Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 25 april 2018

Gemeentelijk nieuws 25 april 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Dinsdag 1 mei gemeentediensten gesloten • Openbare verkoop brandhout en andere materialen • Activiteiten in De Cirkel • Smikkeltochten • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Bloesemfietsen en bloesemwandelen • Open ateliers Herkse kunstenaars • Sint-Martinusfeest: urban run en festival

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Dinsdag 1 mei gemeentediensten gesloten

De gemeentediensten zijn gesloten op dinsdag 1 mei (Feest van de Arbeid). Het stadhuis is op maandag 30 april gewoon open van 14 tot 19.30 uur. De Markthallen, De Cirkel en de dienst Sport zijn wel gesloten op maandag 30 april.


Openbare verkoop brandhout en andere materialen

Het gemeentebestuur organiseert op zaterdag 5 mei om 10 uur in het gemeentelijk magazijn een openbare verkoop van brandhout en andere materialen en voorwerpen waaronder fietsen. De volledige lijst met te koop aangeboden materialen vind je terug op www.herk-de-stad.be.
De te koop aangeboden loten kunnen in het gemeentelijk magazijn bezichtigd worden op de dag van de verkoop vanaf 9 uur, op woensdag 2 mei van 14.30 tot 15.30 uur en op vrijdag 4 mei van 9 tot 11 uur. De loten brandhout zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg.

Meer info: Dienst Leefmilieu: 013 38 03 06 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Activiteiten in De Cirkel
Fietstocht naar Diest
Donderdag 26 april –vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)

Muzieknamiddag in De Cirkel
Kom op maandag 7 mei van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. DJ eddy zorgt voor de muziek.
De toegang is gratis.

Uitstap Koninklijke Serres Laken en Train World Schaarbeek
Dinsdag 8 mei – vertrek om 8.30 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

In de lente gaan de Koninklijke Serres van Laken drie weken open voor het grote publiek. Dé kans om de vele unieke bloemen en planten te ontdekken, net als de prachtige architectuur van Alphonse Balat. De meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld zijn hier verzameld. Kom mee genieten van de betoverende kleuren en overweldigende parfums!

Na een bezoek aan de serres gaat de reis richting Schaarbeek voor een lunch gevolgd door een bezoek aan Train World, het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. Je ontdekt er de rijke collectie historische locomotieven en rijtuigen van de Belgische spoorwegen. Train World combineert het boeiende verhaal van de trein door de eeuwen heen met een blik op de toekomst.

Deelnameprijs: 25 euro (lunch niet inbegrepen)
Inschrijven verplicht vóór 1 mei via 013 52 26 64.


Deelnamebandjes Smikkeltochten te koop vanaf 3 mei

De Smikkeltochten, de jaarlijkse fietstocht ten voordele van Kom op tegen Kanker, bestaan dit jaar tien jaar. De feesteditie vindt plaats op zondag 24 juni met vertrek tussen 13 en 14.30 uur op de speelplaats van de Sint-Martinusscholen, campus Amandina (ingang via Oude Tramweg). Vanaf 3 mei, dus iets later dan oorspronkelijk aangekondigd, kan je in sportcentrum Herkules, De Markthallen, De Cirkel, in het gemeentehuis en bij de Herkse wielertoeristenclubs je deelnamebandje in voorverkoop kopen.

De Smikkeltochten zijn ook dit jaar weer goed voor twee fietstochten gespekt met onderweg en op de eindstop ‘feestelijke’ smikkelhapjes en -drankjes. Kies je voor de 30 kilometer dan zijn er onderweg twee tussenstops en kan je genieten van drie smikkels. Ga je voor de 60 kilometer dan mag je je verwachten aan drie tussenstops en vier smikkels. Er is plaats voor 500 fietsers. Deelnamebandjes zijn nog tot 20 juni in voorverkoop verkrijgbaar. In voorverkoop betaal je 6 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 14 jaar. Als er op 24 juni zelf nog kaarten aan de kassa verkrijgbaar zijn dan betaal je hiervoor 8 euro per volwassene en 3 euro per kind.


Spreekuur Digi-assistent

Digi-assistent Willy Notelaers vertelt op donderdag 3 mei om 10 uur in de bibliotheek over het maken van een backup. Uiteraard kan je bij hem ook terecht voor andere vragen. Indien mogelijk, wel graag even vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Breng zeker je eigen toestel mee.


Bloesemfietsen en bloesemwandelen in Herk-de-Stad

Toerisme Herk-de-Stad organiseert op 29 april bloesemfietsen en bloesemwandelen. Je kan starten tussen 10 en 15 uur op de Markt of in de Amandinazaal in Schakkebroek. Op beide plaatsen kan je inschrijven voor de fietstochten van 18, 32 of 47 kilometer. Bloesemwandelingen starten uitsluitend aan de Amandinazaal. Meer info krijg je bij Toerisme Herk-de-Stad via 013 55 38 11 of www.toerismeherkdestad.be.


Open ateliers Herkse kunstenaars

Van 27 april tot en met 6 mei is het de Week van de Amateurkunsten (WAK). Vijftien Herkse kunstenaars zetten de deuren van hun atelier open. Iedereen die wil, van de echte kunstliefhebber tot de gewone nieuwsgierige, wordt uitgenodigd om bij de deelnemende kunstenaars binnen te stappen. Tijdens de weekends van 28 en 29 april en 5 en 6 mei kan je het allemaal zelf zien en beleven! Het volledige programma en een handig kaartje vind je op www.herk-de-stad.be/expo

Tombola tijdens de WAK!

Als bezoeker maak je kans op een kunstwerk van één van de deelnemende kunstenaars. De tombolaformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende open ateliers.


Sint-Martinusfeest met urban run en festival in de stad

Een urban run, een festival in de stad en pop-ups verspreid over de hele stad. Dat zijn de ingrediënten van het Sint-Martinusfeest editie 2018 op vrijdag 27 april, een evenement georganiseerd door de Sint-Martinusscholen i.s.m. De Markthallen en vele andere partners van Herk-de-Stad. Ontdek op de website www.sint-martinusfeest.be door welke gebouwen je kan lopen tijdens de Urban Run. Ben je niet zo’n loper? Kies er dan voor om gezellig te genieten van de vele optredens op het hoofdpodium of langs het wandelparcours. Ben je meer een Bourgondiër of kuier je graag langs standjes? Bezoek dan tal van pop-ups uitgebaat door onze leerlingen.

Nieuw dit jaar:
•    Wandelroute voor zij die ook willen genieten van kunst en cultuur maar dit liever al wandelend willen opsnuiven!
•    Kinderopvang voor de allerkleinsten, tot zeven jaar. Bestel je tickets voor de Urban Run online en geef aan of je van de kinderopvang wenst
      gebruik te maken.

Praktisch
•    Afstand: 5 km of 8 km  - VVK: 6 euro - Kassa: 8 euro
      Startsein: 19 uur, afhalen nummers: tussen 18 en 18.45 uur. Late beslissers: inschrijven kan nog tussen 18u en 18u45 op de startplaats
•    Startplaats: speelplaats Sint-Martinusscholen, Veerarts Strauvenlaan 5, Herk-de-Stad