Herk-de-Stad.info!

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 2 mei 2018

Gemeentelijk nieuws 2 mei 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Openbare verkoop brandhout en andere materialen • Vacature: projectcoördinator Wonen in West-Limburg • Muzieknamiddag in De Cirkel • Smikkeltochten • Open ateliers Herkse kunstenaars • 1ste Herkse Popraad • VormingPlus: Gratis geld voor iedereen • Wielerwedstrijd nieuwelingen • 12de Wilfried Cretskens Classic

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Openbare verkoop brandhout en andere materialen

Het gemeentebestuur organiseert op zaterdag 5 mei om 10 uur in het gemeentelijk magazijn een openbare verkoop van brandhout en andere materialen en voorwerpen waaronder fietsen. De volledige lijst met te koop aangeboden materialen vind je terug op www.herk-de-stad.be.
De te koop aangeboden loten kunnen in het gemeentelijk magazijn bezichtigd worden op de dag van de verkoop vanaf 9 uur, op woensdag 2 mei van 14.30 tot 15.30 uur en op vrijdag 4 mei van 9 tot 11 uur. De loten brandhout zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg.

Meer info: Dienst Leefmilieu: 013 38 03 06 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Vacature: projectcoördinator Wonen in West-Limburg

Het Stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van een (m/v) projectcoördinator in het kader van het project Wonen in West-Limburg.

niveau A1a-A3a – voltijds – contract van 1 jaar met kans op verlenging

Jobinhoud:
Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de vooropgestelde doelstellingen van de interlokale vereniging (Herk-de-Stad en Lummen), m.n. het verbeteren en uitbouwen van de regionale samenwerking omtrent wonen en dit door middel van

 • Zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod;
 • Het organiseren van het lokaal woonoverleg;
 • Werken aan de kwaliteit van het woningpatrimonium en de woonomgeving;
 • Informeren, adviseren en begeleiden van inwoners met woonvragen;
 • Ondersteunen van de lokale private huurmarkt.

Profiel :

 • Je hebt een diploma dat toegang geeft tot niveau A (master of gelijkgesteld).
 • Je hebt bij voorkeur functiegerichte kennis m.b.t. de doelstellingen van het project
 • Je hebt ervaring met beleidsgericht, projectmatig werken en het aansturen van een team
 • Je bent een doorzetter met een open mind die vlot de reeds lopende projecten kan verderzetten.
 • Je werkt zelfstandig,  nauwgezet en klantgericht

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om ervaring op te doen in een uitdagende en boeiende functie.
 • Een salarispakket op A-niveau (geïndexeerde bruto maandwedde min. €3.046,98 - max. €5.361,85).
 • Een uitgebreide en flexibele vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding, ...
 • Aanleg werfreserve

Interesse ?

Bezorg je motivatiebrief - met uitgebreid cv en kopie van de gevraagde diploma’s - aan het College van burgemeester en schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of via e-mail (vraag ontvangstbevestiging) naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 16 mei 2018.
Meer informatie over de functie-inhoud en het examenprogramma vind je op www.herk-de-stad.be/economie of bij de dienst personeel (013 78 09 56 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )
 

Streefdata: schriftelijke proef (2 juni 2018) en mondelinge proef (8 juni 2018).


Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 7 mei van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. DJ eddy zorgt voor de muziek.
De toegang is gratis.


Deelnamebandjes Smikkeltochten te koop vanaf 3 mei

De Smikkeltochten, de jaarlijkse fietstocht ten voordele van Kom op tegen Kanker, bestaan dit jaar tien jaar. De feesteditie vindt plaats op zondag 24 juni met vertrek tussen 13 en 14.30 uur op de speelplaats van de Sint-Martinusscholen, campus Amandina (ingang via Oude Tramweg). Vanaf 3 mei, dus iets later dan oorspronkelijk aangekondigd, kan je in sportcentrum Herkules, De Markthallen, De Cirkel, in het gemeentehuis en bij de Herkse wielertoeristenclubs je deelnamebandje in voorverkoop kopen.

De Smikkeltochten zijn ook dit jaar weer goed voor twee fietstochten gespekt met onderweg en op de eindstop ‘feestelijke’ smikkelhapjes en -drankjes. Kies je voor de 30 kilometer dan zijn er onderweg twee tussenstops en kan je genieten van drie smikkels. Ga je voor de 60 kilometer dan mag je je verwachten aan drie tussenstops en vier smikkels. Er is plaats voor 500 fietsers. Deelnamebandjes zijn nog tot 20 juni in voorverkoop verkrijgbaar. In voorverkoop betaal je 6 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 14 jaar. Als er op 24 juni zelf nog kaarten aan de kassa verkrijgbaar zijn dan betaal je hiervoor 8 euro per volwassene en 3 euro per kind.


