Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 30 januari 2019

Gemeentelijk nieuws 30 januari 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • De Cirkel: Muzieknamiddag • Bib: Poëzieweek - vrijheid • Humo’s Comedy Cup On Tour • De klassieke muziekgeschiedenis verteld in anekdotes • Vernissage Gideon Kiefer • Nieuwjaarsreceptie Herkse Middenstand • Stemmen voor Europese verkiezingen als niet-Belg • Workshop pralines maken • Winterwandeling naar domein Halbeek

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Op maandag 4 februari is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. Renzo zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Poëzieweek - vrijheid
van 31 januari t.e.m. 6 februari
 
Gedichtenwedstrijd
De leerlingen van de eerste graad van de Sint-Martinusscholen en van Herx gaan gedichten schrijven. Leerkrachten maken per klas een eerste selectie. Nadien halveren de leerlingen van de Cultuurraad van de school het aantal geselecteerde gedichten. Een professionele jury kiest hieruit dan nog zes winnende gedichten.
Prijsuitreiking
Woensdag 6 februari– 18 uur in lokaal 11 in De Markthallen
De Poëzieweek wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd. Leerlingen dragen hun winnende gedicht voor en zorgen voor een muzikaal intermezzo. Iedereen is welkom.
 
Humo’s Comedy Cup On Tour
Donderdag 7 februari 2019
De prestigieuze Humo's Comedy Cup staat al jaren garant voor de nieuwe lichting stand-up comedians van de toekomst. Amelie Albrecht, de winnares van de voorbije editie, gaat samen met Sander VDV en Jasper Posson op toer.
 
Humor - zittend publiek (ongenummerd aan tafels en stoelen)
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro
Deuren: 19.45 uur
Aanvang om 20.15 uur
 
De klassieke muziekgeschiedenis verteld in anekdotes
door Fred Brouwers, radiopresentator op pensioen
Maandag 11 februari - 14 uur
 
Klassieke muziek is voor velen een wereld die erg ver van hen af staat. Klassiek wordt dan per definitie moeilijk, ontoegankelijk en saai genoemd. Allemaal vooroordelen volgens Fred Brouwers. Men vergeet dat muziek maken ook gewoon een ‘vak’ is en dat kunst wordt gemaakt door mensen die ook moeten eten, drinken en een familie moeten onderhouden. Via grappige en soms ook tragische anekdotes belicht Fred die kant van de klassieke muziekwereld. Die komt dan meteen een stukje dichterbij, want muziek is er voor iedereen.
 
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering)
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95

 
Gideon Kiefer
10 februari - 3 maart 2
Vernissage op zondag 10 februari om 11 uur
 
Gideon Kiefer (° 1970, België) beheerst de figuratieve beeldtaal. Dit geeft hem de mogelijkheid om vanuit zijn unieke gezichtspunt een wereld te creëren, gevuld met intieme en eigenaardige scènes waarin een symbiose wordt gevormd tussen de realiteit en het imaginaire.
In zijn hele oeuvre draait het werk van Kiefer om zijn eigen persoonlijke herinneringen en meer specifiek het wantrouwen tegenover de juistheid van deze herinneringen.
Systematisch wordt dit intieme aspect gecombineerd met sociologische, politieke en ecologische thema's, die op een zeer symbolische en metaforische manier worden afgebeeld.
Het dreigende gevoel van onheil als gevolg van de uitputting van natuurlijke bronnen en het broeikaseffect is zeer aanwezig in zijn nieuw werk. Als visuele architect leidt Kiefer de toeschouwer door een web van impliciete socio-kritiek en geo-politieke details die zich langzaam aan de kijker ontvouwen.
 
Openingsuren expo: maandag van 9 tot 19 uur dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur vrijdag van 9 tot 12 uur en zondag van 14 tot 17 uur Gratis toegang
 
Nieuwjaarsreceptie Herkse Middenstand
 
De Herkse Middenstand nodigt je graag uit om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Je bent van harte welkom op woensdag 6 februari om 20 uur in De Markhallen.
Tijdens deze feestelijke nieuwjaarsreceptie zal de goed gevulde prijzenpot van 7400 euro verdeeld worden over de vijftien winnaars van de eindejaarsactie.
Laat je bovendien betoveren door de special guest, mentalist Piet Kusters, terwijl je geniet van een glaasje bubbels en een gezellige babbel.
 
Stemmen voor Europese verkiezingen als niet-Belg
Heb je niet de Belgische nationaliteit, maar wel die van een EU-lidstaat en wil je stemmen bij de Europese verkiezingen op 26 mei 2019? Wie in Herk-de-Stad woont, moet zich daarvoor ten laatste op 28 februari 2019 inschrijven als kiezer bij de stad.
Heb je al eens gestemd bij Europese verkiezingen in Belgïe, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven. Voor de federale en regionale verkiezingen kan je niet stemmen.
Om als Europese burger aan deze verkiezing deel te nemen moet je aan vijf voorwaarden voldoen :
De nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie bezitten;
Een hoofdverblijfplaats in een Belgische gemeente hebben;
Minstens 18 jaar oud zijn ;
Over stemrecht beschikken ;
Ingeschreven zijn op de kiezerslijst.
Om je te registeren om deel te nemen aan de verkiezingen moet je het formulier invullen dat je kan vinden op www.verkiezingen.fgov.be of ook verkrijgbaar is op de dienst Burgerzaken. Van zodra je inschrijving op de kiezerslijst goedgekeurd is, ben je wettelijk verplicht om op 26 mei te gaan stemmen. Je kan dan niet meer deelnemen aan de verkiezingen van het Europees Parlement in je land van herkomst.
 
Workshop pralines maken
 
Wil je weten hoe het is om in de schoenen van een chocolatier te staan en wil je je eigen pralines maken? De Gezinsbond Berbroek-Schulen organiseert op vrijdag 8 februari om 20 uur in de parochiezaal van Schulen een workshop pralines maken. Deze workshop neemt je mee in de wondere wereld van de chocolade en leert je de kneepjes van het vak om zo lekkerste pralines op tafel te toveren. Leden betalen 10 euro, niet-leden 13 euro. In de prijs zit ongeveer een halve kilo pralines inbegrepen. Info en inschrijvingen: Christel Ceyssens – Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Winterwandeling naar domein Halbeek
zondag 10 februari 2019 - 5 km
Georganiseerd door Toerisme Herk-de-Stad
 
De wandeling leidt je via de Herkse stadsrand naar het domein van Halbeek waar je meer verneemt over de geschiedenis van het kasteeltje en de omgeving.
Het traject is goed bewandelbaar met wandelschoenen. Bepaalde stukken zijn echter niet toegankelijk met buggy of rolstoel.
Onderweg is er een gezellige winterbar om even halt te houden voor een hartverwarmend drankje.
Praktisch:
Vertrek & aankomst: sportcentrum Herkules.
Vrije start, na inschrijving, tussen 13 en 14.30.
Deelnemen kost 2 euro , kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.