Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 3 oktober 2018

Gemeentelijk nieuws 3 oktober 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Sponsorloop aan het Schulensmeer • Bib: Digi-assistent • Herkse kampioenen gezocht • Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie Activiteiten in De Cirkel • Donk Kermis • Speel Digital Duel en test uw digitale vaardigheden ! • Markthallen: Bas Birker • Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan! • Lezing over heupproblemen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Sponsorloop aan het Schulensmeer
Zondag is er een nieuwe editie van de Sponsorloop aan het Schulensmeer. Vertrek om 10.30 uur aan 't Vloot. Je kan kiezen uit een afstand van 5 of 7,5 kilometer. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 9 uur. Meer informatie krijg je op www.wereldraad.be. Ook dit jaar is de opbrengst van de Sponsorloop weer ten voordele van 11.11.11., voor een rechtvaardig migratiebeleid.
 
Digi-assistent
Donderdag 4 oktober – 14-15 uur
 
Thema’s
4 oktober: e-mail: maken van groepen, groeperen van berichten in mappen, beheren van mails. Verschil tussen webmail (bijv. gmail, ...) en providermail (bijv. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of @telenet.be)
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Herkse kampioenen gezocht
Ken je een Limburgse, Vlaamse, nationale of misschien wel Europese kampioen uit Herk-de-Stad nomineer hem dan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor de Herkse kampioenenviering op vrijdag 7 december in De Markthallen? Voor de aparte categorie ‘Sportverdienste’ komt iedereen in aanmerking die iets in de sport doet dat wel eens in de kijker gezet mag worden. Aan alle Herkse sportverenigingen met kampioenen en Herkenaren die een kampioenstitel behaalden, wordt gevraagd om hun prestaties door te geven voor 20 oktober. Vergeet ook niet alle informatie over de kampioenstitel en eventueel beeldmateriaal door te geven.
Klik op dit tekstelement om je tekst in te brengen.
 
Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie
Maandag 29 t.e.m. woensdag 31 oktober, telkens van 9.30 tot 11.30 uur in
Sportcentrum Herkules
 
Schoolgaande kleutertjes van drie tot en met vijf jaar (de kleuters moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn) leren de basistechnieken van turnsport. De begeleiders van Dasfun Herk-de-Stad brengen ook andere motorische vaardigheden zoals klimmen, evenwicht en rollen aan.
Deelnameprijs: 15 euro, inclusief verzekering, deelnamebrevet en aandenken.
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Crea- en spelnamiddag
Maandag 8 oktober
Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Gratis deelname.
 
Diefstal- en brandpreventie
Dinsdag 9 oktober – 13.30 uur in De Cirkel
Onze samenleving vandaag verschilt in veel opzichten van vroeger. Nieuws over criminaliteit en onveiligheid bereikt ons steeds sneller via de media. En hoe ouder we worden, hoe kwetsbaarder of onveiliger we ons vaak voelen. Tijdens deze infosessie wordt er door de preventieadviseurs uitleg gegeven rond diefstal- en brandpreventie. Ze geven je ook tips in het voorkomen van diefstal of brand. I.s.m. provincie Limburg
Gratis deelname. Inschrijven verplicht via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Uitstap
Chrysantenfestival Japanse Tuin Hasselt
Donderdag 18 oktober – vertrek 13.00 uur aan De Cirkel
Chrysanten doen ons vooral denken aan begrafenissen of dodenherdenkingen op het kerkhof, maar in het Verre Oosten staan deze bloemen voor geluk. Een uitstekende reden dus om deze verrassend veelzijdige bloem te komen ontdekken in de Japanse Tuin!
Deelnameprijs: 5,50 euro. Inschrijven verplicht.
 
