Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Spoorweg Schulen afgesloten van 2 juni tot 16 juni • Vuurwerk afsteken: toestemming burgemeester nodig • Familiezoektocht in Herk centrum • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Fruitsappenfuif voor kinderen tussen 10 en 12 jaar • Gezinsbond: Verhaaltjes om van te smullen • Reboot Kamp: herstart jezelf, samen met andere gamers • Workshops bij Qrios campus Sint-Martinus • Leerlingen Academie Haspengouw [beeld] stellen tentoon

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Spoorweg Schulen afgesloten van 2 juni tot 16 juni 2017

Infrabel voert van 2 juni tot 16 juni werken uit aan de spoorwegovergang in Schulen. Daardoor is de spoorwegovergang in deze periode afgesloten voor het wegverkeer.

Voetgangers en fietsers kunnen wel oversteken (afstappen en met de fiets aan de hand). Hiervoor worden de nodige voorzieningen getroffen zoals de aanleg van een tijdelijke overgang naast de werfzone.

Er gelden plaatselijke omleidingen voor het autoverkeer.

Het signalisatieplan vind je terug op www.herk-de-stad.be.


Vuurwerk afsteken: toestemming burgemeester nodig

In de zomermaanden wordt er wel eens bij een feest of een evenement vuurwerk afgestoken. Vergeet echter niet dat het afsteken van vuurwerk in Herk-de-Stad verboden is, tenzij je daarvoor vooraf de schriftelijke toestemming hebt gekregen van de burgemeester. Er is één uitzondering: in de nacht van 31 december op 1 januari mag je tussen 23 en 1 uur feestvuurwerk afsteken. Je moet daarvoor vooraf geen toestemming vragen, maar je moet wel minstens zestien jaar oud zijn en veilig te werk gaan. Het oplaten van wensballonnen is altijd verboden.


Familiezoektocht in Herk centrum

Welke schat werd lang geleden opgegraven in de Hasseltsestraat? Wil je graag weten waar vroeger de tram stopte? De naam Wendelen duikt overal op. Weet jij eigenlijk waarom hij bekend is? In De Markthallen kan je nu terecht voor cultuur. Vroeger had dit gebouw drie andere functies. Weet jij welke? Wil je ook graag een antwoord op al deze vragen? Doe dan zeker mee aan de speelse zoektocht door Herk Centrum op zondag 11 juni. De jonge speurneuzen kunnen onderweg een ijsje verdienen. Voor de volwassenen is er een aangepaste zoektocht.

Je kan vrij starten tussen 13.30 en 14.30 uur na inschrijving op de dienst Toerisme. De ingevulde formulieren moeten daar ten laatste afgegeven worden om 16.30 uur. De prijsuitreiking is om 17 uur. Tot dan kan je terecht onder het prieel voor een drankje. Liefst vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 55 39 01


Spreekuur Digi-assistent

Donderdag 1 juni - van 10 tot 11 uur in de bibliotheek

Voor computervragen kan je tijdens het maandelijks spreekuurtje terecht bij de Digi-assistent. Stuur vooraf een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je vraag en breng ook je toestel mee naar het spreekuur.


Fruitsappenfuif voor kinderen tussen 10 en 12 jaar

Ook dit jaar is er een fruitsappenfuif voor alle kinderen tussen 10 en 12 jaar. De dienst Jeugd voorziet de juiste beats en leuke randanimatie. Het eerste drankje is gratis. Daarna betaal je 1 euro per bonnetje. Alle fuifgangers zijn welkom op woensdag 28 juni tussen 19 en 22 uur in De Markthallen. De toegang is gratis maar schrijf je wel vooraf in via www.herk-de-stad.be/digitaal-loket/inschrijven/fruitsappenfuif.


Verhaaltjes om van te smullen

Gezinsbond Herk-de-Stad vertelt op zaterdag 10 juni van 10 tot 12 uur in De Markthallen ‘Verhaaltjes om van te smullen’. Een ridder, een draak, een deugniet, paddenstoelen, een paard, een slang … Verhalen van ver en dichtbij. Kom er gezellig bij zitten, neem je kind op schoot en luister samen naar een mooi, spannend of grappig verhaal! Met dit voorleesuurtje wil de Gezinsbond kinderen en ouders die van verhalen houden samenbrengen. Op een zeer ontspannen wijze ontmoeten gezinnen elkaar, luisteren ze samen naar een verhaal en smullen achteraf van iets lekkers.

