Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 17 oktober 2018

Gemeentelijk nieuws 17 oktober 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad Schoonmaken grafgedenktekens • Activiteiten De Cirkel • Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan! • Rollerclub Spin it: skate-event in sportcentrum Herkules

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven
 
Ook dit jaar kan je de grafgedenktekens van overleden familieleden of vrienden laten schoonmaken door werknemers van Wijk-Werken. Per schoonmaakbeurt wordt een vergoeding van 6,20 euro gevraagd voor een graf met een oppervlakte van 1,44 vierkante meter. Per bijkomende vierkante meter komt daar nog eens 3,10 euro bij. Je aanvraag moet voor 22 oktober gebeuren bij de dienst Financiën in het stadhuis. Bij elke aanvraag dient een aanvraagformulier ingevuld te worden waarvoor we volgende gegevens nodig hebben: naam en voornaam van de overledene en de overlijdensdatum aangevuld met de ligging van het graf (grafnummer of beschrijving van de ligging vanaf de ingang van het kerkhof), de grootte en de materialen van de grafsteen. Na betaling wordt de opdracht gegeven om de grafsteen te kuisen.
 
 
Meer informatie krijg je via 013 38 03 29.
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Uitstap
Chrysantenfestival Japanse Tuin Hasselt
Donderdag 18 oktober – vertrek 13.00 uur aan De Cirkel
 
Chrysanten doen ons vooral denken aan begrafenissen of dodenherdenkingen op het kerkhof, maar in het Verre Oosten staan deze bloemen voor geluk. Een uitstekende reden dus om deze verrassend veelzijdige bloem te komen ontdekken in de Japanse Tuin!
Deelnameprijs: 5,50 euro. Inschrijven verplicht.
 
Crea- en spelnamiddag
Maandag 22 oktober

Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Gratis deelname.
 
Rij vaardig
Dinsdag 23 oktober – 13.30 uur in De Cirkel
 
Autorijden is niet meer wat het geweest is en het zal nooit meer worden wat het was. Die evolutie gaat razend snel: de auto’s, het verkeer en de risico’s veranderen constant. Als bestuurder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Je krijgt van een rijlesgever tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden.
I.s.m. VSV
Deelnameprijs: 5 euro. Inschrijven verplicht.
 
Maandelijkse fietstocht
Donderdag 25 oktober –vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
route Kozen/Wijer
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)
 
Bloemschikken
- vrijdag 26 oktober om 13 uur
Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven verplicht
 
 
Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan!
 
Natuurpunt en de gemeente Herk-de-Stad willen de achteruitgang van wilde dieren en planten stoppen.
 
Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt het niet.
 
We hebben ook jouw hulp nodig!
 
Als iedere tuin natuurvriendelijk zou ingericht zijn, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht. Eigenaars van tuinen, tuintjes en balkons kunnen zo meehelpen om de biodiversiteit vooruit te helpen en tegelijk de klimaat opwarming te stoppen.
 
In onze eigen tuin helpen we zo de natuur én onszelf.
 
Vul dus voor 1 november de bestellijst in op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven. De winst van de actie investeert Natuurpunt in de natuur in jouw buurt. De plantjes kunnen op 17 november tussen 10 en 12 uur afgehaald worden aan de kerk van Schulen.
 
Natuurpunt kiest voor inheemse planten
Alle planten die aangeboden worden zijn inheemse soorten. Die soorten vestigden zich spontaan in onze streken na de laatste ijstijd en zijn extra goed aangepast aan onze weersomstandigheden.
 
Natuurpunt kiest voor“Plant van Hier”
Plantgoed met het label “Plant van Hier” is bovendien gegarandeerd afkomstig van zaad geoogst in eigen streek. Die planten zijn bovendien milieuvriendelijk geproduceerd enhebben genetisch materiaal dat belangrijk is voor onze lokale biodiversiteit.
 
Meer informatie krijg je via 011 24 60 20 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Rollerclub Spin it organiseert skate-event in sportcentrum Herkules
 
Disco verlichting, hippe beats, skate ramps en balanceren op vier wieltjes onder elke voet. Rollerclub Spin it komt naar sporthal Herkules!
Groter, vetter, leuker dan vorige edities.
Zet je skates, bescherming en helm al maar klaar, je wordt verwacht op zaterdag 27 oktober vanaf 17.30 uur. Alle leeftijden zijn welkom.
De toegang bedraagt 5 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig.
Rollerskates zijn ter plaatsen te huur voor 3 euro.
Ouders kunnen mee rollen of gezellig iets drinken in de cafetaria.