Herk-de-Stad.info!

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 14 november 2018

Gemeentelijk nieuws 14 november 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Gemeentediensten gesloten op donderdag 15 november • Bib: Leesclub Leesgezelle(n) • Voorleesweek: Babygebaren - Fotowedstrijd - Kwartiertje voorlezen • Sinterklaas in Herk-de-Stad: KWB Herk-de-Stad - Gezinsbond Berbroek-Schulen • Op de koffie met Danny Fabry

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Gemeentediensten gesloten op donderdag 15 november
 
Op donderdag 15 november is het Koningsdag. Onze gemeentediensten zijn dan gesloten. Vrijdag zijn met uitzondering van De Cirkel onze diensten opnieuw normaal open. Op www.herk-de-stad.be helpen we je graag dag en nacht verder.
 
 
Leesclub Leesgezelle(n)
Donderdag 22 november – 20 uur in de bibliotheek
 
Leesclub De Leesgezelle(n) bespreekt op donderdag 22 november om 20 uur in de bibliotheek het boek “De filmvertelster” van Hernan Rivera Letelier.
Maria, dochter van een invalide Chileense mijnwerker, gaat graag naar de bioscoop. Er is niet altijd geld om met het hele gezin te gaan, maar dat wordt opgelost door één van hen erop uit te sturen en wel degene die het best de film kan navertellen. Zo wordt Maria de 'officiële' filmvertelster van het dorp. Totdat Maria als filmvertelster bij iemand thuis komt. Het bezoek betekent een noodlottig keerpunt voor iedereen
 
Babygebaren
Babycoach Esther Sluijsmans gaat op zondag 25 november van 10.30 tot 11.15 uur in lokaal 11 van De Markthallen met kinderen van zes maanden tot twee jaar, hun broertjes en zusjes en hun (groot)ouders zingen, muziek maken, spelen en voorlezen met babygaren. Tijdens de workshop worden er minimaal twintig babygebaren gebruikt. Zo ervaren de (groot)ouders hoe gemakkelijk gebaren ingezet kunnen worden in de communicatie. De gebaren zijn bovendien een gemakkelijke opstap in het leren communiceren. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 39 01.
 
Fotowedstrijd
Stuur een foto binnen waarop jij voorleest of zingt voor je baby of peuter en maak zo kans op een boekenbon ter waarde van 40 euro.
 
Kwartiertje voorlezen
Ook het kwartiertje voorlezen op zondag 25 november om 11 uur in de bibliotheek staat in het teken van de Voorleesweek. Lukas (10 jaar) en Fien (8 jaar) nemen de voorleestaak op zich en bewijzen zo dat voorlezen ook door kinderen kan.
 
Sinterklaas in Herk-de-Stad
 
KWB Herk-de-Stad
Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen op zondag 18 november op uitnodiging van het KWB-Sinterklaascomité naar De Markthallen. De Sint wordt om 14.30 uur afgehaald aan het klooster. Alle Herkse kinderen en hun ouders zijn welkom. Samen met de harmonie Sint-Martinus gaat het dan door de Herkse straten richting De Markthallen waar kinderanimatie voorzien is. Na de voorstelling deelt de Sint aan ieder kind wat lekkers uit.
 
Op zaterdag 24 en zondag 25 november brengen de Sint en zijn pieten ook een bezoek bij de kinderen thuis. Alle kinderen geboren in 2009 en jonger krijgen een mooi geschenk. De knechten van de Sint komen op voorhand bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens de omhaling kan zijn bijdrage ook nog meegeven aan de Sint in een gesloten omslag.
 
Zaterdag 24 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:
 • Lazerijstraat, Silverijserstraat, Deken Van Herckstraat, Paul Vangeelstraat, Ursulinenstraat, Industrieweg, Dalemstraat, Halbekerstraat
 • Kulkenhofstraat, Oude Tramweg, Rummenweg, Timmerstraat
 • St.-Truidersteenweg, Smolderstraat, Jodestraat, Zoutbrugstraat
 • St.-Maartensstraat, Wendelenplein, Kleine en Grote Hoolstraat, Diestsesteenweg
 • Keibergstraat, Eggelstraat, Diepenpoelstraat, Keernestraat, Bommerstraat, Zevenheldenlaan, Oude straat
Zondag 25 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:
 • Driespoortweg, Henri Knutsplein, Herkenrodestraat, Meester Mintenplein, Voetbogenstraat
 • Pikkeleerstraat, Oppum, Hertenplein, De Pierpontstraat, Vezerlaan,Dr. Vanweddingenlaan, Ridderstraat
 • Doelstraat, Blijkbaan, Houwijkerstraat, Kl. Kruisstraat, Amandinaweg, Groot-veldweg, Bleukweg, Kragenstaat, Vogelzangstr., Gr. Kruisstraat
 • Hofstraat, Servaes Vaesplein, Diestsestraat, Markt, Hasseltsestraat, Molenstraat, Hasseltsesteenweg, Guldensporenlaan, Endepoelstraat, Hazenveldweg
 • Stevoortweg, Ruitstraat, Popelierestraat, Wijerkensweg, Veearts Strauvenlaan
 
Gezinsbond Berbroek-Schulen
Sintklaas komt op vrijdag 30 november vanaf 17.30 uur en op zaterdag 1 december vanaf 17 uur aan huis bij gezinnen in Berbroek en Schulen. Voor leden van de Gezinsbond komt de Sint gratis aan huis, niet-leden betalen 3 euro per kind.
 
Inwoners van Berbroek en Schulen kunnen inschrijven tot 27 november online via https://goo.gl/forms/T72czjTT8Iuntgtk2 of bij Christel Ceyssens via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Op de koffie met Danny Fabry
Tickets voor het voorjaar 2019 (25 januari, 22 februari en 22 maart 2019) zijn te koop vanaf vrijdag 16 november om 9 uur aan de balie, telefonisch op 013 35 99 50 of via www.demarkthallen.be.