Donk kermis
 
Vrijdag 5 oktober
18.00 uur: Donkse Afterwork kermis
Kantine SC Donk
Zaterdag 6 oktober
14.00 uur: wielerwedstrijd junioren
17.00 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke (samenwerking café De Smis en ’t Fluitketelke): Buitentapkraan en barbecue
Zondag 7 oktober
Met ’t Smisketelke: kermisontbijt, vooraf inschrijven.
14.30 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke: muzieknamiddag met live muziek van Renso, buitentapkraan en barbecue
Maandag 8 oktober
13.00: petanquetornooi
pleinen SC Donk
14.30 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke: buitentapkraan, koffie en taart en barbecue
 
Speel Digital Duel en test uw digitale vaardigheden !
Digital Duel is een interactieve en ludieke onlinetest. U neemt het op tegen "digital natives" voor wie digitalisering geen geheimen meer kent.
Kunt u met hen de strijd aangaan?
Doe de test en ontdek tot welke digitale generatie u behoort! U krijgt ook opleidingen aangeboden als u uw vaardigheden op dat vlak wilt verbeteren.
Digital Duel is een creatie van de FOD Economie en de Belgische Digital Champion, op initiatief van de minister bevoegd voor de Digitale Agenda.
 
Bas Birker
woensdag 11 oktober 2018 - 20.15 uur in De Markthallen
 
Je moeder!
 
Acht jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.
 
Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de alcoholcontroles te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.
 
In Je moeder! beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en je moeder!
 
Nog nooit ging je zo graag naar je moeder! Logisch ook.
Want je moeder! was nog nooit zo grappig.
 
Humor – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro - <18 j: 8 euro
 
Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan!
Natuurpunt en de gemeente Herk-de-Stad willen de achteruitgang van wilde dieren en planten stoppen.
 
Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt het niet.
 
We hebben ook jouw hulp nodig!
 
Als iedere tuin natuurvriendelijk zou ingericht zijn, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht. Eigenaars van tuinen, tuintjes en balkons kunnen zo meehelpen om de biodiversiteit vooruit te helpen en tegelijk de klimaat opwarming te stoppen.
 
In onze eigen tuin helpen we zo de natuur én onszelf.
 
Vul dus voor 1 november de bestellijst in op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven. De winst van de actie investeert Natuurpunt in de natuur in jouw buurt. De plantjes kunnen op 17 november tussen 10 en 12 uur afgehaald worden aan de kerk van Schulen.
 
Natuurpunt kiest voor inheemse planten
Alle planten die aangeboden worden zijn inheemse soorten. Die soorten vestigden zich spontaan in onze streken na de laatste ijstijd en zijn extra goed aangepast aan onze weersomstandigheden.
 
Natuurpunt kiest voor“Plant van Hier”
Plantgoed met het label “Plant van Hier” is bovendien gegarandeerd afkomstig van zaad geoogst in eigen streek. Die planten zijn bovendien milieuvriendelijk geproduceerd enhebben genetisch materiaal dat belangrijk is voor onze lokale biodiversiteit.
 
Meer informatie krijg je via 011 24 60 20 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Lezing over heupproblemen
Maandag 8 oktober - 14 tot 16.30 uur
 
Van een blokkerende heup tot ondraaglijke pijn aan de heup, een normaal leven leiden met een heupprobleem kan zeer moeilijk en belastend zijn. Je diepste wens is dan ook om opnieuw een leven als voorheen te kunnen leiden zonder heupklachten. Misschien kan de heuppraktijk dan wel de oplossing bieden?
 
Van consultatie tot heupoperatie, van fysiotherapie tot het leven met een heupprothese. Geneesheer-Orthopedist Kristoff Corten schetst een beeld van elke etappe van het proces. Ook de jongvolwassen heuppatiënt komt aan bod en operatietechnieken zoals bijvoorbeeld de ‘heupartroscopie’ worden in detail toegelicht. Een toelichting over de unieke wetenschappelijke opvolging en de betekenis voor de revalidatie is de afsluiter.
Deelname: 5 euro voor leden van Okra of Davidsfonds en 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering). Vooraf inschrijven is niet nodig.
Info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95
I.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad