Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 4 juli 2018

Gemeentelijk nieuws 4 juli 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Test BE-Alert • Verbod op kampvuren • Dienst Burgerzaken in zomervakantie woensdagnamiddag gesloten • Kleinkunstzangfeest • Bib: Digi-assistent • Prieelconcert met Radio Negra • Zuid-Afrikaanse avond • Voetbalbeker van Groot-Herk • Activiteiten in de Cirkel

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Test BE-Alert op 5 juli 2018
 
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente sinds {maand jaar} over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.
 
Grootschalige test op 5 juli
Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook onze gemeente doet mee. {Al onze} inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via {sms, telefoon of e-mail} het volgende testbericht ontvangen: Test BE-Alert gemeente {XXX}. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be
Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.
 
Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.
 
Registreer je
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli!
 
Verbod op kampvuren in Limburg
 
Alle bomen en planten staan er zeer droog bij. Sinds zondag geldt code rood voor brandgevoeligheid in Limburg.
Om het risico op een brand te beperken is het vanaf vandaag bij politiebesluit verboden om een kampvuur te maken in Limburg.
Daarnaast roepen we op om het gezond verstand te gebruiken:
✔️ Wees voorzichtig bij gebruik van BBQ, vuurkorven en fakkels
✔️Doof sigaretten in zand
✔️Parkeer je warme wagen niet in hoog, dor gras
✔️Bel dadelijk 112 bij brand
 
Dienst Burgerzaken in zomervakantie woensdagnamiddag gesloten
 
In de zomervakantie is de dienst Burgerzaken op woensdagnamiddag gesloten. Je kan er op maandag van 14 tot 19.30 uur en van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur terecht. Via www.herk-de-stad.be kan je de meeste attesten en documenten ook dag en nacht digitaal aanvragen. Vergeet ook niet dat de gemeentediensten gesloten zijn op woensdag 11 juli (Vlaamse Feestdag).
 
Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Kleinkunstzangfeest
 
Herk-de-Stad viert op zondag 8 juli de Vlaamse feestdag. De activiteiten starten om 10 uur met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. De viering wordt opgeluisterd door het zangkoor Sint-Martinus. Aansluitend op de eucharistieviering vindt rond 11 uur in De Markthallen een groot Kleinkunstzangfeest plaats. Na het zangfeest worden alle aanwezigen rond 12.30 uur nog getrakteerd op een drankje. De toegang is gratis.
 
Digi-assistent
 
Op donderdag 5 juli houdt digi-assistent Willy Notelaers van 10 tot 11 uur spreek uur in de bibliotheek.De thema's die aan bod komen zijn: werken met zoomit, betalingen online, e-mailbijlages downloaden naar welbepaalde mappen.
 
De digi-assistent vraagt dat je je eigen toestel meebrengt (laptop of tablet) met de nodige wachtwoorden.
 
Donderdag 12 juli 2018: Prieelconcert met Radio Negra
 
Het Gentse Radio Negra bestaat tien jaar en verkondigt het evangelie volgens Manu Chao. Ze coveren nummers als Mr. Bobby, Que Hora Son, Me Gustas Tu, Clandenstino… maar voorzien ze van een geheel eigenzinnige twist en mixen ze met bekende tunes van Bob Marley, The Specials, Buena Vista Social Club…
Radio Negra is reggae, ska en rumba.
Wie een concert van Radio Negra bijwoonde wéét: Radio Negra is energie, feest, ambiance!
 
t.v.v. Limburgs Kankerfonds
 
Locatie: Park Olmenhof
Terras open met food & drinks: 19.00 uur
Optreden: 20.30 uur
Gratis toegang!
 
Zuid-Afrikaanse avond in Berbroek
 
In Parochiaal Centrum ’t Schel vindt op vrijdag 6 juli om 20 uur een Zuif-Afrikaanse avond plaats.
 
Acht studenten uit Zuid-Afrika bezoeken onze streek en willen ons graag vertellen over de geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, taal, godsdienst, enz. Ze brengen ook hun prachtige land in beeld. Maar vooral ook veel belangrijke tips en informatie voor degenen die er eens op vakantie naar toe willen gaan. Waar je op moet letten en welke plaatsen de moeite waard zijn. Verder is er een taalquiz, verschillende muzikale bijdragen èn kan je proeven van typische Zuid-Afrikaanse hapjes en wijn.
 
Voetbalbeker van Groot-Herk
 
De eerste elftallen van de Herkse voetbalclubs (Donk, Amandina, BS Sport en Herk FC) nemen het op zondag 22 juli op de terreinen van Amandina VC tegen elkaar op in een tornooi met als inzet de voetbalbeker van Groot-Herk.
 
Programma:
Voorrondewedstrijden (2x30 minuten en 10 minuten pauze).
13.30 uur: SC Donk – Herk FC
15.00 uur: Amandina VC – BS Sport
 
Finalewedstrijden (2x30 minuten en 10 minuten pauze).
16.30 uur: Verliezers van voorrondewedstrijden voor de 3de en de 4de plaats.
18.00 uur: Winnaars van voorrondewedstrijden voor de 1ste en de 2de plaats.
 
Alle voetballiefhebbers en –sympathisanten van harte welkom op het jaarlijks voetbalevent op en van eigen bodem!
 
Activiteiten in de Cirkel
 
Kom mee dansen en zingen op volgende namiddagen:
Maandag 9 juli: Franky Grey
De muzieknamiddagen vinden plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis!
 
Maandelijkse wandeling
Halen - Donk
Dinsdag 24 juli - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro (incl. koffie en gebak)
 
Fietstochten
Route Schimpen/Terkoest
Donderdag 5 juli - vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (incl. koffie en koek)