je tickets voor het seizoen 2019-2020 in De Markthallen
De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen in De Markthallen gaat hard. Op www.demarkthallen.be vind je het volledige programma. Bestel snel je tickets zodat je zeker bent van je plaats. Ook aan de balie van De Markthallen kan je tijdens de openingsuren terecht voor tickets.
 
 
 
Peter Adriaenssens in De Markthallen in kader van Week van de Opvoeding
In het kader van de Week van de Opvoeding, van 16 tot 23 mei met als thema ‘opvoeden doen we samen’ organiseert het Lokaal Overleg Kinder- en Gezinsbeleid Herk-de-Stad (LOKG) samen met het Huis van het Kind Herk-de-Stad een infoavond. Deze avond vindt plaats op donderdag 23 mei om 19.30 uur in De Markthallen, Markt 2. De avond start met de voorstelling van het Huis van het Kind Herk-de-Stad. Daarna geeft de bekende kinderpsychiater Peter Adriaenssens een lezing met als thema ‘hoe kan opvoeden en samenleven kinderen en jongeren helpen antwoorden te vinden voor een wereld die steeds minder antwoorden heeft?’. De avond wordt afgesloten met een praatcafé. De deelnameprijs bedraagt 4 euro (ter plaatse te betalen). Vooraf inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De opbrengst van de avond gaat naar een project rond kansarmoede in Herk-de-Stad.
 
Parkeerplaatsen te huur in residentie ’t Vezerhuis
Het OCMW van Herk-de-Stad heeft twee parkeerplaatsen te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 70 euro per maand.
 
De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis. Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.
 
Interesse? Neem contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.
 
 
Kermis in Herk-de-Stad
Op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 mei staan er ter gelegenheid van Berbroek Terrast enkele kermisattracties in Berbroek opgesteld. In het centrum van Herk-de-Stad staat dan ook de grote, jaarlijkse meikermis opgesteld. De kermisattracties openen zaterdagavond 25 mei rond 18 uur. De andere dagen kan je vanaf 15 uur genieten van de kermissfeer. Op maandag 27 mei vindt in het centrum vanaf 17 uur ook de traditionele jaarmarkt plaats. Die dag zijn de gemeentediensten gesloten.
 
Kermisconcert door Harmonieorkest Herk-de-Stad
Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 25 bij om 19 uur een Kermisconcert onder leiding van Jos Rasking. Het traditionele openingsconcert van het kermisweekend staat garant voor een brede waaier aan muziek: van Herk tot Schotland, van barok tot hits, van videogames tot parties. Bij goed weer ergens buiten op het Marktplein, bij slecht weer ....
 
 
Openbare verkoop van brandhout en andere materialen
Het gemeentebestuur houdt op zaterdag 8 juni vanaf 10 uur in het gemeentelijk magazijn, Industrieweg 1098, een openbare verkoop van goederen in het bezit van de stad.
 
Er worden verschillende loten brandhout geveild. Die zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg. Daarnaast wordt een papiersnijder, een WC-wagen op wielen en grote en kleine bloembakken in silex openbaar verkocht. Deze goederen zijn te bezichtigen op de dag van verkoop van 9 tot 10 uur, op woensdag 5 juni van 14.40 tot 15.30 uur en op vrijdag 7 juni van 9 tot 11 uur in het gemeentelijk magazijn. Ook een lichte vracht Ford Transit met open kipbak uit 1988 wordt verkocht. Hiervoor moet je voor maandag 17 juni om 17 uur een bod onder gesloten omslag richten aan het college van burgemeester en schepenen. Meer informatie krijg je op www.herk-de-stad.be.
 
Hondenwandeling met fijne attentie voor elk dier
Wandelliefhebbers zijn op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei welkom voor de hondenwandeling van de Dierenwelzijnsraad van Herk-de-Stad. Er zijn tochten van 3, 5 en 8 kilometer. Vertrekken kan tussen 10 en 16 uur aan De Markthallen. Deelnemers betalen 3 euro per hond. Elke hond krijgt bovendien een fijne attentie. Met de opbrengst wordt een project rond huiskattensterilisatie in Herk-de-Stad gesteund. Iedereen is welkom, met of zonder hond.
 
Meer informatie krijg je via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0473 36 48 09.
 
13de Wilfried Cretskens Classic
Hemelvaartsdag donderdag 30 mei wordt de dertiende editie van de Wilfried Cretskens Classic, een semiklassieker voor wielertoeristen, georganiseerd door WTC Berkentrappers. Je fietst doorheen de Kempen en Haspengouw en kan kiezen uit afstanden van 60, 80, 100, 130 of 160 kilometer. De familierit is 35 kilometer lang. Inschrijven kan in sportcentrum Herkules vanaf 7 uur. Toiletten en douches zijn aanwezig. Meer info krijg je via 0475 97 29 32 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Wielerwedstrijd voor " Nieuwelingen " te Herk-de-Stad.
Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op donderdag 30 mei een wielerwedstrijd voor Nieuwelingen. De start en aankomst is voorzien aan garage Hanegreefs. Het parcours bestaat uit achttien ronden, goed voor 69 kilometer, en loopt langs volgende wegen: Diestersteenweg - Dokter Vanweddingenlaan - Pikkeleerstraat - Rummenweg - Grote Hoolstraat - Keernestraat en Diestersteenweg. De start is om 14.30 uur.
 
Mindfulness: de vijf elementen van Lu Jong
Zondag 2 juni 2019 van 9.30 tot 16.30 uur aan het prieel in park Olmenhof
(bij slecht weer in De Markthallen)
 
Vroeger waren de korte workshops mindfulness zeer gegeerd, nu gaan we een volledige dag aan de slag om helemaal tot rust te (leren) komen. Aarde, water, vuur, wind en ruimte ... deze vijf elementen vind je in de natuur én in jezelf. Deze dag bouwen de Lu Jong oefeningen op rond deze elementen. De eenvoudige oefeningen ontspannen je. Je lichaam krijgt een boost en je weerstand verhoogt. De focus ligt op beweging, ademhaling en wervelkolom. Er wordt rekening gehouden met mogelijke fysieke beperkingen. Lenigheid is geen vereiste.
 
Standaardtarief: 18 euro│ Sociaal tarief: 10 euro
Max. 16 deelnemers!
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.
i.s.m. Vormingplus Limbug
 
Infodag Volwassenenonderwijs Qrios zaterdag 25 mei 2019
Ben je op zoek naar informatie over de vele opleidingen van Qrios?
Kom dan zeker naar de infodag op zaterdag 25 mei van 10 tot 13 uur aan de Oude Tramweg 5 in Herk-de-Stad. Op deze infodag stelt Qrios je hun beroepsopleidingen en modules voor. Je kan een bezoek brengen aan de campus, cursussen inkijken, vragen stellen aan de lesgevers. Ben je op zoek naar een individueel traject op maat, spreek dan met één van de trajectbegeleiders.
Snelle beslissers kunnen zich meteen ook inschrijven.