Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 26 september 2018

Gemeentelijk nieuws 26 september 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Zot van Gezond en Dag van de Wijers Activiteiten in De Cirkel • Verkiezingsdebatten georganiseerd door Middenstandsraad en Jeugdraad • Markthallen: Def Americans (A tribute to Johnny Cash) • Gehar: Muzieknamiddag met Duo Ambro • Markthallen: Tentoonstelling van Pierre Dujardin • Donk kermis • Bib: Digi-assistent • Wandelclub Horizon Donk: Hollewegenwandeling • Herkse kampioenen gezocht

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Zot van Gezond en Dag van de Wijers 2018
 
Op zondag 30 september organiseert OSM Schulensmeer van 14 tot 17 uur i.s.m. de gemeenten Halen, Herk-de-Stad en Lummen ‘Zot van Gezond’. Dat is een openluchtmanifestatie aan het Schulensmeer in het kader van gezondheid. Het evenement kadert dit jaar bovendien in de vierde editie van De Dag van de Wijers, georganiseerd door Regionaal Landschap Lage Kempen. De Wijers is een uniek gebied in het hartje van de provincie Limburg, verspreid over zeven gemeenten. De vele vijvers en het omliggende landschap maken deze streek erg waardevol voor heel wat zeldzame dieren en planten.
 
Door de samenwerking is er tijdens ‘Zot van Gezond’ een bijzonder rijk aanbod aan activiteiten. Minder en meer geoefende waterratten kunnen kiezen uit een kajakzoektocht, surfen, zeilen, roeien of met een sup (stand up paddling) een stukje van de Demer ‘afpeddelen’. Belangrijk om weten is dat ook mensen met een beperking aan deze watersporten kunnen deelnemen!
Ben je niet zo watervast, dan stap je gewoon in de watertrein. Je kan die ontdekkingstocht echter ook maken met een zelfgemaakt vlot (workshops om 14 en 15 uur).
 
De leden van de lokale visclub leren je dan weer hengelen. Een gids vertelt alles over de uiteenlopende waterdiertjes die op en aan het meer leven. Op de roeiergometer kan je toch je roei-ervaringen testen zonder risico op een nat pak. Dat risico bestaat dan weer wel indien je niet via de klassieke voetgangersburg de Demer oversteekt, maar wel de speciaal aangelegde Apenbrug gebruikt. Uiteraard ontbreekt ook de kindergrime niet. Iets specialer is het Poëtisch Kapsalon waar iedereen die dat wil een grappig, eigenaardig, feestelijk, artistiek of donzig kapsel krijgt.
 
Geniet van een lekker drankje op het muziekterras met folkgroep Dalliance. Laat je meevoeren met één van de verhalen van de mysterieuze sprookjesboom. Pendel met de huifkar heen en weer tussen het Pompgemaal en ’t Vloot. Uiteraard is er ook de inmiddels klassieke markt met een mix van infostanden over zeer uiteenlopende gezondheidsthema’s en verkoopstanden van eerlijke en biologische producten.
 
Tot slot zijn er drie wandelingen die elk een ander aspect van de prachtige omgeving belichten. Om 9u ’s morgens vertrekt er een stiltewandeling. Hiervoor dien je op voorhand in te schrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Om 14.30 uur kan je in de beverwandeling de sporen van de bever volgen en om 15.30 uur vertelt een gids je graag welke grote veranderingen het Life Delta Project in petto heeft.
 
Het hele evenement is gratis. Er is een bewaakte fietsenparking. Iedere fietser ontvangt een gratis spotterskaart van De Wijers.
 
 
 
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Muzieknamiddag
Op maandag 1 oktober is het weer muzieknamiddag in De Cirkel. That’s Life zorgt tussen 13 en 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Diefstal- en brandpreventie
Dinsdag 9 oktober – 13.30 uur in De Cirkel
 
Onze samenleving vandaag verschilt in veel opzichten van vroeger. Nieuws over criminaliteit en onveiligheid bereikt ons steeds sneller via de media. En hoe ouder we worden, hoe kwetsbaarder of onveiliger we ons vaak voelen. Tijdens deze infosessie wordt er door de preventieadviseurs uitleg gegeven rond diefstal- en brandpreventie. Ze geven je ook tips in het voorkomen van diefstal of brand. I.s.m. provincie Limburg
Gratis deelname. Inschrijven verplicht via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
 
 
 
Verkiezingsdebatten georganiseerd door Middenstandsraad en Jeugdraad
 
Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen vinden er deze week twee verkiezingsdebatten plaats in Herk-de-Stad.
 
In De Markthallen is er op woensdag 26 september om 20 uur een groot debat met alle lijsttrekkers over jeugd, sport, cultuur, middenstand, verkeer,... Dit debat, georganiseerd door de Herkse Middenstandsraad, wordt gemodereerd door Yves Lambrix, politiek journalist bij Het Belang van Limburg.
 
Debattle wil dan weer dat jongeren zich in hun gemeente thuis voelen. En dus ook evenveel kunnen zeggen als thuis. De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 zijn de kans om als jongere je mening te geven. Welke wilde ideeën en stiekeme bezorgdheden wil je delen? Wat is jouw mening over dé toekomst van de gemeente? Op vrijdag 28 september vindt om 20 uur in Jeugdhuis XL een politiek debat plaats met de kopstukken van de Herkse politieke partijen. Moderator van dit debat dat georganiseerd wordt door de Jeugdraad is Christophe Stienlet. De toegang is gratis. Je kan bovendien tickets voor Phantasialand, een waardebon voor een etentje of een fuifbon winnen.
 
 
 
 
Def Americans (A tribute to Johnny Cash) in De Markthallen
 
Op zaterdag 29 september wordt in De Markthallen een eerbetoon aan Johnny Cash gebracht. Verwacht je vooral aan klassiekers die verschenen zijn op het SunRecords platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.
Een swingende demonstratie van de ‘Boom Chicka Boom’ sound in zijn meest pure vorm.
Aanvang om 20.30 uur
Tickets: VVK 15 euro via www.demarkthallen.be, kassa 17 euro
Staand concert!
i.s.m. Vriendenkring LL en t.v.v. MS-Liga Limburg
 
 
 
 
Muzieknamiddag met Duo Ambro
 
Gehar organiseert op dinsdag 2 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in De Markthallen een muzieknamiddag met Duo Ambro. Steyn zorgt voor een gastoptreden. Ambiance verzekerd.
De toegang is gratis.
Meer info krijg je in de De Cirkel via 013 52 26 64.
 
 
 
 
 
Tentoonstelling van Pierre Dujardin in De Markthallen
Nog tot 14 oktober 2018
 
Hasselaar Pierre Dujardin (1948) volgde de opleiding schilderen en beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt.
 
Zijn beeldhouwwerk is figuratief en wordt gekenmerkt door een specifiek coloriet. Hij gebruikt daarbij diverse materialen waaronder glasvezel, harsen, pigmenten, metaal, rubber, stof, papier, hout, glas, enz.
 
Zijn schilderijen zijn eerder abstract en hebben ook een kenmerkend coloriet. Vroeger was zijn werk redelijk structureel opgebouwd met geometrie en het verwerken van letters en teksten, tegenwoordig heeft hij deze structuren veelal verlaten. In de meeste schilderijen (acryl op canvas) is er collage verwerkt.
 
Naast beelden en schilderijen maakt hij ook wat hij noemt “sculpaints”, een combinatie van schilderwerk en sculptuur, meestal op wat kleinere panelen en weer gebruik makend van diverse materialen.
 
In maart 2008 werd hij de eerste laureaat van de 'Rodenbach Art Award'.
 
 
 
 
Donk kermis
 
Vrijdag 5 oktober
18.00 uur: Donkse Afterwork kermis
Kantine SC Donk
Zaterdag 6 oktober
14.00 uur: wielerwedstrijd junioren
17.00 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke (samenwerking café De Smis en ’t Fluitketelke): Buitentapkraan en barbecue
Zondag 7 oktober
Met ’t Smisketelke: kermisontbijt, vooraf inschrijven.
14.30 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke: muzieknamiddag met live muziek van Renso, buitentapkraan en barbecue
Maandag 8 oktober
13.00: petanquetornooi
pleinen SC Donk
14.30 uur: kermis met jeneverbar Scouts en Gidsen Donk
Met ’t Smisketelke: buitentapkraan, koffie en taart en barbecue
 
 
 
 
Digi-assistent
Donderdag 4 oktober – 10-11 uur
 
Thema’s
4 oktober: e-mail: maken van groepen, groeperen van berichten in mappen, beheren van mails. Verschil tussen webmail (bijv. gmail, ...) en providermail (bijv. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of @telenet.be)
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
 
 
 
Wandelclub Horizon Donk organiseert Hollewegenwandeling
Wandelclub Horizon Donk organiseert op zondag 30 september voor de 27ste keer een Hollewegenwandeling. Je kan vrij starten tussen 7 en 15 uur in het buurthuis van Zelk in de Liebroekstraat in Halen. Je kan kiezen uit afstanden van 5, 8, 10, 13, 15, 19 en 21 kilometer.
 
 
 
 
 
Herkse kampioenen gezocht
Ken je een Limburgse, Vlaamse, nationale of misschien wel Europese kampioen uit Herk-de-Stad nomineer hem dan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor de Herkse kampioenenviering op vrijdag 7 december in De Markthallen?
Voor de aparte categorie ‘Sportverdienste’ komt iedereen in aanmerking die iets in de sport doet dat wel eens in de kijker gezet mag worden.
Aan alle Herkse sportverenigingen met kampioenen en Herkenaren die een kampioenstitel behaalden, wordt gevraagd om hun prestaties door te geven voor 20 oktober.
Vergeet ook niet alle informatie over de kampioenstitel en eventueel beeldmateriaal door te geven.