Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 6 juni 2018

Gemeentelijk nieuws 6 juni 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Schoolstraat wordt vernieuwd • Subsidie zwaluwkolonies • Activiteiten 'De Cirkel' • Bib: Kinderen eerste leerjaar maken kennis met bibliotheek & Spreekuur Digi-assistent • Broederlijk Delen: Klimaatwandeling en boerderijbezoek • Mysterieuze midzomervertelwandeling • Harmonieorkest zoekt muzikanten

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Schoolstraat wordt vernieuwd
 
De Schoolstraat wordt vanaf maandag 11 juni volledig vernieuwd. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en er worden nieuwe watergreppels geplaatst.
De aannemer zal de bestaande watergreppels en fundering opbreken, nieuwe fundering en nieuwe watergreppels plaatsen, de bestaande bermverhardingen aanpassen en een nieuwe toplaag in asfalt plaatsen.
De werken worden in drie fases uitgevoerd en starten ter hoogte van de Rode Kruisstraat. In een eerste fase wordt er vanaf 11 juni gedurende vermoedelijk vijf werkdagen aan de kant van de pare huisnummers gewerkt. De volgende vijf werkdagen wordt in de tweede fase aan de kant van de onpare huisnummers gewerkt. Tijdens de werken zijn de opritten van de woningen niet bereikbaar. Er kan wel geparkeerd worden aan de overkant van de weg.
De derde en laatste fase van de werken wordt vermoedelijk na het bouwverlof uitgevoerd. De aannemer moet dan nog de bestaande wegverharding affrezen en een nieuwe toplaag in asfalt aanbrengen. Na deze werken ligt de Schoolstraat er weer als nieuw bij.
Indien tijdens de werken mocht blijken dat het huisvuil niet kan opgehaald worden door de ophaaldiensten, zal de Technische Dienst-Uitvoering zelf het huisvuil komen ophalen.
 
Subsidie voor het in stand houden van zwaluwkolonies
 
De huiszwaluw houdt niet van nieuwe en gerenoveerde gebouwen, waardoor het aanbod aan potentiële nestplaatsen de laatste decennia sterk verminderd is.
De boerenzwaluw voelt zich thuis in landbouwgebieden, waar hij in het open landschap op zoek kan gaan naar voedsel. Door de hervormingen in de Vlaamse landbouw wordt het voor de boerenzwaluw echter steeds moeilijker om een goede nestplaats te vinden.
Beide soorten staan op de Vlaamse rode lijst dan ook geregistreerd als ‘kwetsbaar’ (huiszwaluw) en ‘achteruitgaand’ (boerenzwaluw).
We hebben in Herk-de-Stad stilaan de traditie om iets te doen aan de achteruitgang van deze vogels en mogen hierbij rekenen op de medewerking van de bevolking. We willen de welwillenden belonen met een subsidie, indien er effectief zwaluwen aanwezig zijn in de woning of het bedrijf.
Subsidiebedrag
Je ontvangt een subsidie voor de aanwezigheid van huis- of boerenzwaluwen. Deze bedraagt 20 euro voor één of twee nesten, 35 euro voor drie tot en met zes nesten en 50 euro voor zeven of meer nesten.
Je kan de aanvraag voor deze premie indienen uiterlijk 15 juli. Het aanvraagformulier kan je vinden op www.herk-de-stad.be/zwaluwnesten of bij de dienst Leefmilieu.
Klik op dit tekstelement om je tekst in te brengen.
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Kom op maandag 18 juni van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. DJ Paul zorgt voor de muziek. De toegang is gratis.
 
Rondleiding serviceflats residentie De Bleuk
 
Donderdag 14 juni – vertrek om 13.45 uur aan De Cirkel
Residentie De Bleuk beschikt over 23 assistentiewoningen die voorzien zijn van alle modern comfort. Elke woning bestaat uit een modern ingerichte keuken en badkamer, woonkamer en slaapkamer. Tijdens de rondleiding neem je een kijkje in de kamers en achteraf krijg je een kopje koffie en een stuk taart aangeboden. Gratis deelname.
Inschrijven verplicht vóór 7 juni.
 
Maandelijkse wandelingen
Webbekoms Broek
Dinsdag 19 juni - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro (incl. koffie en gebak)
 
Kinderen eerste leerjaar maken kennis met bibliotheek
Spreekuur Digi-assistent
 
Digi-assistent Willy Notelaers vertelt op donderdag 7 juni om 10 uur in de bibliotheek over hoe programma’s te installeren en te verwijderen. Uiteraard kan je bij hem ook terecht voor andere vragen. Indien mogelijk, wel graag even vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Breng zeker je eigen toestel mee.
 
 
Mysterieuze midzomervertelwandeling
zaterdag 23 juni, 19-21 uur in park Olmenhof

Midzomernacht… wanneer de alledaagse wereld plots magisch voelt. Waar
boomelfen je helpen, misschien. Daar woont de onbereikbare Meikoningin. Verhalen over een Groene man. En een notendop waar alle wijsheid in zit verstopt.
Lien Van Camp, een gedreven vertelster met een passie voor de plantenwereld, neemt je mee op reis langs Keltische mythen, oude gebruiken en rare weetjes. Ze is opgeleid als bard en als storycarrier in de School of Myth. Oude verhalen raken iets ouds in ons waar we terug naar op zoek zijn: verbinding, eenvoud en oorsprong.
"Als Lien vertelt, zit je helemaal in haar verhaal. De tijd vliegt ongemerkt voorbij op reis in wonderbaarlijke soms mysterieuze werelden. Meeslepend, verrassend, ontroerend, en grappig."

Voor wie: van 7 tot 107 jaar
Van 19u tot 21u, met midzomerdrankpauze
Bijdrage: 7 euro bij inschrijving voor 10 juni, nadien 10 euro (Magisch Midzomerdrankje inbegrepen!)
Inschrijven via www.toerismeherkdestad.be, telefonisch op 013 55 38 11 of bij Toerisme Herk-de-Stad.
 
Harmonieorkest zoekt muzikanten
 
Je bespeelt een instrument of je hebt dit vroeger gedaan? Dan ben jij de persoon die het Herks Harmonieorkest zoekt.
Wat is er mooier dan musiceren in groep, samen nieuwe stukken instuderen en deze uit voeren voor een publiek? Daarom nodigt het Herks Harmonieorkest je uit om kennis te maken met het orkest. Dat bestaat uit een groep van een veertigtal enthousiaste muzikanten van twaalf tot tachtig jaar. Het orkest repeteert op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in de jeugdlokalen aan de Guldensporenlaan (langs de politie). Wil je een keer mee repeteren? Kom dan op vrijdag 8 juni naar de open repetitie. Samenkomst om 19.30 uur voor een woordje uitleg. Om 20.15 uur speel je dan mee en wie weet word je wel door de microbe gebeten en zien we je snel terug.