Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 17 april 2019

Gemeentelijk nieuws 17 april 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Proefopstelling schoolstraat in schoolomgeving De Schuit • Bomen in Timmerstraat en Hazenveldweg uit veiligheidsoverwegingen gekapt • Olmenhof: Buitenspeeldag • Fietsen en wandelen tussen de bloesems • Erfgoedbeurs • Paasviering OKRA Herk • Harmonieorkest Herk-de-Stad: dertig jaar Concert-Oh!

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Proefopstelling schoolstraat in schoolomgeving De Schuit (Schulen)
Op vraag van de directie van basisschool ‘De Schuit’ in Schulen loopt vanaf dinsdag 23 april een proefproject voor het inrichten van een schoolstraat in de Kerkstraat. Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur wordt afgesloten.
 
Een schoolstraat moet de verkeersveiligheid in de buurt van de school sterk verhogen. De straat wordt aan het begin en einde van de schooldag een half uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Enkel hulpdiensten en bewoners die stapvoets moeten rijden en voorrang geven aan fietsers en voetgangers mogen de straat in. Wie toch met de auto komt, moet iets verder parkeren en te voet tot aan de schoolpoort gaan. Voor het proefproject wordt de Kerkstraat nog tot 28 juni vanaf de kruising met de N717 tot de kruising met de Vanarenberglaan op maandag, dinsdag en donderdag afgesloten van 8.15 tot 8.45 en van 15.30 tot 16 uur; op woensdag van 8.15 tot 8.45 en 11.20 tot 11.50 uur en op vrijdag van 8.15 tot 8.45 en van 14.50 tot 15.20 uur. Het personeel van de school en de leden van het oudercomité staan in voor het plaatsen en weghalen van de tijdelijke wegsignalisatie. Na afloop van de proefperiode wordt een evaluatie voorzien met de school, ouders, bewoners/handelaars uit de wijdere omgeving, de lokale politie en het gemeentebestuur.
 
Bomen in Timmerstraat en Hazenveldweg uit veiligheidsoverwegingen gekapt
De Technische Dienst-Uitvoering verwijdert momenteel uit veiligheidsoverwegingen de bomen in de Timmerstraat en de Hazenveldweg. Dit is nodig omdat de bomen aangetast werden door de wilgenhoutrups. De vlinders boorden gaatjes in de stam om eitjes te kunnen leggen. Daardoor dreigen ze om te vallen. In het najaar worden door de gemeente nieuwe bomen aangeplant.
 
 
Buitenspeeldag in het park Olmenhof
 
Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 24 april worden kinderen van drie tot twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en te sporten. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats in het Olmenhof. Kinderen met of zonder ouders mogen tussen 14 en 17 uur vrij in en uit lopen. Er wordt gezorgd voor begeleiding bij de attracties en de activiteiten maar de ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.
Vooraf inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Fietsen en wandelen tussen de bloesems
Er kan weer gewandeld en gefietst worden tussen de vele bloesems. Toerisme Herk-de-Stad organiseert daarom ook op Paasmaandag 22 april de Bloesemdagen. De bloesemfietsroutes kregen een grondige update. De nieuwe fietslussen zijn 18, 25 en 43 km lang.
Fietsers kunnen van 10 tot 15 uur inschrijven in Sportcentrum Herkules (Ursulinenstraat 1). Wandelaars kunnen deelnemen aan tocht van 6 km. Inschrijven hiervoor kan van 10 tot 15 uur in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad (Pikkeleerstraat 14). Deelnemen kost 2 euro per persoon, inclusief leuke attentie. Kinderen (tot 12 jaar) wandelen en fietsen gratis mee. Wie graag op een andere dag gaat fietsen of wandelen, kan hiervoor nog tot zondag 21 april terecht op het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad.
 
Erfgoedbeurs en herkenning Herkenaren op oude foto's
Zondag 28 april, 13-18 uur in De Markthallen
 
Ben je geïnteresseerd in erfgoed? Kom dan zeker even langs.Eric Everaerts en André Smeets, vakmannen in erfgoed, halen de mooiste boeken over erfgoed en heemkunde uit hun collectie en bieden deze te koop aan.
 
André Smeets kreeg van Modest Durwael via dochter Gilberte een groot aantal pasfoto’s. Misschien worden de gezichten achter de foto’s herkend tijdens de Erfgoedbeurs? Het vergrootglas ligt alvast klaar.
 
Bij een bezoek kan je pauzeren met een tas koffie en een stuk taart of iets fris.
Wil je zelf nog iets te koop aanbieden? Doe dan snel een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel naar 0496 51 25 80.
 
Paasviering OKRA Herk
Okra Gewest Herk nodigt alle leden en vrienden uit op Paasmaandag 22 april om 10 uur in de Sint-Martinuskerk om deel te nemen aan de federatieviering. Deze viering is een moment van bezinning om samen Pasen te vieren, een dankmis van alle senioren 55+ voor de samenhorigheid, vriendschap en voorspoed . De viering bevat specifieke lezingen en teksten voor mensen met een hart voor Okra, met herinnering aan de vrienden die ons hebben verlaten. Na de viering worden de paaswensen gedeeld met een drankje.
 
Harmonieorkest Herk-de-Stad viert dertig jaar Concert-Oh!
Het Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 27 april om 20 uur in De Markthallen de jaarlijkse muzikale avond ‘Concert-Oh!’.
30 jaar Concert-Oh! Dat moet gevierd worden. Dat doet het harmonieorkest niet alleen met werken uit de ‘oude doos’ maar ook met ex-muzikanten die voor de gelegenheid hun plekje in het orkest weer innemen. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het orkest of via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .