Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 21 november 2018

Gemeentelijk nieuws 21 november 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Opruiming bloemen op kerkhof • Black Friday Sale in De Markthallen • EXPO - Rosa Verloop • Voorleesweek: Babygebaren - Fotowedstrijd - Kwartiertje voorlezen • Leerlingen AH Podium concerteren in De Markthallen • Boek: Witte tranen - Rouw in woord en beeld • Cadeaudagen Wereldwinkel Herk-de-Stad • Plan Bruncht in Herk-de-Stad • Muzikaal talent gezocht • Toneelgroep Sint-Martinus: ‘Cyrano de Bergerac’ • Wijndegustatie in Scoutslokalen Donk

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Opruiming bloemen op kerkhof
 
In de week van 10 december worden alle bloemen op de kerkhoven opgeruimd. Als je de bloemen of bloemstukjes wilt, houden moet je ze dus ten laatste op 9 december gaan halen.
 
Black Friday Sale in De Markthallen
 
Ook De Markthallen doet mee aan Black Friday. Drie dagen lang kan je tickets voor de volgende voorstelling aan de helft van de prijs bestellen:
- JL Band (A tribute to James Last) op zaterdag 15 december 2018
- Spinvis op donderdag 24 januari 2019
- Alleendje (familievoorstelling 5+ jaar) op zondag 24 februari 2019
- Begijn Le Bleu op donderdag 14 maart 2019
- Het Nieuwstedelijk met 'Vuur' op vrijdag 3 mei 2019
 
De korting is enkel geldig bij bestellingen op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november via www.demarkthallen.be, vrijdag aan de balie of telefonisch (013 35 99 50) tussen 9 en 12 uur. Vrijdagnamiddag is de balie gesloten.
 
EXPO - Rosa Verloop
25 november - 16 december
Vernissage op zondag 25 november om 11 uur
 
De Nederlandse kunstenares Rosa Verloop (1965) gebruikt nylonkousen om bijna buitenaardse wezen te creëren die lijken op mensen. Met spelden of andere attributen legt ze menselijke karaktertrekken in haar creaties, zoals rimpels of gelaatsuitdrukkingen.
 
Openingsuren: op maandag van 9 tot 19 uur, andere werkdagen van 9 tot 17 uur, behalve op vrijdagnamiddag en op zondag van 14 tot 17 uur.
Gratis toegang!
 
Workshop babygebaren tijdens Voorleesweek
Babycoach Esther Sluijsmans gaat op zondag 25 november van 10.30 tot 11.15 uur in lokaal 11 van De Markthallen met kinderen van zes maanden tot twee jaar, hun broertjes en zusjes en hun (groot)ouders zingen, muziek maken, spelen en voorlezen met babygaren. Tijdens de workshop worden er minimaal twintig babygebaren gebruikt. Zo ervaren de (groot)ouders hoe gemakkelijk gebaren ingezet kunnen worden in de communicatie. De gebaren zijn bovendien een gemakkelijke opstap in het leren communiceren. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 39 01.
 
Fotowedstrijd
Stuur een foto binnen waarop jij voorleest of zingt voor je baby of peuter en maak zo kans op een boekenbon ter waarde van 40 euro.
 
Kwartiertje voorlezen
Ook het kwartiertje voorlezen op zondag 25 november om 11 uur in de bibliotheek staat in het teken van de Voorleesweek. Lukas (10 jaar) en Fien (8 jaar) nemen de voorleestaak op zich en bewijzen zo dat voorlezen ook door kinderen kan.
 
Leerlingen AH Podoum concerteren in De Markthallen
 
De leerlingen van de Academie Haspengouw Podium filiaal in Herk-de-stad verzamelen in november hun muzikale krachten. Tijdens verschillende concertjes kan je hen aan het werk horen in De Markthallen.
 
21 november om 14.30 uur
24 november om 10.30 uur
26 november om 19 uur
 
Tickets zijn te bestellen via ahpodium.be.
 
Witte tranen - Rouw in woord en beeld
 
Het nieuwe boek ‘Witte tranen-Rouw in woord en beeld’ van Emma Gemis uit Herk-de-stad is verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
 
Emma Gemis voert je met laagdrempelige gedichten mee door haar eigen rouwproces. De troostende woorden voor al wie verlies heeft ervaren, worden vergezeld door passende schilderijen die Emma ook zelf schilderde. Door beeld en woord te combineren, krijgt elk schilderij zijn eigen gevoel. Emma’s gedichtenbundel is een troostende hand voor iedereen die het nodig heeft. Het verdriet draag je altijd mee, maar stilletjes aan maakt het meer plaats voor dromen en hoop.
 
