Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 12 september 2018

Gemeentelijk nieuws 12 september 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Prieeltjesfeesten Maand van de Sportclub • Herkse Sportnacht • Vormingsavond voor alerte ouders • Activiteiten in De Cirkel • Verkoop azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker • Vinzwemmen in het Schulensmeer • Bewegen voor personen met een fysieke beperking • Davidsfonds: ‘Vers geperst’

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Prieeltjesfeesten 2018
 
zondag 23 september 2018 - 13-17 uur
 
 
Een stoere namiddag voor de hele familie
 
Thema piraten
 
Familievoorstelling ‘Zeeboenk’ van Theater FroeFroe (6+)
 
Monster aan voor deze nieuwe voorstelling van Froefroe voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen).
 
Trek je zuidwester wat dieper over uw oren, stop je pijp met gedroogd zeewier en neem nog een gulzige beet van je ranzige tweebak.
Landrotten en zoetwatermatrozen blijven beter aan land.
 
Heb je zeebenen, welkom aan boord en geniet van de zeelucht, proef het zout op je lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoog opspatten over de boeg. Laat je zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn.
 
De Papegaaienshow (4+)
 
Piraat Sascha en zijn slimme papegaaien doen allerlei trucjes zoals fietsen, rolschaatsen, kanon afschieten, de vlag hijsen, steppen, puzzelen enzovoort.
Ontdek de intelligentie van deze mooie ara’s!
Kinderen mogen na de show gratis op de foto met een papegaai.
 
Locatie: Park Olmenhof, Pikkeleerstraat 14 (bij heel slecht weer in De Markthallen)
 
Met creatieve workshops en animatie voor kinderen van vier tot twaalf jaar.
Verkleed komen als piraat mag, maar moet niet.
Gratis toegang!
 
Dienst Jeugd i.s.m. De Markthallen
 
Maand van de Sportclub september 2018
 
Welke sportclub zit jou als gegoten?
Elk jaar in de maanden mei en september organiseert Sport Vlaanderen samen met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale clubs de ‘Maand van de Sportclub’. Ook in onze gemeente verwelkomen diverse deelnemende clubs je in september met een leuk programma dat je de kans geeft om hun sporttak aan den lijve te ondervinden. Heb je een sportclub in gedachten die je altijd al eens beter wilde leren kennen? Grijp dan je kans… en je sportschoenen! Kijk uit naar het volledige programma op www.herk-de-stad.be/maandvandesportclub.
 
Herkse Sportnacht
 
Vrijdag 14 september, van 17 tot 23 uur in sportcentrum Herkules
 
Je kan kennismaken met de werking en activiteiten van de Herkse indoor sportclubs en het aanbod van de dienst Sport. Er zijn ook heel wat leuke sportactiviteiten, demo’s en initiaties. De verantwoordelijken van de aanwezige clubs geven je graag alle informatie over de werking van hun club.
 
Er zijn groepslessen: piloxing, pilates, kickboxx, … Maar ook rustigere sporten zoals yoga en pilates komen aan bod.
 
‘Cooling down’ kan aan de cava- en cocktailbar, waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker gaat.
 
Vormingsavond voor alerte ouders met drie workshops
 
Op dinsdag 18 september kan je om 19.30 uur in De Markhallen naar een vormingsavond voor alerte ouders en andere opvoeders. Je kan kiezen uit workshops: EHBO bij jonge kinderen, seksueel getint gedrag bij jongere kinderen en drugs- en alcoholpreventie bij jongeren.
Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 41 81.
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Herk-de-stad app
Donderdag 13 september – 13.30 uur in De Cirkel
 
Je kan het beste wat onze gemeente te bieden heeft beleven in één innovatieve applicatie: de Herk-de-Stad-app. De gratis Herk-de-Stad-app bundelt informatie van de stadsdiensten, handelaars, horeca, bedrijven, verenigingen, zorgverstrekkers en organisaties in één praktische app! Maar hoe gebruik je deze app, waar en hoe vind je ze? Tijdens dit infomoment leer je alles over de app.
Gratis deelname. Inschrijven verplicht.
 
Kooklessen
Vrijdag 14 september om 13.30 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Vooraf inschrijven verplicht.
 
Bloemschikken
dinsdag 18 september om 13 uur
Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro. Vooraf inschrijven verplicht
 
Crea- en spelnamiddag
Maandag 17 september
Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Gratis deelname.
 
V-test, je energiecontract vergelijken
Dinsdag 25 september - 14.00 uur in De Cirkel
 
Elektriciteit en aardgas zijn duur. Misschien ben je al lang klant bij dezelfde leverancier en bestaat er een goedkoper contract voor jou. Een deskundige doet samen met jou de V-test van de VREG. Met die test kunnen we objectief de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken. Hij leert je ook hoe we daarna vlot van leverancier kunnen veranderen. Breng de jaarafrekening van gas en elektriciteit mee zodat je de V-test meteen op jouw situatie kan toepassen.
Deelnameprijs: 5 euro. Inschrijven verplicht.
 
 
Verkoop azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker
 
In Herk-de-Stad worden deze week azalea’s verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vrijwilligers gaan deur aan deur en zullen dit weekend aan supermarkten staan om de typische Kom op tegen Kanker-plantjes te verkopen. Elke verkochte azalea maakt écht een verschil. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder meer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. De vrijwilligers in Herk-de-Stad hopen 800 plantjes aan de man te brengen. Een plantje kost 7 euro.
 
Vinzwemmen in het Schulensmeer
 
In het Schulensmeer kan je op zondag 16 september zwemmen met vinnen. Je kan kiezen uit afstanden van 100 en 1000 meter (13 uur) of 2000 en 4200 meter (13.30 uur). Er is een briefing om 12.30 uur in Het Vloot. De prijsuitreiking is voorzien om 16.30 uur. Inschrijven kan via Jos Leemans: 0478 48 56 86 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Bewegen voor personen met een fysieke beperking
 
Op dinsdag 18 september start het project ‘Blij(f) in Beweging’ opnieuw op. Mensen met een fysieke beperking kunnen elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur in Sportcentrum Herkules terecht voor een aangepast bewegingsprogramma. Ook personen die na een revalidatieprogramma een gezond beweegpatroon willen opbouwen of onderhouden zijn welkom.
Deelnameprijs: 20 euro per tienbeurtenkaart, verzekering inbegrepen. Geïnteresseerden mogen altijd een gratis proefles meemaken.
 
Davidsfonds organiseert ‘Vers geperst’
 
Op zondag 16 september organiseert Davidsfonds Herk-de-Stad/Rummen naar jaarlijkse gewoonte ‘Vers geperst’, een kennismakingmoment met het nieuwe aanbod boeken en cd’s voor het lidmaatschap.
Leden en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom in zaal 11 van De Markthallen van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur om die boeken en cd’s in te kijken en zich bij een drankje te laten informeren over wat het Davidsfonds zijn leden zoal te bieden heeft.