Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Officiële opening centrum Donk • Activiteiten in De Cirkel • Herks kunstenkabinet • Raymond van het Groenewoud • Moving Mix • Werkwinkel Herk-de-Stad • Vredesmars op 1 oktober in Herk-de-Stad • Wielerwedstrijd junioren in Donk • Tweedehandsbeurs Gezinsbond Herk-de-Stad • Sponsorloop rond het Schulensmeer • Petanquetornooi petanqueclub 'De venne' • Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Officiële opening centrum Donk

Het centrum van Donk is volledig vernieuwd. En dat wordt op zondag 25 september gevierd met een officiële opening. Iedereen is van harte welkom.

Programma:
10 uur
• Eucharistieviering in O.L.V. Geboortekerk

10.45 uur
• Verwelkoming
• Technische toelichting
• Inhuldiging beeld Robrecht van Haspengouw
• Officiële inhuldiging centrum met aansluitend inzegening
• Receptie

Muzikale omlijsting door Harmonie Sint-Martinus. Voor de kinderen is er een springkasteel en zijn er volksspelen.

12.30 uur en 15 uur
Rondleiding door tentoonstelling ‘Historische kadering Robrecht van Haspengouw en zijn betekenis voor Donk’ door André Smeets in de O.L.V.Geboortekerk. Ook rondleidingen op zondag 2 oktober (Donk kermis) om14 en 16 uur.


Activiteiten in De Cirkel

Fietstocht
Donderdag 22 september – route Scherpenheuvel – vertrek om 12.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek).

Bloemschikken in De Cirkel
Dinsdag 27 september - 13 uur
Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto. Deelnameprijs: 5 euro.


Herks kunstenkabinet in De Markthallen

Nog tot en met 9 oktober wordt De Markthallen omgetoverd tot een Herks Kabinet: alle 113 kunstwerken worden verzameld en tentoongesteld in De Markthallen. Een unieke kans om de gemeentelijke kunstcollectie in zijn geheel te bewonderen. De tentoonstelling is geopend tijdens werkdagen van 9 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Herks Kunstenkabinet - Nocturnes
Als de schemer valt, toont een kunstwerk een ander gezicht. Dwaal daarom samen met CBK-leden André Smeets, Flor Bruninx, Ivo Grosemans, Bert Weyens en Stefaan Deprez door De Markthallen tijdens verschillende nocturnes en krijg de ontstaansgeschiedenis, anekdotes en andere verhalen te horen bij de kunstwerken. Elke nocturne wordt afgesloten met een glaasje. Welkom op donderdag 22 september, woensdag 28 september en dinsdag 4 oktober, telkens vanaf 20 uur. Inschrijven voor één van de nocturnes via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 013 35 99 56.

25K – HdS 1991-2016 Catalogus kunstbezit Herk-de-Stad
Het gemeentelijke kunstbezit werd in woord en beeld gebundeld in een mooi verzorgde uitgave. Een kort biografisch verhaal voorziet elk werk van een beknopte context. Deze uitgave kost 50 euro en is te koop in De Markthallen.


Raymond van het Groenewoud in De Markthallen

Raymond van het Groenewoud staat op donderdag 29 september om 20.15 uur in De Markthallen met zijn voorstelling ‘Kreten en gefluister’. Raymond geheel alleen, aan zijn piano. Zonder andere muzikanten. De liedschrijver. De Dromer. "Mama, kijk, zonder handen.”
Tickets kosten in voorverkoop 17 euro, aan de kassa bestel je 20 euro. Jongeren tot 18 jaar betalen 7 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be.


Maak kennis met verschillende sporten tijdens Moving Mix

Nog tot vrijdag kan je je kind inschrijven voor Moving Mix. Dat is een wekelijkse sportacademie voor kinderen uit het lager onderwijs in Sportcentrum Herkules. Van oktober tot december maken ze gedurende acht woensdagen van 13.30 tot 15 uur kennis met badminton, volleybal, tafeltennis en taekwondo. Ideaal voor kinderen die nog niet goed weten welke sport ze willen beoefenen én een leuke kennismaking met de lokale sportclubs. Deelnemen kost 32 euro. Inschrijven kan via Inschrijven: www.herk-de-stad.be/movingmix .


