Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 27 februari 2019

Gemeentelijk nieuws 27 februari 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Parkeerplaats te huur in residentie ’t Vezerhuis • RAC-rit: Ride against Cancer • Activiteiten 'De Cirkel' • ‘Ziet u er wat in?’ door Geertje De Ceuleneer

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Parkeerplaats te huur in residentie ’t Vezerhuis
Het OCMW van Herk-de-Stad heeft een parkeerplaats te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 70 euro per maand.
De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis. Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.
Interesse? Neem contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.
 
RAC-rit: Ride against Cancer
Zaterdag 2 maart, inschrijven van 8 tot 14 uur in de parochiezaal van Donk
 
Wielertoeristenclub De Marathonfietsers Donk organiseert de fietstocht Ride against Cancer ten voordele van The Pink Amarylissen, een vzw die zich volledig inzet voor de strijd tegen kanker. Je kan kiezen uit afstanden van veertig of zeventig kilometer. De rit gaat over een prachtige route dwars doorheen een vlak tot licht glooiend en kleurrijk landschap. Er is bevoorrading onderweg.
Deelnameprijs: 3 euro VWB leden, 5 euro niet-leden (inclusief verzekering BA en medische kosten).
 
I.s.m. WTC De Marathonfietsers Donk, The Pink Amarylissen en de Vlaamse Wielrijdersbond.
 
INFO
De Marathonfietsers
0487 40 59 81
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 4 maart is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. M&M zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Workshop badbruisballen, zeepjes en zeepkettingen
Woensdag 6 maart – 13.30 uur in De Cirkel
 
Kom samen met je kleinkind(eren) leren hoe je heerlijk ruikende badbruisballen, zeepjes of zeepkettingen kan maken. Nadien mag je uiteraard de gemaakte zeepjes mee naar huis nemen.
Deelnameprijs: 15 euro (grootouder + max. kleinkinderen)
 
Infosessies
 
Familiegroep dementie: de beleving en leefwereld van een persoon met dementie
Dinsdag 5 maart – 14 uur in De Cirkel
 
De familiegroep dementie wil in Herk-de-Stad en omgeving mantelzorgers, familieleden en iedereen die betrokken is bij mensen met (jong)dementie de kans geven elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en steun bij elkaar te vinden in een gemoedelijke sfeer. Zo kan je je zorgen delen met lotgenoten. Vooraf inschrijven. Deelnemen is gratis.
i.s.m. Zorgteam De Levensboom, Alzheimer Liga Vlaanderen en OCMW Herk-de-Stad
 
Gezondheidswandelingen
Iedere maandag, donderdag en vrijdag – 14 uur aan De Cirkel
Bij goed weer kan je een half uurtje komen wandelen in groep. Na de wandeling wordt er gestretcht. Deelnemen is gratis.
 
 
 
‘Ziet u er wat in?’ door Geertje De Ceuleneer
Maandag 11 maart, 14 uur in De Markthallen
 
Geertje De Ceuleneer is bekend van radio en tv. Ze presenteerde onder meer ‘Het Vrije Westen’ en ‘De Zevende Dag’. Sinds 2010 werkt Geertje meer in de schaduw, als coördinator diversiteit en als audiodescriptiestem en –schrijver. Ze schreef ook twee boeken ‘Iets tussen moeders en dochters’ en ‘Ontmoetingen in het donker’. De VRT wil echt iedereen welkom heten. Ze vertelt hoe goed dat bij haar past en hoe ze haar collega's daar met veel passie bij helpt.
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 013 55 20 95.
 
i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad