Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 27 juni 2018

Gemeentelijk nieuws 27 juni 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Kleinkunstzangfeest • Bib: Digi-assistent • Prieelconcert met Radio Negra • Zuid-Afrikaanse avond

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Kleinkunstzangfeest
 
Herk-de-Stad viert op zondag 8 juli de Vlaamse feestdag. De activiteiten starten om 10 uur met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. De viering wordt opgeluisterd door het zangkoor Sint-Martinus. Aansluitend op de eucharistieviering vindt rond 11 uur in De Markthallen een groot Kleinkunstzangfeest plaats. Na het zangfeest worden alle aanwezigen rond 12.30 uur nog getrakteerd op een drankje. De toegang is gratis.
 
Digi-assistent
 
Op donderdag 5 juli houdt digi-assistent Willy Notelaers van 10 tot 11 uur spreek uur in de bibliotheek.De thema's die aan bod komen zijn: werken met zoomit, betalingen online, e-mailbijlages downloaden naar welbepaalde mappen.
 
De digi-assistent vraagt dat je je eigen toestel meebrengt (laptop of tablet) met de nodige wachtwoorden.
 
Donderdag 12 juli 2018: Prieelconcert met Radio Negra
 
Het Gentse Radio Negra bestaat tien jaar en verkondigt het evangelie volgens Manu Chao. Ze coveren nummers als Mr. Bobby, Que Hora Son, Me Gustas Tu, Clandenstino… maar voorzien ze van een geheel eigenzinnige twist en mixen ze met bekende tunes van Bob Marley, The Specials, Buena Vista Social Club…
Radio Negra is reggae, ska en rumba.
Wie een concert van Radio Negra bijwoonde wéét: Radio Negra is energie, feest, ambiance!
 
t.v.v. Limburgs Kankerfonds
 
Locatie: Park Olmenhof
Terras open met food & drinks: 19.00 uur
Optreden: 20.30 uur
Gratis toegang!
 
Zuid-Afrikaanse avond in Berbroek
 
In Parochiaal Centrum ’t Schel vindt op vrijdag 6 juli om 20 uur een Zuif-Afrikaanse avond plaats.
 
Acht studenten uit Zuid-Afrika bezoeken onze streek en willen ons graag vertellen over de geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, taal, godsdienst, enz. Ze brengen ook hun prachtige land in beeld. Maar vooral ook veel belangrijke tips en informatie voor degenen die er eens op vakantie naar toe willen gaan. Waar je op moet letten en welke plaatsen de moeite waard zijn. Verder is er een taalquiz, verschillende muzikale bijdragen èn kan je proeven van typische Zuid-Afrikaanse hapjes en wijn.