Leden: 3 euro per persoon, niet leden: 5 euro per persoon. Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Reboot Kamp: herstart jezelf, samen met andere gamers

CAD Limburg organiseert van 7 tot en met 11 augustus in Hoeve Germeer in Beringen het reboot kamp: herstart jezelf, samen met andere gamers. Het is een kamp voor jongeren van 15 tot 18 jaar die overmatig gamen en nood hebben aan een meer offline leven.

Tijdens het Reboot Kamp worden risicovolle gamers uitgedaagd om op een actieve, creatieve en reflectieve manier aan slag te gaan met leeftijdsgenoten die eenzelfde passie hebben voor gamen. Er wordt gewerkt met groepssessies, waarbij groepsdynamica en zelfontdekking centraal staan. De deelnemers krijgen een waaier van activiteiten aangeboden die mogelijk een plaats kunnen innemen in hun leefwereld naast het gamen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze actief deelnemen en in overleg met de begeleiding en kampgenoten een dagprogramma bepalen. Er is een beperkte mogelijkheid tot gamen. Na het kamp maken de deelnemers deel uit van een online community en wordt het verderzetten van gezamenlijke offline initiatieven gestimuleerd.

Praktische informatie:
Doelgroep: jongeren geboren in 1999 tot 2002, die overmatig gamen
Kostprijs: 175 euro
Beschikbare plaatsen: 10 (voorafgaand intakegesprek verplicht). Inschrijving is pas geldig na betaling.

Meer info:
Dimitri Das
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
011 27 42 98


Workshops bij Qrios campus Sint-Martinus

Qrios Campus Sint-Martinus organiseert op dinsdag 6 juni van 18.30 tot 22 uur verschillende workshops in de Sint-Martinusscholen aan de Oude Tramweg

Cocktails:
wordt gegeven door Tensu. Komen aan bod Cosmopolitan, Gin-tonic, Lazy Red Cheeks, B52. Je mag de cocktails zelf bereiden en proeven.
Antipasti + olijfoliedegustatie:
onder leiding van Carlo Leoni uit Diest leer je lekkere Italiaanse bijgerechtjes maken en kan je olijfolie degusteren.
Gepimpte nagerechten:
in deze workshop ga je klassieke nagerechten zien veranderen in een moderne versie. Piet Van Steenbergen leert je nieuwe technieken aan.
Tajine en Marokkaanse keuken:
tijdens deze workshop leer je hoe je stap voor stap een lekkere tajine kan maken onder begeleiding van Zahra Boufker.
Demo luxe gebak en taarten afwerken:
hoe werk je taarten en gebak het mooiste af? Willem Verlooy van Broodboetiek Verlooy uit Oevel maakt je wegwijs.

Kostprijs? 25 euro per persoon incl. koffie, een glaasje wijn of frisdrank. Inschrijven kan enkel telefonisch via 013 33 88 98. Voor de workshops breng je best zelf keukenkledij mee.

Infoavond keuken of bakkerij bij Qrios

Wil je je creativiteit in de keuken of bakkerij omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis, leer je met het ervaren lerarenteam hedendaagse gerechten bereiden of bakken. Maar als leidinggevend chef of bakker, komt er natuurlijk meer bij kijken dan ‘roeren in de potten en pannen’. Je wordt bij Qrios tevens getraind in het aansturen van medewerkers. Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan? Kom voor meer praktische informatie naar de infoavond op dinsdag 20 juni tussen 18 en 21 uur op Qrois Campus Sint-Martinus aan de Oude Tramweg en schrijf je in. Meer info: 013 33 88 98 of www.qrios.be


Leerlingen Academie Haspengouw [beeld] stellen tentoon

De Academie Haspengouw [beeld] geeft zes- tot elfjarigen in Herk-de-Stad de kans om zich met verschillende technieken creatief uit te leven. Wekelijks kunnen zij samen met leeftijdsgenootjes tekenen, schilderen, knutselen, boetseren, .... Het resultaat van hun inspanningen willen zij graag tonen tijdens de expo "[Beeld] in Beeld". Je kan deze tentoonstelling bezoeken van 9 juni tot 25 juni in De Markthallen tijdens de openingsuren.

Meer info: www.academiehaspengouw.be.