Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 1 augustus 2018

Gemeentelijk nieuws 1 augustus 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Met De Lijn naar Pukkelpop • Fietszoektocht “gluren bij de buren” • MTB-Toerrit door Herker- en Demervallei • Rolstoelbasketbaltornooi met validen • Seniorennamiddag met een feestmaaltijd en muziek • Life DElta: mobiele tentoonstelling en begeleide wandeling in Schulensbroek.

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Met De Lijn naar Pukkelpop
 
Stippel jouw heenreis uit met de routeplanner
Via www.delijn.be/routeplanner kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken om vanuit Herk-de-Stad naar Hasselt of Kiewit te reizen. Geraak je niet rechtstreeks met de bus in Kiewit, reis dan naar Hasselt station en stap daar over op de external shuttle (pendelbus). Die brengt je tot bij het festivalterrein of tot op de camping. Op vertoon van een geldig PKP18-ticket is je busreis vanuit Herk-de-Stad naar Kiewit (ook met overstap) trouwens helemaal gratis.
Met de nachtbus terug van Pukkelpop naar Herk-de-Stad
 
Na afloop van de festivaldag kan je ook weer met de bus terug thuis geraken. Want dankzij de financiële tussenkomst van het stadsbestuur en van de provincie Limburg legt De Lijn ook dit jaar weer nachtbussen in van Kiewit naar Herk-de-Stad.
 
Festivalgangers uit Herk-de-Stad kunnen gratis van gebruik maken van:
PKP nachtbus 299
Kiewit – Herk-de-Stad – Linkhout (Lummen) – Diest
 
Deze nachtbus van Kiewit naar Herk-de-Stad rijdt op:
Donderdag 16 augustus – vertrek in Kiewit om 02.30 uur
Vrijdag 17 augustus – vertrek in Kiewit om 02.30 uur
Zaterdag 18 augustus – vertrek in Kiewit om 01.30 uur (!)
 
Stopplaatsen in Herk-de-Stad
Nachtbus 299
 
Herk-de-Stad
Berbroek Veiling
 
Berbroek Bosstraat
 
Berbroek Sint-Jorislaan kruispunt
 
Berbroek Steenweg
 
Schulen Weg op Beringen
 
Hasseltsesteenweg
 
Klooster
 
Zeven Heldenlaan
 
Donk Grote Baan
 
Donk Pastorijstraat
 
 
Meer info vind je hier: www.delijn.be/pukkelpop
 
Fietszoektocht “gluren bij de buren”
 
Nog tot en met zaterdag 15 september kan je deelnemen aan de zoektocht “gluren bij de buren” van Toerisme Herk-de-Stad. Je steekt de gemeentegrenzen over om op ontdekking te gaan in Halen en Lummen.
De route is ongeveer 25 km lang en de vragen zijn geschikt voor het hele gezin. Neem dus zeker deel en beleef een bijzondere vakantiedag.
Deelnemingsformulieren kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Toerisme Herk-de-Stad en brasserie Olmenhof.
 
MTB-Toerrit door Herker- en Demervallei
 
Mountainbikeclub ‘PalmZondag’ en de dienst Sport organiseren op woensdag 15 augustus de achttiende editie van de MTB-Toerrit doorheen de Herker- en Demervallei. De Mountainbike-toerrit is geschikt voor zowel de startende recreant als voor zij die graag met wat meer pit het MTB-parcours willen afleggen. Het traject is met respect voor de natuur uitgebouwd en uitermate afwisselend én tegelijk technisch uitdagend. Je kan kiezen uit een route van 30 kilometer (één bevoorrading) of routes van 40, 50 of 60 kilometer (twee bevoorradingen). Nieuw is dat er dit jaar voor het eerst in wijzerzin gereden wordt en dat er voor de lange afstanden uitgeweken wordt richting de kanaalzone in Genenbos. Alle afstanden passeren dit jaar in en om de unieke bostracks van het MPI Sint-Ferdinand. Dit gedeelte van het parcours wordt jaarlijks exclusief voor deze MTB-Toerrit uitgewerkt en is enkel toegankelijk op 15 augustus. Deelnemen kost 5 euro (inclusief sportongevallenverzekering). Kinderen tot twaalf jaar rijden gratis. Inschrijven kan van 8 tot 10.30 uur in de sporthal in de Manestraat in Schulen. Meer info: www.palmzondag.blogspot.com.
 
Rolstoelbasketbaltornooi met validen
 
Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 26 augustus in samenwerking met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen.
De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue en vanaf 12 uur kan je buiten genieten van muziek.
Inschrijven voor de barbecue of het tornooi kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels of online via www.hubolimburgunitedonwheels.be
 
Seniorennamiddag met een feestmaaltijd en muziek
 
De Seniorenadviesraad en De Cirkel organiseren op zaterdag 15 september in de feestzaal op de campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de jaarlijkse Seniorennamiddag. De deuren gaan open om 11.30 uur. Je geniet er van een heerlijke feestmaaltijd, muziek door ’t Kafkoor en er zijn toespraken. ’t Kafkoor brengt gekende en geliefde nummers vanaf de jaren ‘60. Uiteraard ontbreken de vele meezingers niet. Tijdens de pauze is er nog koffie en taart. De toegang bedraagt 5 euro. kaarten zijn nog tot 7 september te koop in de De Cirkel. Meer info krijg je via 013 52 26 64 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Life DElta: mobiele tentoonstelling en begeleide wandeling in Schulensbroek.
 
De Demerdelta is een samenvloeiingsgebied waar sinds eeuwen vele beken uit Limburg en Brabant samenkomen om een uniek en weids overstromingslandschap te vormen. De mens drukte in de loop der tijd sterk zijn stempel op dit landschap. Naast het hooien van graslanden, probeerde hij ook de watertoevloed te bedwingen.
Dit eeuwenlang landgebruik leverde een unieke planten- en dierenrijkdom op die Europa vandaag zeer hoog inschat en beschermt.
 
Life Delta is een project gefinancierd met Europees geld voor de verbetering van leefgebieden van bedreigde soorten. Een door de mensen gemaakt landschap zal opnieuw door mensenhanden worden aangepakt.
Vanaf 2019 starten er grote en ingrijpende werken in Schulensbroek. Als je wilt weten wat er precies gaat gebeuren en waarom, kom dan zeker op zondag 26 augustus een kijkje nemen in het Bezoekerscentrum Schulensmeer, Demerstraat 60 in Lummen.
Vanaf 14uur kom je via een mobiele tentoonstelling en een wandeling met een gids door het gebied alles te weten over de grootse werken die de volgende jaren gaan uitgevoerd worden.

www.natuurpunt.be/pagina/life-delta