Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 10 oktober 2018

Gemeentelijk nieuws 10 oktober 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad Schoonmaken grafgedenktekens • Markthallen: Bas Birker • Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie • Activiteiten De Cirkel • Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan!

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven door PWA’ers
 
Ook dit jaar kan je de grafgedenktekens van overleden familieleden of vrienden laten schoonmaken door werknemers van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA). Per schoonmaakbeurt wordt een vergoeding van 6,20 euro gevraagd voor een graf met een oppervlakte van 1,44 vierkante meter. Per bijkomende vierkante meter komt daar nog eens 3,10 euro bij. Je aanvraag moet voor 22 oktober gebeuren bij de dienst Financiën in het stadhuis. Bij elke aanvraag dient een aanvraagformulier ingevuld te worden waarvoor we volgende gegevens nodig hebben: naam en voornaam van de overledene en de overlijdensdatum aangevuld met de ligging van het graf (grafnummer of beschrijving van de ligging vanaf de ingang van het kerkhof), de grootte en de materialen van de grafsteen. Na betaling wordt de opdracht gegeven aan de PWA’ers om de grafsteen te kuisen.
Meer informatie krijg je via 013 38 03 29.
 
Bas Birker
Woensdag 10 oktober om 20.15 uur in De Markthallen
 
Je moeder!
 
Acht jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.
 
Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de alcoholcontroles te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.
 
In Je moeder! beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en je moeder!
 
Nog nooit ging je zo graag naar je moeder! Logisch ook.
Want je moeder! was nog nooit zo grappig.
 
Humor – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro - <18 j: 8 euro
 
Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie
Maandag 29 t.e.m. woensdag 31 oktober, telkens van 9.30 tot 11.30 uur in
Sportcentrum Herkules
 
Schoolgaande kleutertjes van drie tot en met vijf jaar (de kleuters moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn) leren de basistechnieken van turnsport. De begeleiders van Dasfun Herk-de-Stad brengen ook andere motorische vaardigheden zoals klimmen, evenwicht en rollen aan.
Deelnameprijs: 15 euro, inclusief verzekering, deelnamebrevet en aandenken.
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 15 oktober is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. The Countryboys
zorgen tussen 13 en 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Uitstap
Chrysantenfestival Japanse Tuin Hasselt
Donderdag 18 oktober – vertrek 13.00 uur aan De Cirkel
 
Chrysanten doen ons vooral denken aan begrafenissen of dodenherdenkingen op het kerkhof, maar in het Verre Oosten staan deze bloemen voor geluk. Een uitstekende reden dus om deze verrassend veelzijdige bloem te komen ontdekken in de Japanse Tuin!
Deelnameprijs: 5,50 euro. Inschrijven verplicht.
 
Rij vaardig
Dinsdag 23 oktober – 13.30 uur in De Cirkel
 
Autorijden is niet meer wat het geweest is en het zal nooit meer worden wat het was. Die evolutie gaat razend snel: de auto’s, het verkeer en de risico’s veranderen constant. Als bestuurder is het niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. Je krijgt van een rijlesgever tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden.
I.s.m. VSV
Deelnameprijs: 5 euro. Inschrijven verplicht.
 
Maandelijkse wandeling
Herk-de-Stad/Schulen
Dinsdag 16 oktober - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro (incl. koffie en gebak)
 
Kooklessen
Vrijdag 19 oktober om 13.30 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Vooraf inschrijven verplicht.
 
Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan!
Natuurpunt en de gemeente Herk-de-Stad willen de achteruitgang van wilde dieren en planten stoppen.
 
Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt het niet.
 
We hebben ook jouw hulp nodig!
 
Als iedere tuin natuurvriendelijk zou ingericht zijn, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht. Eigenaars van tuinen, tuintjes en balkons kunnen zo meehelpen om de biodiversiteit vooruit te helpen en tegelijk de klimaat opwarming te stoppen.
 
In onze eigen tuin helpen we zo de natuur én onszelf.
 
Vul dus voor 1 november de bestellijst in op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven. De winst van de actie investeert Natuurpunt in de natuur in jouw buurt. De plantjes kunnen op 17 november tussen 10 en 12 uur afgehaald worden aan de kerk van Schulen.
 
Natuurpunt kiest voor inheemse planten
Alle planten die aangeboden worden zijn inheemse soorten. Die soorten vestigden zich spontaan in onze streken na de laatste ijstijd en zijn extra goed aangepast aan onze weersomstandigheden.
 
Natuurpunt kiest voor“Plant van Hier”
Plantgoed met het label “Plant van Hier” is bovendien gegarandeerd afkomstig van zaad geoogst in eigen streek. Die planten zijn bovendien milieuvriendelijk geproduceerd enhebben genetisch materiaal dat belangrijk is voor onze lokale biodiversiteit.
 
Meer informatie krijg je via 011 24 60 20 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .