Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Vacature De Cirkel • Bib: Leesclub Leesgezelle(n) • Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen • Activiteiten in De Cirkel

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Vacature dienstencentrum De Cirkel

Het stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van:  

een beambte dienstencentrum,  prestatieverhouding 19/38 -  contract onbepaalde duur

Jobinhoud:
Als beambte dienstencentrum sta je in voor :

- het uitbaten van de cafetaria (opnemen bestellingen, bediening, aanvullen achter toog, afwas)
- het beheer van de kassa
- het dagelijks onderhoud van het dienstencentrum (toiletten, lokalen administratie, cafetaria en omgeving)
- een vlotte communicatie met bezoekers, collega’s en diensthoofd
- een kwalitatieve uitvoering van je taken rekening houdend met de richtlijnen inzake, hygiëne, milieu en welzijn op het werk
- het verlenen van hulp bij de activiteiten georganiseerd in of door het dienstencentrum
- het uitvoeren van een aantal administratieve taken ivm het uitbaten van de cafetaria (voorraadbeheer en bestellingen).

Meer informatie: www.herk-de-stad.be/economie/vacatures


Leesclub Leesgezelle(n)

donderdag 23 februari – 20 uur in lokaal 12 De Markthallen

Leesclub De Leesgezelle(n) bespreekt het boek “Elegant als een egel” van Muriel Barbery. Tussen een conciërge in een appartementengebouw en een 12-jarige bewoonster ontstaat een bijzondere verstandhouding. Wie graag een exemplaar wil van dit boek om het samen met de andere Leesgezelle(n) te komen bespreken, kan hiervoor een mailtje sturen naar de bibliotheek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen is welkom.


Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen

Donderdag 23 februari om 20 uur in De Markthallen

De oudervereniging van de Vrije Basisschool Sint-Jan Berbroek organiseert samen met de directie en het leerkrachtenteam van de school in het kader van een antipestcampagne de lezing ‘Pesten kan niet’. Met de lezing 'Pesten kan niet!' zet Gie Deboutte jou op weg om het wat, hoe en waarom van pestgedrag tussen kinderen en jongeren beter te doorgronden. 

Gie Deboutte verduidelijkt het waarom en waartoe van (cyber)pestgedrag en gaat van daaruit op zoek naar de beste manieren om pestgedrag te doen stoppen. Jongeren, ouders en leerkrachten vernemen wat ze best wel en niet kunnen doen om pestgedrag te voorkomen of ongedaan te maken. De keuze voor klare taal en een verbindende of herstelgerichte aanpak staat daarbij vooraan. Pesten stoppen doe je nooit alleen.

Gie Deboutte is stafmedewerker en trainer bij Leefsleutels. Hij is tevens actief bij de Dienst Studentenbeleid van de UCLL en engageert zich ook als voorzitter van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Gie Deboutte publiceerde artikels en boeken over thema’s als pesten en cyberpesten. In 2011 werd hij door Pax Christi Vlaanderen genomineerd tot ambassadeur voor de vrede.

De inkom bedraagt 3 euro. Tickets en info: www.tegenpesten.tk. Ook ter plaatse kan je nog tickets kopen.


Activiteiten in De Cirkel

Bloemschikken
dinsdag 28 februari om 13 uur

Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.

Kostprijs: 5 euro. Graag vooraf inschrijven.