Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Met De Lijn naar Pukkelpop • Activiteiten De Cirkel • Picknickconcert met 2-3-GO • Petanquen tvv Kom op tegen Kanker • Rolstoelbasketbaltornooi met validen • Info- en inschrijvingen volwassenenonderwijs Qrios

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Met De Lijn naar Pukkelpop

Slaap jij ook liever in je eigen bed dan op de Pukkelpop-camping? Maak dan gebruik van de bussen van De Lijn. Vanuit Herk-de-Stad kan je vlot met de bus naar Pukkelpop reizen. Geraak je niet rechtstreeks in Kiewit, stap dan aan het station van Hasselt over op de shuttlebussen. Na afloop van de festivaldag kan je met de nachtbussen ook weer terug naar huis. De bushaltes zijn vlakbij het festivalterrein. En op vertoon van jouw PKP17 festivalticket of -polsbandje zijn zowel de heen- als de terugrit gratis.

Stippel jouw heenreis uit met de routeplanner
Via de routeplanner (www.delijn.be) van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken om vanuit Herk-de-Stad naar Hasselt of Kiewit te reizen.

Met de nachtbus terug naar Herk-de-Stad
Na afloop van de festivaldag kan je ook weer met de bus terug thuis geraken. De Lijn legt ook dit jaar weer nachtbussen in van Kiewit naar Herk-de-Stad. Festivalgangers uit Herk-de-Stad kunnen gratis van deze nachtbussen gebruikmaken, dankzij de financiële tussenkomst van de stad Herk-de-Stad en de provincie Limburg.

Praktisch

  • De nachtbussen van Kiewit naar Herk-de-Stad rijden op:
    • Donderdag 17 augustus – vertrek om 02.30 uur
    • Vrijdag 18 augustus – vertrek om 02.30 uur
    • Zaterdag 19 augustus – vertrek om 01.30 uur (!)
  • Inwoners van Herk-de-Stad kunnen gebruik maken van:

Nachtbus 299 Kiewit – Herk-de-Stad – Linkhout - Diest

  • De vertrekhalte is op korte wandelafstand van het festivalterrein
    • Lees de informatie op de lichtkranten en volg de signalisatie bij de uitgang.
    • Wees tijdig aan de vertrekhalte

Check of je wel degelijk in de juiste bus stapt. De bestemming zal duidelijk op de bus vermeld worden.

De nachtbussen stoppen in Herk-de-Stad aan volgende haltes van De Lijn:

Berbroek Veiling
Berbroek Bosstraat
Berbroek Sint-Jorislaan kruispunt
Berbroek Steenweg
Schulen Weg op Beringen
Hasseltsesteenweg
Klooster
Zeven Heldenlaan
Donk Grote Baan
Donk Pastorijstraat

Activiteiten in De Cirkel

Wandeling
Diest – de nieuwe Demer door de stad
Dinsdag 22 augustus – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Een wandeling van ongeveer 7,5 km in of rond Herk-de-Stad met achteraf koffie en gebak. Deelnameprijs: 4 euro

Fietstochten
Donderdag 31 augustus –vertrek om 12.30 uur aan De Cirkel
route Scherpenheuvel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)

Gezondheidswandelingen
Iedere maandag, donderdag en vrijdag - 14 uur aan De Cirkel
Bij goed weer kan je een half uurtje komen wandelen in groep. Na de wandeling wordt er gestretcht. Deelnemen is gratis.

Crea- en spelnamiddag
maandag 28 augustus – 14 tot 16 uur
Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen.
Deelname is gratis.

Computercursus voor beginners - nog enkele plaatsen vrij!

Vanaf woe 20 september, elke woensdag van 16.30 tot 18.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties) - Campus Amandina, gebouw D (Veearts Strauvenlaan)

Een schooljaar lang krijg je een initiatie in het werken met de computer en leer je hoe je met internet kan werken en hoe je bijvoorbeeld online kan bankieren of online bestellen kan doen. De kostprijs bedraagt 75 euro voor 25 lessen. Inschrijven in De Cirkel of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Picknickconcert met 2-3-GO

Tijdens de laatste zondagmiddag van de grote vakantie op 27 augustus gaan we nog een laatste keer stoom afblazen en energie opdoen! Wij zorgen voor sfeer en de muziek van 2-3-GO, jullie voor een picknick, parasol en vrienden of familie. 2-3-GO staat garant voor negentig minuten rockabilly, rock-’n-roll en Amerikaanse roots muziek! Hiermee onderscheiden ze zich van andere rockabilly bands in België en ver daarbuiten. Verwacht je aan songs van Elvis Presley, Johnny Cash, Kitty Daisy & Lewis, Hank Williams, JJ Cale, Ricky Nelson, enz. Het optreden start om 12 uur. Wie graag een kant en klare fairtrade picknick wil, kan die bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27. Tel 013 32 51 80. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Bestellen kan tot en met 24 augustus. Gratis toegang.


Petanquen ten voordele van Kom op tegen Kanker

Zin om te petanquen? Kom dan op zaterdag 26 augustus naar het voetbalplein van Donk en neem deel aan het tornooi van petanqueclub De Venne Donk ten voordele van het kinderkankerfonds-afdeling Leuven. Het tornooi start om 13 uur. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 3 euro per persoon (drie spelers per team). Meer info bij Jos De Meyer via 013 44 26 45 of 0494 29 28 44.


Rolstoelbasketbaltornooi met validen.

Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 26 augustus in samenwerking met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen.

De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Vanaf 12 uur kan je buiten genieten van muziek en van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue.

Inschrijven voor de barbecue of het tornooi kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels of online via www.hubolimburgunitedonwheels.be


Info- en inschrijvingen volwassenenonderwijs Qrios Campus Sint-Martinus

Wil je je creativiteit in de keuken of bakkerij omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis, leer je met het ervaren lerarenteam hedendaagse gerechten bereiden of bakken. Maar als leidinggevend chef of bakker, komt er natuurlijk meer bij kijken dan 'roeren in de potten en pannen'. Je wordt bij Qrios tevens getraind in het aansturen van medewerkers.

Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan?
Kom voor meer praktische informatie naar de infomomenten en schrijf je in!

Zaterdag 26 augustus 2017 tussen 10.00 en 16.00 u met gratis ontbijt tussen 10.30 en 12.00 u. Gratis workshop bakkerij tussen 10.00 en 12.00 u en gratis workshop outdoor cooking tussen 12.00 en 14.00 u.

Dinsdag 29 augustus 2017 tussen 18.00 en 21.00 u Donderdag 31 augustus 2017 tussen 18.00 en 21.00 u

Qrios Campus Sint-Martinus
Oude Tramweg 5, 3540 Herk-de-Stad
013 33 88 98
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.qrios.be