Werkwinkel Herk-de-Stad enkel nog op afspraak

De openingsuren van de Werkwinkel zijn verder beperkt. Voortaan is de Werkwinkel nog enkel open op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden via wwherkdestad.youcanbook.me. Je kan ook altijd terecht in de Werkwinkel in Hasselt. Inschrijven of attesten aanvragen kan ook via vdab.be/mijnloopbaan. Wil je een bemiddelaar van de Servicelijn spreken voor inschrijvingen, vragen of attesten? Dat kan alle werkdagen van 8 tot 19 uur via het nummer 0800 30 700.


Vredesmars op 1 oktober in Herk-de-Stad.

De Katholieke Maten Beweging organiseert op zaterdag 1 oktober een vredesmars voor en door jongeren. De start is om 19.30 uur op het plein voor de kerk van Herk de stad met een wandeling van ongeveer 2 kilometer met kaarsjes en een geluidswagen gevuld met muziek over vrede. De tocht eindigt met een moment van stilte voor vrede. Na de stilte barst het feest voor de vrede los. Met muziek, drankjes en hamburgers tot 23 uur. Daarna is er een after party met dj’s in de Gulden Mortier.

Wie wenst kan al een voorverkoopkaart kopen bij de plaatselijke krantenwinkels. Tickets zijn aan 2 euro verkrijgbaar. Aan de kassa betaal je 4 euro. Leden van een jeugdbeweging in uniform mogen ook aan 2 euro binnen. Je krijgt er een kaarsje en een drankbonnetje voor in de plaats.  Bij regenweer wordt in de kerk een film getoond. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen en te feesten voor vrede!


Wielerwedstrijd junioren in Donk

Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 1 oktober in Donk een wielerwedstrijd voor junioren. Het parcours is 94 kilometer lang, goed voor 18 ronden. De start is om 14.30 uur aan het vernieuwd Dorpsplein in Donk. Het parcours loopt langs volgende straten: Dorpsstraat, Kasteelstraat; Zwartveldstraat, Lepelstraat, Korpsestraat; Bampstraat, Oudestraat, Dreeftstraat, Nieuwstraat, Berkenstraat, Dorpstraat.


Tweedehandsbeurs Gezinsbond Herk-de-Stad in Sint-Martinusscholen

De Gezinsbond Herk-de-Stad organiseert op zondag 2 oktober van 13 tot 16 uur in de refter op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen (ingang via Oude Tramstraat) een tweedehandsbeurs. Er wordt babykleding, kinderkleding, speelgoed, babyuitzet, buggy’s, en zwangerschapskledij verkocht. De inkom is gratis.


Sponsorloop rond het Schulensmeer

De Herkse Sponsorloop, op zondag 2 oktober vanaf 10.30 uur aan ’t Vloot, is intussen aan haar 23ste editie toe. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 of 7,5 kilometer rond het Schulensmeer. Het inschrijvingsbedrag bedraagt 6 euro. Je kan je ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur. De opbrengst van de Sponsorloop gaat naar 11.11.11. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap: je steunt het goede doel en de Sponsorloop is een goed voorbereiding op andere loopwedstrijden. Ook supporters zijn meer dan welkom. Meer info op www.hedw.be .


Petanquetornooi georganiseerd door petanqueclub De venne

Petanqueclub De Venne organiseert op maandag 3 oktober ter gelegenheid van Donk kermis voor de tiende keer een petanquetornooi. Elk team bestaat uit drie personen en de wedstrijdjes gaan door op de pleinen gelegen aan de voetbalkantine in de Hurbroekstraat. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur, de wedstrijden starten om 13 uur. Je kan je ook vooraf inschrijven bij Jos De Meyer (0494 29 28 44) of Valère Seré (0473 34 68 97). Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per team. Het inschrijvingsgeld vloeit integraal terug naar de deelnemers.


Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?

De Vereniging voor Hooggevoelige Personen komt op donderdag 6 oktober om 19.30 uur in De Markthallen een lezing geven met als titel ‘Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?’

Hooggevoelige kinderen hebben meer tijd nodig om de indrukken te verwerken die we dagelijks opdoen met al onze zintuigen. Onze snelle, prestatiegerichte informatiemaatschappij maakt hen extra kwetsbaar. Ze zijn gevoeliger voor stress en voor gedrags- en leerproblemen. Via praktische tips leer je hooggevoeligheid herkennen en leer je er mee omgaan.

Deelnameprijs: 9 euro (sociaal tarief: 5 euro). Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00