Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren • OCMW verhuurt twee parkeerplaatsen • Muzieknamiddag in De Cirkel • infosessie: Verkeersregels in je buurt • Bib: Kinderen van het eerste leerjaar en hun ouders verkennen samen de bibliotheek • Infoavond Life Delta • Davidsfonds: Proper en puur: lezing door Ilse Landuyt • Start2run-cursus • Toneelvoorstelling De perfecte vrouw tvv Kom op tegen Kanker • Gezinsbond: Lekkere lunch- en brooddoosgerechten

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren

Wonen in West-Limburg organiseert op dinsdag 21 maart om 19 uur in de parochiezaal van Schulen een infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren.

Tijdens deze infoavond komen verschillende onderwerpen aan bod. Je krijgt onder meer uitleg over het verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Het verhuurkantoor neemt het grootste deel van de (administratieve) taken op zich zodat je als eigenaar minder zorgen hebt. Het zorgt voor alle administratieve handelingen zoals de opmaak van een plaatsbeschrijving, de brandverzekering, het huurcontract en het toezicht op het onderhoud van de woning. Als verhuurder krijg je de woning altijd in dezelfde staat terug op het einde van de overeenkomst en je krijgt stipt je huur, ook als de woning niet verhuurd is of de huurder niet betaald heeft. Het sociaal verhuurkantoor vraagt in ruil aan de verhuurder geen commissieloon, maar wel een billijke huurprijs. Ga je je woning renoveren of verbouwen? Dan kom je misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Tijdens de infoavond krijg je een handig overzicht van de verschillende premies en de voorwaarden. Dubo Limburg komt dan weer uitleggen hoe zij jou kunnen helpen met je renovatie. Tenslotte wordt er nog even stilgestaan bij de rechten en plichten van de (ver)huurders. Na de uiteenzettingen van de sprekers kan je met een hapje en een drankje in de hand de infomarkt bezoeken. Je vindt er alle informatie over premies, eerste hulp bij duurzaam bouwenen, de verschillende sociale verhuurkantoren. Ook de juriste van het OCMW is aanwezig.

Inschrijven voor deze infoavond kan bij Wonen in West-Limburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 013 38 03 16.


OCMW verhuurt twee parkeerplaatsen

Het OCMW van Herk-de-Stad heeft twee vaste parkeerplaatsen te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 65 euro per maand.

De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis.  Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.
Interesse? Neem dan contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.


Muzieknamiddag in De Cirkel

Op maandag 20 maart is het muzieknamiddag in De Cirkel. Gil zorgt van 13 tot 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.


Verkeersregels in je buurt

Op dinsdag 14 maart kan je om 13.30 uur in De Markthallen naar de infosessie 'Verkeersregels in je buurt' georganiseerd door De Cirkel in samenwerking met de Seniorenadviesraad. Het verkeersreglement is omvangrijk en bestrijkt heel wat onderwerpen. Om door het bos de bomen te blijven zien, krijg je in deze workshop een selectie van wat je echt moet weten om je veilig in het verkeer te bewegen. De belangrijkste verkeersborden, wegmarkeringen en verkeersregels passeren de revue. Deze interactieve opleiding helpt je om je kennis van de verkeersregels terug op te frissen en de nieuwigheden te leren kennen. Moeilijke verkeerssituaties in je eigen omgeving komen zeker aan bod. Deelname is gratis. Meer info in De Cirkel: 013 52 26 64.

