Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 5 december 2018

Gemeentelijk nieuws 5 december 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Opruiming bloemen op kerkhof • Haal je tegoed aan vuilzakken af • JL Band (A tribute to James Last) in De Markthallen • Activiteiten 'de Cirkel' • Plan Bruncht in Herk-de-Stad • Mosseldagen bij Herk FC

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Opruiming bloemen op kerkhof
 
In de week van 10 december worden alle bloemen op de kerkhoven opgeruimd. Als je de bloemen of bloemstukjes wilt, houden moet je ze dus ten laatste op 9 december gaan halen.
 
Haal je tegoed aan vuilzakken af
 
Elk gezin dat op 1 januari 2018 was ingeschreven in Herk-de-Stad heeft recht op een tegoed aan huisvuilzakken. Heel wat gezinnen hebben dit tegoed nog niet afgehaald. Op 1 januari 2019 vervalt automatisch en onherroepelijk het tegoed van 2018.
Ga langs bij de deelnemende handelaars voor 31 december 2018 of op het gemeentehuis nog tot vrijdag 28 december om 12 uur.
 
Hoe weet je of de toegoedzakken al dan niet zijn afgehaald?
Surf naar www.limburg.net/mijn-limburg en registreer je. Vervolgens kan je nakijken of je je tegoed al hebt afgehaald.
 
Waar kan je de rollen tegoedzakken afhalen?
Je kan het tegoed afhalen aan de onthaalbalie op het gemeentehuis, in De Cirkel of bij een handelaar in je buurt. De lijst vind je op www.herk-de-stad.be/omgeving/afval/huis-aan-huisophalingen.
 
JL Band (A tribute to James Last) in De Markthallen
 
JL Band (A tribute to James Last) brengt op zaterdag 15 december om 20.15 uur in De Markthalle Last But Not Least.Gastheer en dirigent Jos Loffens verwent je samen met de gedreven muzikanten uit zijn band met een mooie selectie uit het rijkelijke instrumentale oeuvre van James Last.
Tickets kosten in voorverkoop 17 euro, aan de kassa betaal je 19 euro. Jongeren tot 18 jaar betalen 8 euro. Tickets en info: wwww.demarkthallen.be.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 17 december is het opnieuw muzieknamiddag in De Cirkel. Ales Flippo zorgt tussen 13 en 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Kooklessen
Vrijdag 21 december - 13.30 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.
 
Bloemschikken
vrijdag 18 december om 13 uur
Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro. Graag vooraf inschrijven.
 
Plan Bruncht in Herk-de-Stad
 
De werkgroep Plan Herk-de-Stad organiseert op zondag 9 december van 10 tot 13 uur in De Markthallen Plan Bruncht. Je bent er samen met je familie welkom voor een smakelijke brunch ten voordele van Plan. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan bij de leden van de werkgroep of door overschrijving op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Indien belet is elke bijdrage welkom met vermelding ‘vrije bijdrage brunch’.
 
Meer info:
Yvan en Maria Peeters-Vandersmissen: 013 55 35 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Nick en Dorien Mols-Boesmans: 0495 44 00 70 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Ivan Somers: 013 55 49 08 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.