Over de auteur
Emma Gemis (1992) woont in Donk bij haar vader en broer. Van kleins af aan was Emma al geprikkeld door tekenen, schilderen en schrijven. Na eigenervaringen in rouw en verlies, ging ze op zoek naar een verwerkingsmethode. Ze koos voor haar passies en vond al snel een combinatie. Na een periode van twee jaar, nam ze de stap om dit te delen met anderen. Het proces van verdriet groeide uit tot een gedichtenbundel waaruit ze zelf nog veel troost haalt.
 
Cadeaudagen Wereldwinkel Herk de Stad
 
De Wereldwinkel van Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 december, telkens van 10 tot 17.30 uur, in De Markthallen de jaarlijkse Cadeaudagen.
 
Een cadeau uit de Oxfam-Wereldwinkel is lekker of handig, ethisch verantwoord, knap design, leuk om te dragen … en je doet er keer op keer een producent een plezier mee.
Elk cadeau vertelt een eigen verhaal. Het komt van een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam-Wereldwinkels kansen krijgt, omdat eerlijke handel zorgt voor duurzame ontwikkeling. Dus: doe dit eindejaar zoals Adriaan Van den Hoof, Maaike Cafmeyer, Marleen Merckx, Jelle De Beule en hun collega’s.
Kies voor faire cadeautjes van de Oxfam Cadeaudagen - Markthallen te Herk de Stad , en spoor je vrienden en familie aan om hetzelfde te doen ...
De cadeaus die je daar vindt zijn stuk voor stuk origineel, verrassend en met het hart op de juiste plaats, vind faire cadeautjes en laat je verrassen.
Als afsluiter ben je welkom in het WWCafé.
 
Op de zondagen 16 en 23 december is de Wereldwinkel uitzonderlijk open van 14 tot 17 uur voor koopjesjagers. De echte late ‘christmas-shoppers’ zijn ook welkom op maandag 24 december tot 16 uur.
 
Plan Bruncht in Herk-de-Stad
 
De werkgroep Plan Herk-de-Stad organiseert op zondag 9 december van 10 tot 13 uur in De Markthallen Plan Bruncht. Je bent er samen met je familie welkom voor een smakelijke brunch ten voordele van Plan. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan bij de leden van de werkgroep of door overschrijving op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg met vermelding van het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Indien belet is elke bijdrage welkom met vermelding ‘vrije bijdrage brunch’.
 
Meer info:
Yvan en Maria Peeters-Vandersmissen: 013 55 35 61 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Nick en Dorien Mols-Boesmans: 0495 44 00 70 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Ivan Somers: 013 55 49 08 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Muzikaal talent gezocht
 
Vocale muziek is helemaal in vandaag. Kijk maar naar het succes van Pitch Perfect, Pentatonix, Glee, High School musical, The Greatest Showman,… Hou jij ook van deze muziek en heb je voldoende muzikale ervaring dan zijn we op zoek naar jou.
Onder leiding van een ervaren en professionele a-capella & close-harmony dirigent wordt gestart met een nieuw project om deze muziek te brengen. Heb je interesse om een repetitie bij te wonen op vrijdagavond van 20 tot 22 uur stuur dan je muzikale info naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Hij neemt daarna contact met jou op om verdere afspraken te maken.
 
Toneelgroep Sint-Martinus brengt ‘Cyrano de Bergerac’
 
Cyrano de Bergerac is een uitstekend militair en een schietgrage schermkunstenaar. Als begenadigd dichter en kenner van de klassieke literatuur palmt hij eenieder in. Zijn imposante verschijning wordt echter ontsierd door een ‘klein mankement’: zijn lange neus. Zijn lelijkheid weerhoudt hem echter niet om dolverliefd te worden op zijn nicht, de bloedmooie Roxane. Cyrano hoopt het onmogelijke, tot zij hem vertelt dat zij haar hart aan Christian de Neuvillette verloren heeft, een knappe cadet in hetzelfde regiment. Cyrano is troosteloos, maar ziet kans om alsnog haar onbereikbare hart te raken. Cyrano schrijft de liefdesbrieven en Christian beroert hiermee Roxanes ziel. Zal echte liefde het winnen van uiterlijke schijn?
 
Opvoeringen op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november, telkens om 20 uur en op zondag 25 november ook om 14.30 uur. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop.
 
Kaarten zijn verkrijgbaar via 0473 81 56 58 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Aan de kassa betaal je 12 euro.
 
Wijndegustatie in Scoutslokalen Donk
 
De Scoutslokalen van Donk worden op zaterdag 24 november omgetoverd tot een Scoutscafé met wijndegustatie. Kom gezellig genieten van de onvervalste scoutssfeer, een glaasje proeven, een glaasje drinken… Alle wijnen, in verschillende prijsklassen, kan je bestellen. Ze worden netjes aan huis geleverd voor de feestdagen.