Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 4 april 2018

Gemeentelijk nieuws 4 april 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Tentoonstelling Roeland Kotsch • TTC Schulen zoekt ex-leden voor viering vijftigjarig bestaan • Buitenspeeldag • Qrios campus Sint-Martinus: nieuwe cursussen • Activiteiten in De Cirkel

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Spreekuur Digi-assistent in de Bib

Donderdag 5 april – 10 uur in de bibliotheek

Digi-assistent Willy Notelaers heeft het over powerpoint en diensten en mogelijkheden in de cloud.

Bevestig vooraf even je komst via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Als je een specifieke vraag hebt, mag je die ook vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Tentoonstelling Roeland Kotsch

van 8 tot 29 april in De Markthallen

Roeland Kotsch (geboren 1953, woont en werkt in Linden) is vooral bekend als grafisch kunstenaar. Hij is op zoek naar raakvlakken tussen kosmologie en mythologie, tussen wetenschap en religie. Hij ontwikkelt hoofdzakelijk cyclische projecten, nauw verbonden met emotionele gebeurtenissen in een bepaalde periode. Zijn werk getuigt van zijn filosofische, literaire en artistieke belangstelling. De bewuste keuze voor de traditionele expressievormen van de grafische kunst beschouwt hij als een uitdrukkelijk artistiek en sociaal statement.

Openingsuren: op maandag van 9 tot 19 uur, andere werkdagen van 9 tot 17 uur, behalve op vrijdagnamiddag en op zondag van 14 tot 17 uur.


TTC Schulen zoekt ex-leden voor viering vijftigjarig bestaan

Het seizoen 2018-2019 is voor tafeltennisclub Schulen het 50ste seizoen waarin aangetreden wordt in de diverse competities van de KBTTB en later onder de verantwoordelijkheid van de VTTL - Vlaamse Tafeltennisliga!

De club zoekt nu zoveel mogelijk mensen die aangesloten waren bij de club om hen uit te nodigen voor de viering van het jubileum.

Was je ooit lid van de club, of ken je mensen die ooit aangesloten waren, mail dan je mailadres naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !!!

Indien de datum concreter gaat worden, krijg je van de club een uitnodiging.

Op de foto:

Foto:
Boven: grootvader Nicolas Paulissen
Boven midden: Louis Coemans en Lothar Coemans (vader van Nico)
Onder: Raoul Gijbels (grootvader van Milan) en huidig voorzitter Jos Reynders uiterst rechts.


Buitenspeeldag met supertoffe attracties en activiteiten

Woensdag18 april van 14 tot 17 uur

Tijdens de Buitenspeeldag worden kinderen van drie tot twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en te sporten. Het grasveld aan sportcentrum Herkules wordt omgetoverd tot een uitdagende speelweide met hopen leuk speelmateriaal. Nieuw dit jaar is dat kinderen met of zonder ouders tussen 14 en 17 uur vrij in en uit mogen lopen. De dienst Jeugd zorgt voor begeleiding bij de attracties en de activiteiten maar de ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.


Qrios campus Sint-Martinus start in april met enkele nieuwe cursussen.

Op woensdag 18 april start een nieuwe lessenreeks ‘Outdoor Cooking’.

Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende barbecuetechnieken in acht lessen. Je leert de barbecue op een andere manier kennen dan dat je gewoon bent. Je werkt met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ's. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza's. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt kunnen maken?

Inschrijven: http://www.qrios.be/opleidingen/culinair/andere-opleidingen/koken/outdoor-cooking.html

 

Tapas, street & fingerfood

Vanaf vrijdag 20 april kan je de nieuwe lessenreks tapas, street en fingerfood volgen.

Streetfood, fingerfood, tapas en snelle maaltijden uit het vuistje hebben een uitstekende reputatie. Met heerlijke vers bereide en pittige kleine gerechten voor onderweg, voor een snelle hap thuis, voor een picknick of voor een hip feestje of receptie is dit een kleurrijke module met tal van leuke hapjes waar je niet  aan kunt weerstaan om er onmiddellijk in te bijten. Het is een perfecte mix van een regionale en internationale keuken en tegelijkertijd een weerspiegeling van diverse culturen.

Inschrijven: http://www.qrios.be/opleidingen/culinair/andere-opleidingen/koken/tapas,-street-en-fingerfood.html

Info: 013 33 88 98, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of www.qrios.be


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 9 april van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. DJ Paul Putzeys zorgt voor de muziek. De toegang is gratis