Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 13 februari 2019

Gemeentelijk nieuws 13 februari 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Herk-de-Stad werft technische beambten en hygiënisch assistent aan • Vernissage Gideon Kiefer • Familievoorstelling van 5 tot 9 jaar Tweelicht & Zoon - Alleendje • Muzieknamiddag in De Cirkel

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Herk-de-Stad werft technische beambten en hygiënisch assistent aan
 
Wil jij onze collega worden? Grijp dan nu je kans. Het gemeentebestuur zoekt drie technische beambten voor de groendienst. Je staat in voor onder meer de aanleg van groenvoorzieningen en het onderhoud ervan, het onderhoud en de herstelling van voetpaden, parkings en verharde wegen, het onderhoud van kerkhoven, speeltuinen, waterlopen en grachten. Het OCMW werft een hygiënisch assistent voor de thuiszorgdiensten aan. De hygiënisch assistent staat in voor het wekelijks of tweewekelijks onderhoud van de leefruimten bij de te verzorgen senioren en/of hulpbehoevende personen met de bedoeling van de senior of hulpbehoevende persoon zolang als mogelijk zelfstandig te laten wonen. Meer informatie vind je op onze website: www.herk-de-stad.be/economie/vacatures.
 
Gideon Kiefer
Nog tot 3 maart 2019
 
Gideon Kiefer (° 1970, België) beheerst de figuratieve beeldtaal. Dit geeft hem de mogelijkheid om vanuit zijn unieke gezichtspunt een wereld te creëren, gevuld met intieme en eigenaardige scènes waarin een symbiose wordt gevormd tussen de realiteit en het imaginaire.
In zijn hele oeuvre draait het werk van Kiefer om zijn eigen persoonlijke herinneringen en meer specifiek het wantrouwen tegenover de juistheid van deze herinneringen.
Systematisch wordt dit intieme aspect gecombineerd met sociologische, politieke en ecologische thema's, die op een zeer symbolische en metaforische manier worden afgebeeld.
Het dreigende gevoel van onheil als gevolg van de uitputting van natuurlijke bronnen en het broeikaseffect is zeer aanwezig in zijn nieuw werk. Als visuele architect leidt Kiefer de toeschouwer door een web van impliciete socio-kritiek en geo-politieke details die zich langzaam aan de kijker ontvouwen.
 
Openingsuren expo: maandag van 9 tot 19 uur dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur vrijdag van 9 tot 12 uur en zondag van 14 tot 17 uur Gratis toegang
 
Familievoorstelling van 5 tot 9 jaar Tweelicht & Zoon - Alleendje
Zondag 24 februari 2019
 
Sterke bewerking van het sprookje 'Het Lelijke Eendje' van H.C Andersen.
De muziek wordt live gespeeld door de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus en gezongen door het kinderkoor In Dulci Jubilo.
Tickets: 8 euro (incl. een drankje), 1 euro korting met gezinsspaarkaart van De Gezinsbond
Deuren: 14.45 uur
Aanvang om 15.00 uur
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Op maandag 18 februari is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. One for all zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.