Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 9 januari 2019

Gemeentelijk nieuws 9 januari 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Familiegroep dementie in De Cirkel • Lezing 'Het pad van radicalisering' • Infodag volwassenenonderwijs Qrios Campus Sint-Martinus

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Familiegroep dementie in De Cirkel
 
Voor de regio Herk-de-Stad wordt vanaf januari in dienstencentrum De Cirkel een familiegroep dementie opgestart. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen de Alzheimer Liga Vlaanderen, het OCMW van Herk-de-Stad, De Cirkel en Zorgteam De Levensboom.
De familiegroep dementie wil in Herk-de-Stad en omgeving mantelzorgers, familieleden en iedereen die betrokken is bij mensen met (jong)dementie de kans geven elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en steun bij elkaar te vinden. In een gemoedelijke sfeer kan er informatie, ervaringen en steun uitgewisseld worden. Zo kan je je zorgen delen met lotgenoten.
De samenkomsten gaan telkens door van 14 tot 16 uur en zijn volledig gratis.
 
Programma
17 januari: kennismaking en dementie is meer (dan) vergeten
5 maart: de beleving en leefwereld van een persoon met dementie
21 mei: Communicatie: begrijpen en begrepen worden
17 september: draagkracht en draaglast in balans
19 november: omgaan met dementie-eigen gedrag
 
Inschrijving vooraf is gewenst en kan bij Johan Beckers, coördinator Zorgteam De Levensboom via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0478 54 72 52. Wil je graag deelnemen, maar heb je nog een aantal vragen? Weet je niet waar je opvang kan vinden? Of zie je extra kosten (bv. oppas of vervoer)? Samen met jou wordt naar een oplossing gezocht.
 
Lezing 'Het pad van radicalisering'
 
Christophe Busch, directeur van Kazerne Dossin in Mechelen, geeft op maandag 14 januari om 14 uur in De Markthallen de lezing 'Het pad van de radicalisering'.
 
Radicalisme, extremisme, terrorisme … Wat is het verschil? Waar slaat het allemaal op? In deze lezing krijg je een beter begrip van de definities, het fenomeen van cumulatieve radicalisering toen en vandaag. Er wordt ook stil gestaan bij de triggerfactoren die het geweldsproces kunnen doen versnellen, vertragen of omkeren.
 
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering)
Vooraf inschrijven is niet nodig.
Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95
i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad
 
Infodag volwassenenonderwijs Qrios Campus Sint-Martinus
 
Wil je je creativiteit in de keuken of bakkerij omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis, leer je met het ervaren lerarenteam hedendaagse gerechten bereiden of bakken. Als leidinggevend chef of bakker komt er natuurlijk meer bij kijken dan ‘roeren in de potten en pannen’. Je wordt bij Qrios tevens getraind in het aansturen van medewerkers. Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan? Kom voor meer praktische informatie naar de infodag op zaterdag 12 januari aan de Oude Tramweg 5 en schrijf je in!