Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 16 mei 2018

Gemeentelijk nieuws 16 mei 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Ophaling PMD en tuin- en snoeihout pas donderdag • Toni Coppers vertelt over schrijfproces • HERK LOOPT!  • Gemeentediensten gesloten op maandagen 21 en 28 mei • 1ste Herkse Popraad • Kinderen eerste leerjaar maken kennis met bibliotheek • Infoavond zwanger worden • Infosessie voor kandidaat brandweervrijwilligers • Ijscafé bij KVLV Schulen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Ophaling PMD en tuin- en snoeihout pas donderdag

Het pmd en tuin- en snoeihout wordt in onze gemeente niet vandaag woensdag 16 mei maar op donderdag 17 mei opgehaald.

Vandaag betogen de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB in Brussel tegen de pensioenhervormingen van de regering. Door deelname van medewerkers van de ophaaldienst Renewi aan deze actie kunnen op woensdag niet alle voorziene ophaalrondes correct uitgevoerd worden. Hierdoor zal de ophaalronde in Herk-de-Stad verschoven worden van woensdag 16 mei naar donderdag 17 mei.


Toni Coppers vertelt over schrijfproces

Toni Coppers komt op donderdag 17 mei om 20 uur in De Markthallen op uitnodiging van het Davidsfonds vertellen over het schrijfproces. Toni Coppers is een Vlaamse schrijver en scenarist. Hij werd vooral bekend door zijn misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. In 2014 won Coppers de Hercule Poirotprijs voor zijn boek Dood water. Later kreeg hij de Hercule Poirot-publieksprijzen voor De vleermuismoorden en De hondenman. In opdracht van vtm werd de Liese Meerhout-serie in Antwerpen verfilmd tot een tv-serie, getiteld Coppers. Tijdens de lezing krijg je op een heel toegankelijke, audiovisueel ondersteunde manier inzicht in het schrijfproces. Hoe de schrijver verhalen en boeken bedenkt, waar hij zijn inspiratie haalt, en waarom hij nu net dat genre zo graag schrijft. Je leert ook hoe een echt moordonderzoek loopt, hoe speurders van Moordzaken werken, hoe het lab op zoek gaat naar sporen en DNA, enz.

De toegang bedraagt 7 euro.


HERK LOOPT! voor goede doel

Het uniek concept van Herk Loopt! op zondag 20 mei met onder meer professionele tijdsmeting en prijzengeld voor de winnaars en snelste passanten door het Olmenhof wordt aangehouden en verder verfijnd.

Bovendien schenkt de organisatie de opbrengst van de Kinderloop dit jaar integraal aan Kom op tegen Kanker. Met het oog op een optimale sportbeleving is er voor de deelnemers aan de 5 of 10 km een mooi en veilig loopparcours met een uitgebreide bevoorrading en randanimatie uitgestippeld.

Voor de winnaars wordt prijzengeld voorzien en elke loper maakt kans op een extra prijs voor zijn of haar snelste passage door het park Olmenhof, een wedstrijd binnen de wedstrijd dus. 

Praktisch:

Start en aankomst op de Markt
14.00 uur: Kinderloop 300 meter (voor kinderen tot zes jaar, deelnameprijs 3 euro)
14.15 uur: Kinderloop 1000 meter (voor kinderen van zeven tot twaalf jaar, deelnameprijs 3 euro)
15.00 uur: Impact 5 km (voorinschrijvingsprijs tot zondag 13 mei: 8 euro, ter plaatse inschrijven: 10 euro)
16.00 uur: Runners Lab 10 km (voorinschrijvingsprijs tot zondag 13 mei: 8 euro, ter plaatse inschrijven: 10 euro)

Meer info en inschrijvingen: www.herkloopt.be

I.s.m. Joggingclub Kannemie en vzw Runner’s High


Gemeentediensten gesloten op maandagen 21 en 28 mei

De gemeentediensten zijn gesloten op maandag 21 mei (Pinkstermaandag) en 28 mei (kermismaandag).
Op www.herk-de-stad.be helpen we je graag 24 uur op 24 verder.


Muzikanten, dj-s en producers uit Herk-de-Stad: laat jullie horen!

