Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 24 april 2019

Gemeentelijk nieuws 24 april 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• volmacht voor verkiezingen • Erfgoedbeurs • Markthallen: Vuur (Het Nieuwstedelijk) • Prieeltjesfeesten in park Olmenhof • Harmonieorkest Herk-de-Stad: dertig jaar Concert-Oh!

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Stemming bij volmacht voor verkiezingen op 26 mei 2019
Op zondag 26 mei 2019 trekken we opnieuw naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement, van de Kamer en van het Vlaams Parlement. In België geldt de stemplicht. Het is echter mogelijk dat je je, om uiteenlopende redenen, op de dag van de verkiezingen niet naar het stembureau kan begeven om jouw stem uit te brengen. In dat geval kan je toch stemmen door een volmacht te geven aan een andere kiezer.
 
Een Belgische kiezer kan enkel een andere Belgische kiezer aanduiden als gevolmachtigde, aangezien een niet-Belgische kiezer enkel mag kiezen voor het Europese Parlement. Een niet-Belgische kiezer mag wel een Belgische kiezer aanduiden als gevolmachtigde.
Het volmachtformulier is eenvoudig in te vullen en je dient alleen een attest toe te voegen. In welke gevallen je volmacht kan geven, vind je terug op http://www.herk-de-stad.be/leven/burgerzaken/verkiezingen.
 
Erfgoedbeurs en herkenning Herkenaren op oude foto's
Zondag 28 april, 13-18 uur in De Markthallen
 
Ben je geïnteresseerd in erfgoed? Kom dan zeker even langs.Eric Everaerts en André Smeets, vakmannen in erfgoed, halen de mooiste boeken over erfgoed en heemkunde uit hun collectie en bieden deze te koop aan.
 
André Smeets kreeg van Modest Durwael via dochter Gilberte een groot aantal pasfoto’s. Misschien worden de gezichten achter de foto’s herkend tijdens de Erfgoedbeurs? Het vergrootglas ligt alvast klaar.
 
Bij een bezoek kan je pauzeren met een tas koffie en een stuk taart of iets fris.
Wil je zelf nog iets te koop aanbieden? Doe dan snel een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel naar 0496 51 25 80.
 
Vuur (Het Nieuwstedelijk)
Vrijdag 3 mei 2019 - De Markthallen

Op de avond van 23 januari 1974 ontstaat een hevige brand in een slaapzaal van het Heilig Hartcollege in Heusden-Zolder. 40 jongens worden tijdig gewekt en ontsnappen uit de rook, 23 anderen komen om het leven. Het drama dompelt het land in een diepe rouw. Jonas Van Thielen is een crack in transformeren maar zet zijn talent in ‘Vuur’ subtieler en meeslepender in dan ooit. Muzikaal ondersteund door Bert Hornikx & Myrthe Luyten.
Theater - grote zaal - zittend publiek
Deuren: 20 uur
Aanvang om 20.15 uur
Tickets:
VVK 15 euro - kassa 17 euro - <18 j: 8 euro
 
Prieeltjesfeesten in park Olmenhof
 
Het park Olmenhof vormt op zaterdag 4 mei vanaf 13 uur het decor voor de jaarlijkse Prieeltjesfeesten, een stoere namiddag voor de hele familie in het teken van piraten. Op het programma staan de familievoorstelling ‘Zeeboenk’ van Theater FroeFroe (6+) en de Papegaaienshow (4+). Verder zijn er heel wat creatieve workshops en is er animatie voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Verkleed komen als piraat mag, maar moet niet. Gratis toegang! Meer info krijg je op www.herk-de-stad.be/prieeltjesfeesten.
 
Harmonieorkest Herk-de-Stad viert dertig jaar Concert-Oh!
Het Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 27 april om 20 uur in De Markthallen de jaarlijkse muzikale avond ‘Concert-Oh!’.
30 jaar Concert-Oh! Dat moet gevierd worden. Dat doet het harmonieorkest niet alleen met werken uit de ‘oude doos’ maar ook met ex-muzikanten die voor de gelegenheid hun plekje in het orkest weer innemen. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het orkest of via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .