Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 28 november 2018

Gemeentelijk nieuws 28 november 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Haal je tegoed aan vuilzakken af • Activiteiten 'de Cirkel' • EXPO - Rosa Verloop • Cadeaudagen Wereldwinkel Herk-de-Stad • Plan Bruncht in Herk-de-Stad • Muzikaal talent gezocht • Mosseldagen bij Herk FC

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Haal je tegoed aan vuilzakken af
 
Elk gezin dat op 1 januari 2018 was ingeschreven in Herk-de-Stad heeft recht op een tegoed aan huisvuilzakken. Heel wat gezinnen hebben dit tegoed nog niet afgehaald. Op 1 januari 2019 vervalt automatisch en onherroepelijk het tegoed van 2018.
Ga langs bij de deelnemende handelaars voor 31 december 2018 of op het gemeentehuis nog tot vrijdag 28 december om 12 uur.
 
Hoe weet je of de toegoedzakken al dan niet zijn afgehaald?
Surf naar www.limburg.net/mijn-limburg en registreer je. Vervolgens kan je nakijken of je je tegoed al hebt afgehaald.
 
Waar kan je de rollen tegoedzakken afhalen?
Je kan het tegoed afhalen aan de onthaalbalie op het gemeentehuis, in De Cirkel of bij een handelaar in je buurt. De lijst vind je op www.herk-de-stad.be/omgeving/afval/huis-aan-huisophalingen.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 3 december is het opnieuw muzieknamiddag in De Cirkel. M&M zorgt tussen 13 en 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Crea- en spelnamiddag
Maandag 10 december – 14-16 uur
Deelname is gratis.
 
Uitstappen
Kerstmarkt Düsseldorf
Dinsdag 11 december – vertrek 9.30 uur aan kerkhof Herk-de-Stad
 
Het sfeervolle en historische centrum van de stad wordt voor de kerstmarkt Düsseldorf omgetoverd tot een sprookje. Op diverse pleinen staan de kerstkraampjes opgesteld en door alle straten van de stad ademt het kerst. De grote kastanjebomen die Düsseldorf zo kenmerken zijn prachtig en uniek versierd.
Deelnameprijs: 15 euro. Inschrijven verplicht.
 
EXPO - Rosa Verloop
Nog tot 16 december
 
De Nederlandse kunstenares Rosa Verloop (1965) gebruikt nylonkousen om bijna buitenaardse wezen te creëren die lijken op mensen. Met spelden of andere attributen legt ze menselijke karaktertrekken in haar creaties, zoals rimpels of gelaatsuitdrukkingen.
 
Openingsuren: op maandag van 9 tot 19 uur, andere werkdagen van 9 tot 17 uur, behalve op vrijdagnamiddag en op zondag van 14 tot 17 uur.
Gratis toegang!
 
Cadeaudagen Wereldwinkel Herk de Stad
 
De Wereldwinkel van Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 december, telkens van 10 tot 17.30 uur, in De Markthallen de jaarlijkse Cadeaudagen.
 
Een cadeau uit de Oxfam-Wereldwinkel is lekker of handig, ethisch verantwoord, knap design, leuk om te dragen … en je doet er keer op keer een producent een plezier mee.Elk cadeau vertelt een eigen verhaal. Het komt van een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam-Wereldwinkels kansen krijgt, omdat eerlijke handel zorgt voor duurzame ontwikkeling. Dus: doe dit eindejaar zoals Adriaan Van den Hoof, Maaike Cafmeyer, Marleen Merckx, Jelle De Beule en hun collega’s.Kies voor faire cadeautjes van de Oxfam Cadeaudagen - Markthallen ten spoor je vrienden en familie aan om hetzelfde te doen ...
De cadeaus die je daar vindt zijn stuk voor stuk origineel, verrassend en met het hart op de juiste plaats, vind faire cadeautjes en laat je verrassen.
Als afsluiter ben je welkom in het WWCafé.
 
Op de zondagen 16 en 23 december is de Wereldwinkel uitzonderlijk open van 14 tot 17 uur voor koopjesjagers. De echte late ‘christmas-shoppers’ zijn ook welkom op maandag 24 december tot 16 uur.
 
Plan Bruncht in Herk-de-Stad
 
De werkgroep Plan Herk-de-Stad organiseert op zondag 9 december van 10 tot 13 uur in De Markthallen Plan Bruncht. Je bent er samen met je familie welkom voor een smakelijke brunch ten voordele van Plan. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan bij de leden van de werkgroep of door overschrijving op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Indien belet is elke bijdrage welkom met vermelding ‘vrije bijdrage brunch’.
 
Meer info:
Yvan en Maria Peeters-Vandersmissen: 013 55 35 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Nick en Dorien Mols-Boesmans: 0495 44 00 70 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Ivan Somers: 013 55 49 08 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Muzikaal talent gezocht
 
Vocale muziek is helemaal in vandaag. Kijk maar naar het succes van Pitch Perfect, Pentatonix, Glee, High School musical, The Greatest Showman,… Hou jij ook van deze muziek en heb je voldoende muzikale ervaring dan zijn we op zoek naar jou.
Onder leiding van een ervaren en professionele a-capella & close-harmony dirigent wordt gestart met een nieuw project om deze muziek te brengen. Heb je interesse om een repetitie bij te wonen op vrijdagavond van 20 tot 22 uur stuur dan je muzikale info naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Hij neemt daarna contact met jou op om verdere afspraken te maken.