 


Kinderen van het eerste leerjaar en hun ouders verkennen samen de bibliotheek

Zit je zoon of dochter in het eerste leerjaar? Kom dan op woensdag 15 maart tussen 18 en 19 uur samen op een speelse manier kennismaken met het aanbod van de bibliotheek. Eerst moeten jullie allerlei toffe zoekopdrachten oplossen. Daarna kunnen de kinderen genieten van een leuk verhaaltje en de ouders van een drankje terwijl ze uitleg krijgen over de bibliotheekwerking. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Infoavond Life Delta op woensdag 8 maart

Natuurpunt De Vrienden van het Schulensbroek en de Minaraden van het kanton organiseren op woensdag 8 maart in De Markthallen om 20 uur een infoavond rond het Life Delta Project. Spreker is Chris Dictus van Natuurpunt.
De komende vijf jaar investeren de Vlaamse overheid en Europa 6,3 miljoen euro in de verdere ecologische ontwikkeling van de Demervallei. Het project verzekert de toekomst van enkele bijzondere dier- en plantensoorten zoals de kwartelkoning, de kamsalamander, de modderkruiper en de kruipend moerasscherm. De Demervallei met het Schulensbroek wordt zo de uitvalsbasis van waaruit kwetsbare soorten weer voet aan de grond kunnen krijgen in de rest van Vlaanderen.  Iedereen is van harte welkom op de infoavond.


Proper en puur: lezing door Ilse Landuyt

Het team van Davindsfonds Herk-de-Stad nodigt je op donderdag 9 maart om 20 uur in De Markthallen uit op de lezing ‘Proper en puur’ door Ilse Landuyt.

Een vrolijke geschiedenis van de persoonlijke hygiëne. Een verhaal van properheid, van bij de Grieken tot nu. Met hilarische, maar ook tragische details over wat er in de badkamer soms mis kan lopen. Waarom wasten de Grieken zich niet aan de lavabo? Waarom had Hendrik VIII veel te lange mouwen? Kent u dat verhaal van die liefdesbrief van Napoleon aan zijn Joséphine? Hoe proper was Brigitte Bardot? En u ?

Deelnameprijs: 5 euro voor leden van het Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Start2run-cursus: leren joggen voor beginners en gevorderden

Vanaf 28 maart kan je elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km) uur terecht aan de Finse piste in de Hurbroekstraat in Donk voor een Start2run-cursus.

Via een trainingsschema leer je onder deskundige begeleiding in tien weken vijf kilometer lopen aan één stuk of verleg je je grens van vijf naar tien kilometer zonder pauzes. Leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling te behalen. Na tien trainingsweken op de verlichte Finse piste in Donk wordt de lessenreeks afgerond met een test, diploma-uitreiking en een receptie.

Deelnameprijs: 15 euro, inclusief verzekering BA. Ter plaatse bij de eerste les te betalen. Vooraf inschrijven is verplicht: Jacqueline Booten 013 44 27 91 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. I.s.m. Viva


Toneelvoorstelling De perfecte vrouw ten voordele van Kom op tegen Kanker

Ga op vrijdag 17 maart naar het theater in De Markthallen en steun ‘Kom op tegen Kanker’. In het stuk ‘De perfecte vrouw’ maken Leo en Benny een lijst van eigenschappen voor de perfecte vrouw, de 'top tien' van beste kwaliteiten. Maar als deze zogenaamde 'perfecte vrouw' opeens voor de deur staat, merken de mannen al snel dat hun lijst hier en daar wat aangepast moet worden. Hilarische komedie van Norm Foster over de zoektocht naar de perfectie. Met Frank Harsdorf, Pascal Maetens en Karen Schroeven. De voorstelling start om 20.15 uur. Tickets kosten 15 euro. Een initiatief van de Gezinsbond Herk-de-Stad. Info en kaarten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Lekkere lunch- en brooddoosgerechten

De Gezinsbond Herk-de-Stad leert je op dinsdag 14 maart van 20 tot 22 uur in De Markthallen hoe je lekkere lunch- en brooddoosgerechten moet maken.

’s Middags gezond en lekker eten is niet altijd vanzelfsprekend. Een boterham met kaas, ham of confituur is vlug gemaakt, maar gaat ook vlug vervelen. Met een beetje planning kan het ook anders, je kan kiezen voor meer variatie in brood: volkoren, meergranen, pitabrood, ciabatta, wrap,… Je kan je broodje beleggen met gezonde zelfgemaakte groentespreads of je kan een salade of een smos eten. Leden betalen 4 euro per persoon, niet-leden 7 euro per persoon. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..