Samen met Poppunt organiseert het gemeentebestuur voor de eerste keer een Popraad in Herk-de-Stad. Het doel van deze namiddag is om de noden, wensen, dromen en ideeën van muzikanten, dj’s en producers te weten te komen zodat het gemeentebestuur kan werken aan een ijzersterk muziekbeleid.

Op zaterdag 26 mei is iedereen om 15 uur van harte welkom in Jeugdhuis XL voor de Popraad. Een gezellig gesprek over de resultaten van een grootschalige enquête en een brainstorm over het muziekbeleid, met achteraf een frisse pint.


Kinderen eerste leerjaar maken kennis met bibliotheek

Omdat boeken bijdragen tot de ontwikkeling van fantasie, woordenschat, algemene kennis en omdat oefenen zeer belangrijk is om goed te leren lezen, worden alle kinderen van het eerste leerjaar samen met hun ouders uitgenodigd op woensdag 30 mei voor een speelse kennismaking met de bibliotheekcollectie. Van 18 tot 18.30 uur worden de kinderen en ouders aan het werk gezet met toffe zoekopdrachten. Om 18.30 uur luisteren de kinderen naar een verhaaltje, terwijl de ouders uitleg krijgen over de werking van de bibliotheek. Inschrijven voor 28 mei via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Infoavond zwanger worden

Je wil zwanger worden maar wat moet je nu doen? Wanneer ben je het meest vruchtbaar? Mag je bepaalde dingen niet eten als je zwanger wil worden? En wat als je eenmaal zwanger bent? Op dinsdag 29 mei geven professionele zorgverleners van het Jessa Ziekenhuis en de huisartsenkring Wendelen een antwoord op deze en nog vele andere vragen in De Markthallen in Herk-de-Stad. Iedereen is van harte welkom van 19 tot 21 uur.

Deelname is gratis.

19.00 uur: Verwelkoming
19.10 uur: Vruchtbaarheid en de menstruele cyclus, Dr. Sofie Hulsbosch, fertiliteitsarts, Jessa Ziekenhuis
19.30 uur: Preconceptionele counseling, Dr. Annick Scheurs, gynaecoloog, Jessa Ziekenhuis
19.50 uur: Echografie in de zwangerschap, Dr. Hilde Vandecruys, gynaecoloog, Jessa Ziekenhuis
20.10 uur: De rol van de huisarts tijdens de zwangerschap, Dr. Inge Adam, huisarts, Huisartsenkring Wendelen
20.30 uur: Infosessies voor zwangeren, Sindy Vrachten, hoofdvroedvrouw Jessa


Infosessie voor kandidaat brandweervrijwilligers

De brandweer van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is op zoek naar jongeren die brandweer(m/v) (in bijberoep) willen worden.

Wil jij ook bij de brandweer komen? Kom dan op dinsdag 22 mei om 19:30 uur naar de infosessie in de brandweerpost Herk-de-Stad.

Je komt er meer te weten over:
- wat je moet doen om bij de brandweer te komen
- of je dit kunt combineren met een andere job of je studie (Ja!)
- of je ook iets verdient als vrijwilliger (ja!)
- de proeven voor het federaal geschiktheidsattest

Je krijgt de kans om een aantal sport- en handvaardigheidsproeven zelf al eens uit te testen.

Je krijgt de gelegenheid om met echte brandweermensen te praten, om de kazerne en de materialen te ontdekken.

Meer info op www.zuidwestlimburg.be/nieuws/aanwerving-vrijwilligers.


Ijscafé bij KVLV Schulen

De afdeling Schulen van KVLV Vrouwen met Vaart organiseert op zaterdag 19 mei aan parochiezaal ‘De Schieleneer’ een ijscafé. Van 14 tot 17.30 uur kan je er van een ijsje of een lekkernij komen genieten. Bij mooi weer is er een buitenterras.

In het ijscafé heb je de keuze uit een selectie ijscoupes en pannenkoeken. Na het eten van een ijsje of pannenkoek kan je rondneuzen op de weggeefstand en naar huis gaan met een handtas, sjaaltje , juweel of een goed boek.