Open ateliers Herkse kunstenaars

Nog tot en met 6 mei is het de Week van de Amateurkunsten (WAK). EnkeleHerkse kunstenaars zetten de deuren van hun atelier open. Iedereen die wil, van de echte kunstliefhebber tot de gewone nieuwsgierige, wordt uitgenodigd om bij de deelnemende kunstenaars binnen te stappen.

Het volledige programma en een handig kaartje met de exacte locaties vind je op www.herk-de-stad.be/expo

Tombola tijdens de WAK!

Als bezoeker maak je kans op een kunstwerk van één van de deelnemende kunstenaars. De tombolaformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende open ateliers.

Kunstenaars

Zat 5/5

Zon 6/5

Liliane Vanholst

14-18 uur

14-18 uur

Martine Bervoets

14-18 uur

14-18 uur

Liliane Rooman & Wim Ides

14-18 uur

14-18 uur

Bart Bosmans

14-18 uur

14-18 uur

Marleen Piron & Ludo Brans

14-18 uur

14-18 uur

Christine Claes & Marleen Rodiers

 

14-18 uur

Alfons Vanhaeren

14-18 uur

14-18 uur

Eliane Kunnen

 

14-18 uur


Muzikanten, dj-s en producers uit Herk-de-Stad: laat jullie horen!

Samen met Poppunt organiseert het gemeentebestuur voor de eerste keer een Popraad in Herk-de-Stad. Het doel van deze namiddag is om de noden, wensen, dromen en ideeën van muzikanten, dj’s en producers te weten te komen zodat het gemeentebestuur kan werken aan een ijzersterk muziekbeleid.

Om de Popraad zo goed mogelijk op muzikanten af te stemmen, vragen we specifiek aan de muzikanten om voor zondag 13 mei een korte enquête in te vullen via https://poppunt.typeform.com/to/N2tjcf.

Op zaterdag 26 mei is iedereen om 15 uur van harte welkom in Jeugdhuis XL voor de Popraad. Een gezellig gesprek over de resultaten en een brainstorm over het muziekbeleid, met achteraf een frisse pint.


Gratis geld voor iedereen

Vormingplus Limburg organiseert op dinsdag 15 mei om 19.30 uur in De Markthallen een lezing over ‘gratis geld voor iedereen’.

Stel je voor dat een basisinkomen een recht werd: iedereen krijgt een maandelijkse toelage, zonder voorwaarden en genoeg om van te leven. Meteen stellen zich allerlei vragen. Is een basisinkomen haalbaar en zinvol? Zullen mensen nog wel werken? Wat zullen ze doen met die vrijgekomen tijd? Is het betaalbaar, zo'n basisinkomen voor iedereen? Wat gebeurt er dan met onze kinderbijslag of pensioenen? We verkennen de kansen en uitdagingen van zo'n systeem, hier bij ons en wereldwijd. Begeleiding door professor politieke wetenschappen Yannick Vanderborght.

Toegang: 5 euro Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.


Wielerwedstrijd voor nieuwelingen

De Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op donderdag 10 mei een wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Herk-de-Stad. De start is om 14.30 uur aan garage Hanegreefs op de Diestersteenweg. Het parcours is 69 kilometer lang, goed voor 18 ronden.
Parcours:  Diestersteenweg - Dokter Vanweddingenlaan - Pikkeleerstraat - Rummenweg - Grote Hoolstraat - Keernestraat - Diestersteenweg.


12de Wilfried Cretskens Classic

Hemelvaartsdag donderdag 10 mei wordt de twaalfde editie van de Wilfried Cretskens Classic, een semiklassieker voor wielertoeristen, georganiseerd door WTC Berkentrappers. Je fietst doorheen de Kempen en Haspengouw en kan kiezen uit afstanden van 60, 80, 100, 130 of 160 kilometer. De familierit is 35 kilometer lang. Inschrijven kan in sportcentrum Herkules van 7 tot 10 uur voor de 100, 130 en 160 kilometer en voor de andere afstanden tot 11 uur. Toiletten en douches zijn aanwezig. Meer info krijg je via 0475 97 29 32 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .